• vlk

    Zvažuji vyměnit na dětském kole 20" vidlici za nějakou lehčí a lepčí.

    Máte nějaké tipy, případně konrétní zkušenosti s nějakým modelem.

    Jde o to aby měla měkou pružinu a byla natolik citlivá, aby aspoň trochu chodila pod dítětem okolo 24kg a nevážila přes 2kg.

    Zatím jsem narazil na netu pouze na Suntour xct jr a na RST capa 20T. Obě jen pružiny, bez tlumení. Jde o to aby prostě aspoň nějaký náraz to pobralo nešel tak rovnou do rukou. Vím že pro děti v této velikosti nemohu čekat zázraky.

    0 0
    • honhav  

      24" suntour xcr (ta nejvyssi rada) s 30kg deckem temer nechodi… porad mi vychazi nejlip kombinace sirokych plastu a pevne…

      0 0
    • vlk  

      Tak pak ještě nechat si někde vyrobit pružinu na míru. Nicméně u 24 už mà myslím Suntour v nabidce I vzduchovou vidlici, což by řešilo problém s tvrdostí.

      U 20 je problém, tam jsem zatím nenarazil na vyrobce vzduchové vidlice, ale možná by ta rst cappa 20 chodit mohla. Nemáte ji někdo?

      0 0
      • honhav  

        rst cappa chodi kamosovym deckam docela pekne – seriovka na agang capo, suntour mlade na kole nefunguje (dival jsem se a je to vzduchovka: http://www.srsuntour-cycling.com/…24-4626.html ) nafoukano uplne minimum a presto nefunguje pod temer 30 kg… bud mam neco spatne nebo, pres tvrzeni ze je urcena pro deti nefunguje…

        0 0
        • zdenal8  

          Náš malej má to samý RST (zřejmě i stejný kolo) a v pohodě. Nestěžuje si. Stejně pro tyhle prcky je důležitý, že už maji odpruženou vidli a můžou machrovat. Jináč je jim to asi fuk. Vůbec bych tohle neřešil. Stejně příští sezonu nebo nejdýl tu další bude mít zase větší kolo.

          vlk: Kašli na vidli a šetři mu na pěknou 26"

          0 0
        • vlk  

          hm škoda, asi velké pasivní odpory. Těžko říct jak moc se dá potunit.

          0 0
    • Patar  

      Po drobné úpravě plně funkční od 17 kg.

      0 0
      • scalar  

        Plně funkční znamená s tlumením, z jaké vidlice jsi ho přehodil?

        0 0
    • oddie  

      osobní zkušenost nemám, ale tady je jeden tip: http://www.bike-forum.cz/…per-patar-20

      0 0
      • bikerluzice  

        Brzo ziskas :-) Ta suntourka po mensim tuningu chodi pekne. Je sice bez tlumeni, ale i tak vyrazne prispiva k pohodlnejsi jizde = vetsi akcni radius pri vyjizdkach nez diteti zacnou vadit vyklepane ruce.

        0 0
        • oddie  

          Uvidíme, asi až příští sezónu, tuhle asi dojezdí na 16" Belteru. Příští sezónu bude mít mladší 16" a starší tu 20", a pomalu v tom příštím roce rovnou začnu stavět 24", až se to zase posune o jedno dál :)

          0 0
      • bikerluzice  

        Vzduchova suntour xc na 24" po vymene negativky a vazeliny za racing suspension taky zacina chodit pekne. Jen se musi trochu zajet a ziskat provozni vule. Ale i tak na ni dal predminulou nedeli v 7 letech 85 km a po prijezdu sel jeste jezdit kolem domu :-) bez jedine zminky, ze ma vytresene ruce.

        0 0
    • AV  

      Koukni ke Šterclovi

      http://www.stercl.cz/

      0 0
    • Evilcleaner  

      spinner dělá 20'' vidlici, alu vnitřní nohy, vzduchovka, uzamykatelný tlumič, 50 mm zdvihu, váha 1,5 kg

      edit: v čr se tento spinner grind dá sehnat ale pouze od 24'', takže jedině ji dotáhnout zvenčí

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        To je ten odkaz na Štercla. :-) (v náhradních dílech)

        0 0
      • Lister  

        Tu jsem hledal, našel jsem jen pružinu s váhou přes 2kg. Nemáš odkaz?

        Nakonec to nebylo tak těžké.

        Pak už jen kde to sehnat a jak bude fungovat.

        0 0
        • Evilcleaner  

          to je novější verze s 30mm nohama, která je těžší, ale působí mnohem důvěryhodnějším dojmem.

          původní je nějaký pokec třeba zde

          jinak s dospělou verzí aerisu mám takovou rozporuplnou zkušenost – na první pohled hezká vidlice (v dané cenové kategorii) – ale měla zprasený chod. příliš velká vzduchová komora = lineální jaxvina, takže aby člověk nedával furt dorazy tak tam byly dva elastomery, které fungovaly asi od poloviny zdvihu a to jakože fakt příliš – skoro to působilo jako doraz. nejjednodušším řešením je bylo vyhodit a zmenšit komoru. jinak tlumič nerozebíratelný, ale zase pěkně lehká, ani zpracování nebylo nijak špatné. kdyby se to někdo snažil posunout dále tak z toho může být velmi dobrý konkurent suntouru, takhle působí poněkud nedodělaně.

          0 0
          • Lister  

            Myslel jsem že tohle ještě nebudu muset celou příští sezónu řešit, ale malej se tak rozjezdil a začal dávat terény, které jsem pro něj plánoval až tak za dva roky, že 16 bude příští rok asi jen na zahradu a budu to muset vyřešit stavbou nebo koupí slušné 20.

            0 0
            • honhav  

              ted jsem lital s deckama po rychlebkach, mladej ve 4 letech jel vidnavu, cernej potok i lesy cr s pevnou vidli a pomerne uzkejma kolama (kde bylo rozbito, predevsim mimo stezky, cestu si nasel). dcerce v 6 letech vic nez vidle fungovali co nejsirsi balony… ted se mi osvedcilo, ze dobry kolo ma mensi vliv nez dobra motivace, treba starsim kamosem…

              0 0
              • AV  

                Dráždíš hada bosou nohou!

                Jestli sem přijde někdo ze sociálky, máš na problém ´zaděláno´

                0 0
                • Evilcleaner  

                  wtf? to jako že by sociálce vadilo, že děti jezdí na kole pod dozorem svých rodičů? chápu, že toho sluníčka je na některé už asi hodně…

                  0 0
                • honhav  

                  jj ono je urcite trestny stravit s detma cely den na kole a koupanim, ujet nedej boze 30 km po lese bez nuceni a natlaku… chudacci tyrani… a to samy delam i psovi, jsem ja to ale svine nelidska :) Navic k tomu nesvepravna matka, ktera si to s nima uziva na trailech, zatimco ja vydrncavam nejmensi dite v odpruzenym voziku po lesnich cestach za jejiho zoufaleho kriku „hopi hop“… se divim ze mi dali obcanku…

                  0 0
      • vlk  

        jj na tu jsem už taky dřív narazil, ale ve 20 problém sehnat. Uvažoval jsem o ní později na 24.Škoda, že je tak malý výběr. Asi to nebudu rešit a dám to RST, dnes jsem narazil v obchodě na kolo na kterém byla osazena a pružina se zdá být dostatečně měkká. Stejně asi 20 moc dlouho jezdit nebude.

        0 0
        • vlk  

          Hm tak s RST mám taky asi problém ta verze pro 20 kola se do ČR skrze oficiálního dovozce dováží pouze s jednopalcovým sloupkem se závitem, a já zrovna potřebuji ten 1 1/8. Takže jedině sehnat z ciziny. U nás jsem tu verzi 28,6 sloupkem zatím nenašel. Snad ta informace pomůže těm co se chystají skládat 20 kola.

          0 0
          • AV  

            Domníváš se, že tlustší sloupek (Xztráta záruky) je v Česku nevyrobitelný?

            Jeden stavitel lehokol si ji tak upravil + přidal pružinu i do druhé nohy, neb je ´přescent´

            0 0
            • vlk  

              Kdysi dávno jsem si take nechával vysoustružit slupek z 1 na 1 a 1/8. Váhově to bylo nahouby a časem to v tom lisovaném místě začalo lupat. To s Těmi lehokoly je dobrý nápad oni si tam dávají silnější pružiny a tu měkkou by mohli mit k prodeji nebo k vyměně. Ja tam teď mam jednu Suntourku a chtěl jsem pro malou prostě lepší.

              0 0
        • gerrard  

          Byt tebou, tak se na to vykaslu a necham tam pevnou. U kluka sem nepozoroval, ze by ho nejak brzdila a na ruce si nikdy nestezoval. Jedine na co jsem dbal byl dobre nahusteny objemny plast.

          0 0
          • AV  

            Oni ti mrňousci jsou často schopni a ochotni jezdit na kolech, která by byla i pro ´dospělce´ těžká

            0 0
    • zzd426  

      suntour 20" z kola felt asi z roku 2011 jsem předělal na olej, tím se hodně snížili pasivní odpory, které byli jinak brutální, a místo pružiny jsem dal elastomer ze starého pružinového raidona. chodí pěkně pod synem (asi 22 kg) a navíc ten elastomer vůbec nekope do rukou a vrací se pomaleji než pružina. akorát se obávám že až přibere nějaká kilča tak ten elastomer bude už na něj málo.

      0 0
    • vlk  

      Nemáte někdo zkušenost s tou vidlí spinner grind 20 air. Nakonec ty ceny nejsou na vidli s tlumením zas tak špatné např vůči White Bros. RC 80. Zajímalo by mne hlavně, jak je na tom s pasivními odpory, případně jak je to s tím tlumením. Zda je použitelná, nebo zda se dá případně upravit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.