Vícerychlostní nába - máte zkušenosti?

27 nepřečtených
  • Rokro

    Jezdíte někdo vícerychlostní nábu, tj. nábu s řazením uvnitř pomocí planetové převodovky? Je to vhodné jen na nějaký citybike, nebo se s tím dá drandit i pěkně v terénu? Používá se to jen s jedním převodníkem, tj. bez přesmykače? Je počet převodů (např. 8 v rozsahu 307% u Shimano NEXUS Inter-8) dostačující i do terénu? Nějaké další postřehy a zkušenosti?

    0 0
    • kolin  

      Mám doma(přítelkyně) trekové kolo s nábou SRAM Spectro S7(dříve SACHS).Chodí to slušně a tiše,řadí to hladce,ale trochu jinak něž klasika. Můžeš řadit i na místě,bez šlapání,ale při jízdě musíš při podřazování na zlomek vteřinky změnit frekvenci šlapání ,jinak rychlost nezapadne.Máme to asi tři roky-a nikdy jsem na to nemusel šáhnout.A to na tom jezdím den co den do práce. Rozsah rychlostí na cross plně dostačující(303%-to je o něco větší něž když použiješ jednoplacku+9 rychlos­tní kezetu-jezdil jsem 38z+9rychl. kazetu na MTB a tohle má fakt větší rozsah) Tak jak to máme to na MTB moc není,mám stálý převod 38/19z,v prudkých delších výjezdech by to chtěto lehčí převod,ale v prudkých výjezdech jsou spíš limitující cross pláště. Ten Nexus inter 8 neznám,ale inter 7,dle mých pocitů když jsem to projížděl,řadí líp jak ten náš SRAM

      0 0
    • martt  

      Mal som sedemrychlostny nexus a moc ma to neoslovilo. Do terenu je to urcite NEVHODNE.

      0 0
      • piwo  

        Viděl jsem takový kolo ve skutečnosti a nebylo mi jasný jak vyměnit při defektu zadní duši, protože to lanko vedlo přímo do náby ?

        0 0
        • Vilém  

          Je tam rychlospojka na odpojeni toho radiciho retizku.

          0 0
        • martt  

          Nikdy som na nom nemal defekt a nakoniec som ho predal. Takze netusim ako kolo vybrat. A to som technik, co vsetko rad rozoberie :-)

          0 0
    • pajasimi  

      www.rockroad.cz/…148_249.html co říkáte na tyto výplody?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.