• Michel

    Zdar,co rikate na koupi Duka za 7000k??Uz se tady o tom par lidi zminovalo.. Potreboval bych vedet nejake prakticke zkusenosti s touto vidlou. Cist o tom muzete reklamni reci porad dokola, ale neco z praxe??

    Treba takova MX Bomber 105 za 6900(jedina dalsi vidlice,ktera by pripadala v uvahu..) .. Duke je urcite lepsi, ale jak je to s narocnosti na jeho udrzbu a servis(gufera,atd) a nastavovanim??

    Prosim o co nejvice rad a pripominek! Diky

    0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, nevím kde jsi ji viděl za 7000,– ? Na kološopu jí mají za 8890 a na bikezone za 9000,– Co se týče funkce tak jsem spokojenej, citlivost je o 100% lepší než Marzch. Zdvih 100 mm je dostatečný na XC a lock skoro nepoužívám. Co se týče tuhosti tak zas tak velký rozdíl oproti Marz. nepoci?uju. O údržbě ti toho moc neřeknu, občas jí otřu a kluzáky stříknu silikonem..........

      0 0
    • RapMan  

      jinak MX air se da sehnat i za 5800 nebo 6400Kc…

      0 0
    • TomK  

      Zatím velká spokojenost. O životnosti ti ještě pochopitelně nic říct nemohu, ale žádné zvuky se z ní neozývají, pod Avidem CPS se nekroutí a zdá se, že vše chodí jak má. Zatím jen otírám a mažu kluzáky, ale dle dokumentace by ani rozborka a výměna oleje neměla být větším problémem. Na rozdíl od kolegy ten lock používám, ale nemám jej úplně na tvrdo. Při dupání do kopce je to moc příjemná věc. Nastavuje se jen tlak vzduchu, tlumení odskoku a citlivost toho MotionControlu. Kupoval jsem ji za 8800,– a rozhodně nelituji, takže za 7000,– je naprosto libová.

      0 0
      • Michel  

        Ja jsem prave slysel o tom,ze je NUTNE kazdych 150–300km menit tesneni aby se kluzaky neodiraly marasem,ktery se na nem zachyti…Uz mi ale taky bylo receno, ze je to naprosta kravina,tak nevim.

        • kazdy nazor vitan!.. :-)))
        0 0
        • vlk  

          je to hovadina.To ejn v návodu píší jak často se má mazat a vyměňovat olej apod.Ale taky tam maj nějaké krátké instervaly.Koukni já na duka 15 měsíců nesáh.jezdila v zime v pěkným marastu v bahně, celou dobu.Měnil jsem olej a byla zcela nepoškozena jako nová.Klizáky a kroužky po jízdě otřu suchou hadrou.sem tam když si vzpomenu šplíchnu kroužky silikonovým olejem.

          0 0
        • TomK  

          Vidli, u které bych musel měnit každou druhou až třetí vyjížďku tesnění bych vážně chtěl :-)). Klid, to si z tebe jen někdo udělal apríla :-)

          0 0
          • Michel  

            April jak cip. :-) Jenze ten clovek co mi to rikal, dela s kolama dnes a denne v servise a je to samozrejme biker.-Na te vidli ale nikdy nejel........ :-/

            0 0
            • TomK  

              Tak alespoň víš, do kterého servisu máš chodit :-)))

              0 0
        • jecnak  

          To jsi si spletl se Suntourem ne?

          0 0
      • Peslezedirou  

        Já ho používám jen v honě dlouhém kopci na silnici a mám ho také nastvený tak, aby větší ránu pobral. Několikrát se mi předtím stalo, že jsem jel s bloklou vidlí a když jsem přejížděl nějakou nerovnost a nebo vjel do terénu tak jsem na to zapomněl. Celkem fajn může být ten pop lock z řídítek, v náročném terénu kdy člověk jede v kratších kopcích tak to docela vysiluje sahat stále na korunku vidle.....stejně je už tlumení tak fajn, že se ani moc vidle nepohupuje. Tož tak…

        0 0
        • Lister  

          Jak to tady tak čtu, tak asi taky utratím 7 tis :-) . Přemýšlel jsem že počkám na R7, ale asi vezmu tohodle Duka.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Když to srovnáš třeba stím co jsis mohl za tu cenu koupit třeba tak před třema rokama, tak je to paráda :o)

            0 0
            • Lister  

              No já to srovnávám s tím co jsem koupil v roce 2001 za 5 tisíc a to je ještě vetší paráda :-)

              0 0
    • kungpao  

      Chcu sa opýta? na ten Motion Control. Ako som čítal vyššie tak táto vidla ho má. Je to naozaj to samé ako má Manitou SPVčko alebo ako je na Foxe TerraLogic? Dos? by ma to zaujímalo, plánujem vymeni? Macochu čo mám na Endorfine s ktorým behám dos? rýchlo po ľahkom teréne a tá Macocha je skor do ?ažšieho, a navyše keď sa zdvihnem zo sedla tak musím vždy vidlu zatvori? manuálne. Na závodenie to proste nie je.

      0 0
      • Peslezedirou  

        No je to skoro podobné :o)

        Zavřeš lock a pak si malým imbusem na vrchu nastavíš kolik by ti mělo protéci tím ementálem ( taková ta děrovaná věc ) oleje. Dá se to naladit tak aby se třeba chovala tak jako Marz., to znamená počátek zdvihu docela tuhý. Bohužel při tomto nastavení nemůžeš vidlici uplně uzamknout. Motion Control ti pracuje při zamknutým locku.

        Jezdím jí většinou uplně otevřenou a tlumení Motion Control mám nastavené spíš aby nebylo moc měké. Ze sedle se mi vidle zamknutá pohybuje tak cca. 20 mm. Jak jsem napsal výše tak jsem občas vidli zapomněl odemknout. Takle i když zapomenu tak vidle pobere větší nečekanou nerovnost. V terénu ji ani moc nezamykám a jezdím jí se sametovým počátkem zdvihu s otevřeným lockem.

        0 0
        • kungpao  

          Jo jo je to podobný ale něco úplně jinýho..... :-) Takže je to skor varianta ETA ako má Macocha, akurát že to nemá niekoľko poloh ale plynulé štelovanie. POchopil som dobre?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            ETA ma nekolko poloh?

            0 0
            • rich  

              v pyrenej.horach v madride ma rozne polohy

              0 0
              • kungpao  

                Mea Culpa, samozrejme som myslel kombináciu ECC5+ETA takú ako mala Macocha Maraton S ročník 2003. Bičujte ma kameňujte ma

                0 0
    • BostonGeorge  

      koupil jsem jí na kolokrámu za 7100 vč. poštovnýho a nemůžu si na nic stěžovat. Je to strašná libovka! Nad ničím nepřemýšlej a jdi do toho SL. V krámu stojí 11500.

      0 0
      • Michel  

        A dostal jsi k tomu doklad?? Vyse se pise ze k tomu nedavaji doklad-proto je to tak levne… Je to pravda? Jestli davaji doklad tak si to asi poridim..

        0 0
        • killian.noir  

          chtel jsem na kolokrak koupit RS Reba SL za 9.000,–a oficialni cena je 12.500,–. Volal jsem jim a rekli mi, ze je to bez dokladu, ale ze s reklamaci nejsou zadne problemy, nejsem padly na hlavu a vidli jsem koupil ofic v jednom krame se zarucakem, dokladem, pumpou a manualem v original. bedne! Volal jsem i na bikestore, kde mi rakli, ze o nich vi a ze to zavani pruserem. Pry nemaji ani zivnostnak a ty vidle tahaji buhvi odkud, na vebu nemaji ani telefon ci ICO. Ja bych si na to dal bacha a pro pripadnou reklamaci to radeji koupil draz, ale ofic!!!

          0 0
          • Cllaude  

            a maji neco spolecnyho s Plesingrem, www.kolokram.com ???? Ten je v pohode, alespon podle mejch zkusenosti C

            0 0
          • Michel  

            Telefon tam uvedeny maji. Ted jsem jim psal,tak jsem zvedav jestli mi odepisou. Uz jsem byl skoro rozhodly ze to beru,ale kdyz rikas tohle..-radsi to jeste pozjistuju. 7100k je pro me ale limit a vys uz jit nemuzu..

            0 0
            • killian.noir  

              zavolej jim a ujisti se sam, ja jsem od toho sel radeji pryc, je to ciste na tobe. Rekli mi, ze ty vidle montujou na kola a proto ta cena. Nevim ted mam vidlu ofic, sic drazsi, ale i s prislusenstvim, ktere u nich nedostanes(pumpa, manual, vymezovaci krouzky zdvihu atd.) a jsem klidny. Rikam je to na tobe, kazdopadne si tam zkus brnknout

              0 0
              • killian.noir  

                cislo na sklad kolokramu je tel. 606 906 542

                0 0
                • Michel  

                  No tak ted mi odepisoval mailem clovek z kolokramu, a mimo jine, ze danovy doklad samozrejme vystavi. Takze by to melo byt snad v pohode…

                  0 0
        • BostonGeorge  

          doklad, jsem k tomu nedostal. Kamarád jí má a je spokojenej. Za ty peníze to můžu servisovat do důchodu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.