Vidlice REBA rozdil model 2008 a 2010?

5 nepřečtených
  • P.H.2

    Ahoj vsem! Prosim o radu. Shanim Rock-Shox Rebu ve variante na V-brzdy a nemohu nikde uspet. Jedinou, kterou jsem takto na netu videl je model 2008. Nevite nekdo, jaky je rozdil mezi model 2008 a nynejsim? Nejde mi o hmotnost, ale hlavne o pouzite systemy a tuhost. Pripadne – doporucite nekdo jinou vidlici, ktera by byla vhodna na 100kg amaterskeho jezdce, ktery nejezdi zavody, ale chce, aby vidlice alespon par let vydrzela? :-) Diky vsem a pekny den.

    0 0
    • Hnoj  

      Nový model Reby se už na V-brake nevyrábí, proto se nedá sehnat. Nový model je jiný především kosmeticky, funkčně je IMHO stejný.

      0 0
      • MlokCZ  

        SL a Race ano, tedy až na těch 5mm rozdílu pro maximální zdvih.

        Ale Team a vyšší verze s Black box motion controlem má high speed expanzi, což je rozdíl zásadní (platí už od 2009 modelů).

        0 0
        • Evilcleaner  

          no a co já jsem vysledoval tak ted je korunka shodná napříč všemi řadami, takže TEAM už nemá hmotnostní výhodu. Je to tak ne? btw kolik váží ta tvoje TEAM verze?:-) trochu ted řeším novou vidlici a kandidátem je REBA popřípadě SID, obojí by asi časem šly na úpravu, nicméně myslíš že třeba Axon by se vyplatil více? epicona určitě ne kvůli váhy a First zase kvůli subtilní konstrukci. díky a odpověd:-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Nevážil jsem, protože jsem ji doma neměl vůbec sundanou, komplet mi to přeházel z rámu na rám v servisu (zvážím až půjde na úpravu, to ale nebude hned) a bral jsem 2009 model, protože byl za pěknou cenu a je to u-turn verze, takže bude o něco těžší.

            U Axon se mi nelíbí omezení zdvihu na 100mm, což Tobě asi vadit nebude. Upravený Axon bude ± srovnatelný s upravenou Rebou SL (chodem) a u Reby zůstane výhoda dual airu a možnosti vyššího zdvihu. Axon je ale asi zase o pár gramů lehčí a vyjde o pár korun levněji.

            A ty korunky asi stejné jsou, ale tím si nejsem jistý. Mě ten rozdíl pár gramů nijak netrápil, takže tohle jsem vůbec neřešil.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.