vidle RST GILA a mazání olej vs vazelína

14 nepřečtených
  • sonyx

    Ahoj. Chtěl bych se vás zeptat, jak by se projevil chod na „shit“ vidlici RST GILA, když bych místo vnitřní vazelíny použil mazání olejem. Vidla je samozdřejmě dost tuhá na váhu 72kg. Na jedné stránce jsem četl o takové úpravě a výsledek byl o dost lepší než s vazelínou. Jde mi o to, vidli alespoň trochu lépe rozhejbat.

       

    Uvažoval jste někdo o této úpravě nebo je to nesmysl? Pomohla by trochu i výměna pružiny za měkčí spolu s měkčím elastomerem?

    Nechci už na konec sezóny kupovat pořádnou vidlu (epicon@tuning-test) a tak se chci pokusit rozhejbat tuhle stávající. Děkuji všem za odpověď

    0 0
    • Medviedok  

      keby to nefungovalo, tak nudzove riesenie: neviem co mas vpredu obute, ale skus dat nieco siroke nad 2.1" a fukat okolo 3 atm.

      0 0
    • Vilém  

      No nevim co by na ten olej rekly elastomery.

      0 0
      • Medviedok  

        ak ich to nerozpusti tak mozno napucia, a bude mat to predne koleso ako v perinke :D 

        0 0
      • MlokCZ  

        To stejně nebude jediný problém. Tahle vidlice nemá funční tlumící část, takže jakékoliv úpravy nemají moc smysl, naopak bych se toho skoro bál. Představa, že pružící část začne fungovat lépe a není k tomu funční tlumení je docela děsivá.

        0 0
        • Medviedok  

          ale dosiahnes tak uzasnu citlivost :D

          0 0
        • sonyx  

          No asi se nato vykašlu a do jara to nějak přežiju než koupím tu novou. To, že to může být způsobeno tou olejovou patronou jsem také už slyšel, takže i zde mám potvrzení.

          Jen jsem se chtěl ještě zaptat, zda když budu brát Epicona od Milana, jestli mám vzít vidlu se zamykáním RLD nebo LOD. Asi to nemá cenu řešit, pač je to na každym z nás co jak komu vyhovuje..

          Ještě 1 věc. Jakou byste doporučili pumpičku na toho epicona. Je to jedno? Díky

          0 0
          • Medviedok  

            je to jedno, ale aj pumpôčku radsej od milana, lebo by ti nemusel toho epicon chciet potom servisovat a zarukovat, ked si nieco kupis niekde inde. Aspon teda tutok tak pisali chalani:

            http://www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

            :DD

            0 0
          • MlokCZ  

            Na typ sis odpověděl sám, to je na tobě, dle toho jak moc vidlici zamykáš. Já bych dnes třeba zamykání z řídtek nechtěl, akorát kabely navíc, někdo to zase vyloženě ocení, že zamykán na řídítkách bude mít (když už někdo zamykání víc používá, tak se to pak určitě hodí ho mít na řídítkách).

            Pumpičky jsou na všechny vidlice/tlumiče stejné, jediné co se liší je rozsah. Většina má do 300psi a pak sem tam se něco dělá do 150–175psi. Menší rozsah je vhodnější na přesnější foukání menší tlaků, ale zase ne vždy musí stačit. A pak se liší koncovky pumpiček. Více toho najdeš v historii, pumpičky se tu řešili už hodněkrát.

            0 0
          • Smazaný účet  

            s tím LO je to na tobě, ale já pokud bych si mohl vybrat tak určitě na řídítka, je to daleko pohodlnější, rychlejší a bezpečnější. Pokud bych měl LO na noze tak bych ho asi tak často nepoužíval.  A jinak mám na řídítkách (Epicon)

            0 0
    • Martinson  

      Když jsem kdysi u RST 461 použil na kluzáky olej (silkal), tak vyplavil vazelínu a vidlice se přidírala tak že skoro nechodila. Vidlici pomohlo nové namazání vazelínou, naplnění  kapes nad pouzdry.

      0 0
    • Smazaný účet  

      zkusit rozebrat a vyčistit a znovu promazat novou vazelínou, já jsem to takhle udělal s jednou pružinovou Merida (myslím že to byl suntour) a vidlice se aspon přestala kousat…

      0 0
      • Krys  

        Podobná skúsenosť. Suntour XCM. Rozobral som, vyčistil, odmastil, napatlal dve tuby nejakej cyklovazeliny za 20kč tuba a zmontoval. Vidlica pružila lepšie ako nová. Vydržalo jej to tuším asi 500km. A nakoniec sa aj tak ukázalo, že najlepším riešením bude výmena vidlice.

        0 0
    • bikerp1  

      Taky jsem nad tím loni dumal, a nakonec jsem si koupil jinou vidli (RockShox Tora 302).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.