• glide

    Jakej je rozdíl ve vidlici závit/bez abych koupil správně?

    Zasekla se mi vidlice na kolu MTB 26" Author Opus 2003 (RST Gila model 2003), nebyla tedy nikdy servisovaná jen po každé jízdě očištěná, má tedy nárok (na opravu nemám klíč a chtěl bych stejnak černou barvu. Rád bych si tedy koupil novou nejsem náročný cena kolem 1000,– ale spokojil bych se i s bazarovou protože na tak staré kolo nemá cenu kupovat kdovíco. Jen jsem nikde nenašel jakej je rozdíl s vidlicí se závitem a bez závitu. Vidlici jsem vymontoval a jedinej závit co sem objevil je pro špunt na krk trubky.

    Díky…

    0 0
    • Vilém  

      Zavitova v tvem pripade nebude. Ta se pouziva u nejlevnejsich nebo starsich kol. Hlavove slozeni ma horni misku se zavitem a vule se neserizuje dotahovanim krytky prestavce, ale dotahovanim konusove matky. Predstavec u zavitove byva zasunut do krku vidle a je rozperny.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zdar, použiju tohle vlákno, snad nedostanu za uši. Nemá někdo zkušenost, jak se zbavit závitu vidlice? Chtěl bych předělat závitovou 1 1/8 vidli na ahead bezzávitový systém, Sloupek má 18cm, z toho závit má 5cm. Sloupek je ocel, pro zpevnění bych mohl do sloupku vlepit trubičku 25.4, ta tam pasuje přesně, jelikož se sloupek uvnitř zužuje, asi by to drželo i bez lepidla, kdybych tam tu výztuhu vlisoval zamraženou. Jak se ale zbavit závitu? Letování, tmel, lepidlo nebo jiná varianta…babo nebo dědku raď! Pro upřesnění konus hlavka nasedající na ložisko horní misky vychází mimo závit, hlavová trubka má 11,5cm..

      0 0
      •  

        Alobal :))

        0 0
        • Smazaný účet  

          :-)) Dík, ale nepotřebuju trubku zesílit, průměr je OK, potřebuju dorovnat to, co bylo vyříznuto závitníkem

          0 0
          •  

            Tak vážně, zkus epoxid s kovovymi casticemi.

            0 0
            • Patar  

              Všechno špatně. Reší se to adaptérem , který umožní nastavit i výšku úchopu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pane Pátík, adaptér je samozřejmě možnost, ale přijde mi to především jako méně elegantní řešení a zbytečná hmotnost navíc. Uchycení představce za sloupek vidlice je asi bytelnější než chycení konusem a to ikdyž je sloupek zelabený závitem, nicméně pro jistotu bych tam vlepil trubičku 25.4×1mm

                0 0
                • Petr L2  

                  Generace cyklistů měli rodla chycená ve sloupku kónusem a nic se nedělo, ty na té vidli se závitem jsi doteď na tom byl stejně…

                  Mám na svém prvním kole z devadesátek po upgrade normálně představec léta navlečený na sloupek se závitem a nic se neděje, to zeslabení není tragické a představec tu trubku objímá, takže jí svírá po celém obvodu, zhroucení trubky bych se fakt nebál, zvlášť u starých vidlic, tam je většinou na sloupku materiálu víc než dost. Max pro ten pocit jistoty bych ten závit napatlal nejakým epoxidem metal a přebrousil, ať je ta plocha sjednocená.

                  0 0
                • Patar  

                  Adaptérů je více druhů. Navíc také existují krycí kužely a při použití opět Ahead představce není adaptér vůbec vidět.

                  Běžně to takto řeším i u hlavy 1" a vše pak vypadá jako konplet Ahead systém 1 1/8"

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Můžu se optat zda je možné proletování závitů stříbrnou pájkou a na kolik by to vyšlo? délka závitu 5cm, dík

                    0 0
                    • Patar  

                      Možné to samozřejmě je. Nejsem si ale jis\tý , zda bude dostatečné vysoký sloupek vidlice. Zítra budu předávat dětské kolo do Hor. Mošťěnice u nádraží vŘíkovicíích, . Pokud ještě sídlíš v Předmostí ,dej mě vědět.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jsem z Olomouce, dorazil bych kdyžtak do Lískovca na provozovnu, v pátek mám cestu do Brna na Sportlife. Sloupek má 18cm a prodlužovat ho určitě nebude nutné, možná budu spíš krátit.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.