• praalien

    Abych vše uvedl na pravou míru .Celý život jsem jezdil na kolech tipu celopéro za 3000 z Teska. letos jsem dostal první z mého pohledu normální kolo (decathlon) rockrider 520 . Už jsem dávno sám pochopil že to má do dokonalosti daleko a těžce lituji že sem nepořídil něco ve 29" a to je teprve květen…(to jen tak bokem) nicméně začínám ladit a koukám po nových lepších komponentech.

    Abych ještě více upřesnil , jsem člověk sportovního charakteru a kolo je pro mě jak nástroj pro udržení kondice tak dopravní prostředek pro cesty do práce (cyklostezky polňačky a spol), je mi fuk že kolo váží " 50kg" , chci na kole blbnout a nechci abych ho rozlámal. Mé plány jsou asi následující – jen co dám dokupy příslušenství tak chci novou vidlici. Pak kompletní řezení protože to stávající je horší než ta vidlice ale aspoň ho mezitím úplně dorazím. Ta stávající vidlice dle mého soudu a to jsem technicky zaměřený člověk vůbec neumí tlumit odskoky . Navíc má ukrutný vůle minimálně pod mejma téměř 90kg je má. Vzhledem k tomu že už jsem jednu vidli ve sloupku přepůlil …a dost to mimo jiné bolelo bych přeci jen rád zainvestoval do něčeho lepšího. Dokážete mi něco doporučit ? rozpočet do 6000 ?

    kolům vlastně vůbec nerozumím ale laicky bych řekl že chci určitě zamykání z řídítek a něco pro 27,5" kola…nebo 29"? nebude divný mít vpředu větší kolo ? jsem otevřenej všem nápadům. díky

    0 0
    • nitraq  

      Vidlice postačí Raidon za 3500. Ale nemyslím si, že je vhodný tohle kolo vylepšovat o vidlici a posléze i řazení – opravdu jen řazení, nebo jsi myslel i kazetu, přehazku, případně i kliky? Spíš prodat, dokud je v dobrým stavu a koupit na bazaru něco slušnějšího.

      https://www.kupkolo.cz/…lo-r_z96216/

      0 0
    • puka  

      To jsi měl rovnou koupit něco za 13000 než vymýšlet něco takového :)

      29" se v decathlonu neprodává a nevím, jestli by to byla větší výhra.

      Bohatě by měl stačit sr raidon, ale kdo ví, jak na tom bude zbytek kola. Raději to neřeš a užívej, dokud jsou komponenty v dobrém stavu.

      0 0
    • scalar  

      Nemá smysl do tohohle investovat, znamenalo by to postupnou (ale rychlou) výměnu všech dílů, to je cenově nevýhodné. Doporučuji zbavit se toho a koupit jiné kolo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak pise scalar…do kola bych nedal ani korunu..pojezdil ho a dal mu trochu cas…pak ho za trojku prodas a koupis neco lepsiho…

      Vymena komponentu na tom kole a zpusob jak utratit 20kkc a mit kolo na nic moc ramu v hodnote 15kkc…

      0 0
    • Yura  

      Je to nesmysl tunit kolo za 7tisic.. By si musel vymenit postupne vsechno (nakonec i ram) a nakonec z toho mas uplne jine kolo. Jen s tim rozdilem, ze na tom prodelas jak prase. Proste jezdi a pomalu setri na nejake lepsi. Tohle pak muzes prodat a nebo si nechat na jezdeni pro rohliky..

      0 0
    • praalien  

      Co je vlastně na tom rámu špatně ? Jen tak ze zvědavosti. Sváry evidentně dělal automat nebo někdo hodně dobrej ,je to sice hliník ale i na ten mi přijde dostatečně masivní abych ho někde nerozebral na víc dílů než autor zamejšlel.

      0 0
      • Yura  

        Neni na nem nic spatne, ale je to proste kolo za 8000. Je nesmysl na to ted srat vidlu za cenu celeho kola apod.. Proste jezdi a setri na lepsi…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.