• náčelník

    Princip středového složení Hollowtech II je totožný s pricipem hlavového složení Ahead. Zdá se mi tedy zbytečné misky středového složení do středové mufny šroubovat, stačilo by ji vystružit a hladkou misku nalisovat stejně jako u hlavového složení. Je to technologicky jednodušší než řezat závity. Bude se vývoj ubírat tímto směrem?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      U BMX se jiz davno ubral.

      0 0
      • náčelník  

        A sakra. Zase mi na patentovém úřadě řeknou: „Teď tady byl!“ :)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ale tam jsou misky spis uplne v ramu, takze namahani bude asi krapek jine a system se podoba spis IHS nez klasice Aheadu. Ted byl urcite zavit potreba kvuli kompatibilite s vetsinou MTB ramu. (Asi je i lepsi, ze tam je.) Precejen ramy si Shimano nevyrabi, aby mohlo nasadit strategii jak u centrlocku. A myslim, ze dokud budou i „stare“ zavitove konkurencni systemy stredu, tak se pro ne budou delat ramy a Shimano si nebude moct dovolit nejaky velky prevrat. Cykliste jsou dost konzervy a XC obzvlast, takze pokrok je povolen, ale jen velmi mirny. Malokdo si dovoli udelat nejake revolucni reseni, ktere nestaci jen pridelat ke stavajicimu ramu. To se mi na kolech taky ze zacatku libilo, ze vetsina veci lze nahradit soucastkama jineho vyrobce a variant je tak nepocitane. Ale uz to taky zacina bejt horsi. Desim se toho, az to bude jako u aut. Kdyz hned nemas na auto s nejvyssi vybavou, tak uz si v jeho integrovanem radiu CD nepustis :( Pravda, tak to chodi jen u tech spotrebnich. Zavodaky jsou porad jako stavebnice.

          0 0
      • BH  

        nejen u BMX, ale i na predvalecnych kolech a polskych skladackach jsem to videl, ovsem, ze bych z toho byl odvazany.., zavit je lepsi jednak je to tutovka a take jak pises dale, unmoznuje to kompatibilitu s jinymi systemy stredoveho slozeni.neni nad zavit!

        0 0
    • TinkTink  

      Nevim nevim…zda se mi, ze to namahani na stred je trosku jiny prece jenom…von ten zavit tomu nicemu nevadi :)

      Ale pro snizeni zivotnosti, by mohlo :))

      0 0
    • Daf  

      No rek bych ze to az zas tolik podobne neni. Tim zatazenim do stredove mufny je ten spoj mnohem pevnejsi, nez kdyby to bylo jen vlisovane. Je tam velke namahani a myslim si ze vy se to vymackavalo a znicila by se casem ta miska, nebo rovnou ram.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.