Vidlice Marzocchi XC500 retro 07

26 nepřečtených
  • Senoy

    Máte někdo zkušenosti s touto vidlicí? Zdá se mi příliš tvrdá, při maximálním zatížení chodí nanejvýš do poloviny kluzáků. Spraví to upuštění vzduchu? Nebude se to pak hádat s tlakem sysstému TST5 v pravé noze? V manuálu se píše doporučený tlak pro 85kg 3,2 bar, pro TST5 2bar. Taky se tam uvádí, že správný tlak se má zkontrolovat při základním posedu. Vidlice se má zapustit o 20% zdvihu. Pokus mi ale chodí jen do poloviny, budu mít místo udávaných 100mm jen 50mm (chod do poloviny) a ještě mínus 20mm zapuštění? Dík za odpověď.

    0 0
    • yetti  

      Ta vidlice neni moc citliva, ale pri mych 90kg chodi celkem slusne.  Je hodne robustni a tuha, ale je nechutne tezka. TST5 je velmi zajimava ficura, ale ovladani jde tak ztuha, ze jsem s tim za jizdy nedokazal pohnout. Montoval jsem ji znamemu na kolo a par km jsem na ni najel, ale kvuli te vaze bych do ni nesel.

      0 0
    • sway  

      Mam ji, a jsem s ni spokojeny, prestoze jsem na nic moc nenajel…ze zacatku nechodila ulpne do zdvihu, ale byla moc nafoukana – ted ji mam fouknutou o neco malo min, nez je v manualu na moji vahu a spokojenost.

      Foukani TST5 moc nerozumim – mam to nafoukano asi na 15 psi, ale samozrejme je mozne, ze to je spatne…v tom manualu aby se cert vyznal…

      0 0
      • Senoy  

        TST má být nafoukaná na 2bary. Bohužel ta moje měla nefunkční odskok (rebound), tak jsem ji reklamoval. Přišla nová a zase nejel rebound. Zkus tu svoji, jestli ti šlape. Ta moje vůbec nereagovala, ať jsem točil, jak chtěl.

        0 0
        • sway  

          No jo, po zkouskovym to vyzkousim…ikdyz me ten odskok tak jak ho mam ted nastavenej docela vyhovuje…

          0 0
    • Neddy  

      Trochu o ní přemýšlím, že bych si ji za 5,5 tis. koupil taky… ale nevím no, vybírat vidli není jednoduchý :)

      0 0
    • Jarousz  

      Cece, mam ji od kvetna a jsem spokojenej…pomer cena/vykon parada. Fouknul jsem ji trosku min a bere lip 3,5/96kg. Ale je pravdou, ze mensi nerovnosti cejtim v rukou. TST5 funguje, neni to marketingova ptakovina. Co se tyce odskoku…je malej rozdil mezi jednim a druhym krajem (u RS je to citlivejsi).

      Mozna ted budu za hlupaka, ale TST5 se podle mne nedofukuke…aspon jsem nenasel kde :-)

      0 0
      • Marccoo  

        dofukuje se pod tou modrou záslepkou na kolečku regulace TST5.Mám jí taky a vyhovuje mi,94kg mám a jde velmi dobře.

        0 0
        • Jarousz  

          AHA! TAK DIKY! ME TO ZATIM TAKHLE FACHA, ALE POHRAT SI S TIM A ZJISTIT, JAK SE CO MENI NEBUDE NA SKODU :-)

          CO ME STVE, ZE JSEM NEDAVNO NEKDE VYTRATIL KOLECKO ODSKOKU A TED BYCH TO MUSEL PRENASTAVIT KLESTEMA…

          0 0
        • Neddy  

          A když mám 60 kg tak to bude chodit hůř…? :(

          0 0
          • Marccoo  

            nevím,60kg jsem dlouho neměl,to ještě snad mtb neexistoval :)

            0 0
      • Neddy  

        Poměr cena/výkon paráda? A za jakou cenu je to tak dobrý… za 5,5 tis.?

        0 0
        • Jarousz  

          pic kozu do vazu! :-)

          jojo koupil jsem ji za 5500,–

           
          0 0
        • Marccoo  

          podle mě lepší než TORA.S RECONEM tak ma stejno.

          0 0
        • Senoy  

          Když jsem tohle zakládal, netušil jsem, že se ta vidlice hned po… a poslal jsem ji zpět. Došla mi nová s tou samou vadou. Tudíž opět zpět a vybral jsem si XC600 ETA. A už bych si Marzocchi nikdy nekoupil. Ta XC500 retro byla hodně nízká, poznal jsem to na hlavovém složení, kde bylo potřeba přidat 3cm kroužků. 600-ka vypaká o poznání lépe, ale je to šutr. Když ji nafoukám podle manuálu, kdy SAG (zapuštění po nasednutí) je 1,5cm, byla skoro prázdná a zažil jsem s ní sjezd, po kterém mám traumatický zážitek snad do konce života. Po nafoukání odborníkem vidlice tlumí jen velké nerovnosti, a to ještě v malé rychlosti. Slyšel jsem, že Marzocchi jsou tuhé vidlice do náročného terénu, tak jsem to párkrát šustnul z kopce jako prase, a vidlice půjde zase do reklamace. Tluče v pravé noze. Párkrát jsem jel 888 a je to úplně něco jiného. Prostě se mi zdá, že Marzocchi je sice špička, co se týče vysokozdvihových vidlicí, ale totální propadák mezi crosscountry. Možná, že po tuningu by byla citlivější, ale co je to za vidlici, která stála v roce 2007 13.700,–, letos se doprodává za 8.000,–, drobotiny netlumí a v náročném terénu se snázepoškodí. Nepočítej, že ti bude chodit při 60kg váhy. Za ty peníze raději Rebu SL. Toť moje zkušenosti a její nákup rozhodně nedoporučuji!

          0 0
          • Senoy  

            A mám 80kg.

            0 0
          • Neddy  

            Díky za názor, už jsem ji chtěl minulý víkend objednat, ale pak jsem raději počkal, jestli si to nerozmyslím a neobjevím něco lepšího. No já si vybírám spíš podle vzhledu, chci mít kolo krásně barevně sladěné (viz. můj bike GT Avalanche). Tahle Marzocchi by k tomu sedla líp, než nějaká Reba… tak asi teda půjdu do Epicona předělanýho na 120 mm a olejový mazání (not Milan Edition).

            0 0
            • Senoy  

              Epiconovy těsnící kroužky dost propouští olej, budeš často otírat vnitřní kluzáky, pokud nechceš lapat bordel. Možná po tuningu by to bylo lepší. Zauvažuj raději o Reconu. Suchý a hladký chod, navíc Motion Control, nebude se tak houpat při šlapání (při odemknutí a chycení díry).

              0 0
          • -Alan-  

            Divný. Nevím, jestli je velký rozdíl v XC500 a Marathon SL 2006, ale ta moje dostává těžce zabrat, antžo ve sjezdech nerad brzdím dokud udržím řidítka na uzdě. A zatím si jede to svoje bez problémů. Jedině se snažím dávat bacha, abych ji nezamkl, protože na to zapomínám a ve sjezdu by to mohlo přijít. Sám jsem ji poslal k Milanovi a ten ji nafoukal, postup mi poslal mailem a mě to teď tak pěkně funguje, že do toho letos vůbec nedrbu. Konečně funguje i TST na 5 poloh. Ale podle manuálu se dalo získat spousty různých projevů té mé vidlice, takže bych experimentoval. U té XC600 s ETA bude míň voleb, o to to bude jednodušší. Taky tam může být příliš tuhá pružina.

            0 0
            • uznemuzu  

              mhm.....tuhle vidli jezdím......jak je Marcošek známý, chodí dobře až v těžkým terénu, ale s tím by měli všichni, kdo si tuhle značku kupují počítat.....XC 500 retro je podle mě dobrej dělník do terénu a navzdory  vadnému kusu, což se stalo Senoyovi, bych tuto vidli nezatracoval.­.......(asis´ měl vadnej kus). Anebo velkou smůlu a i reklamace se nezdařila…

              0 0
              • Senoy  

                Problém byl v tom, že měli všechny špatné. Proto mi umožnili hned objednat tu 600-ku. Tam mám vůli v pravé noze, při sjezdu to v ní lupe jako kdybych měl uvolněný představec a jde docela cítit, že se hýbe dopředu a dozadu. Už od začátku to v ní trochu lupalo, ale přisuzoval jsem to chodu vidlice při „rozjezdu“. Pak se to zhoršovalo. Při zamáčknuté přední brzdě a pohybu  dopředu a dozadu to jde krásně slyšet a při dotyku cítím, jak ta vůle tluče. Doufám, že se reklamace vydaří. Přesto půjde pryč. Dost jsem se v této značce zklamal. 3 vidlice a všechny s vadama. Zkus pod brzdou tu svoji, jestli to taky nedělá.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.