Vícedenní výlety na blind a bez plné polní..

146 nepřečtených
  • trpaslik72

    Zdravím,

    rád bych založil téma, které bude možná pro mnoho bikerů nepodstatné, nezáživné, nehodící se a nevím co ještě ne.. Ale přes to, může být pro bikery z opačného břehu užitečné, poučné,..

    Bezpochyby platí, že studující člověk by si měl plně užívat života, dokud se nemusí tolik vázat na rodinu, děti atp. a proto mě často napadá idea, vyrazit na biku na výlet například na víkend (pátek – sobota – neděle). Nemám ale na mysli nějaký velký packing v podobě stanu, milionu konzerv a ostatních zbytečností. Takový věci zbytečně zatěžují bika a tudíž radovánky v terénu končí. Spíše by mě táhla opravdu vyšší porce ujetých kilometrů, než běžných 80 za odpolední vyjížďku a zavítání přeci jen o něco dále od domova (ikdyž za víkend né zas tolik).

    Ptám se tedy, máte někdo s takovými rádoby neorganizovanými výlety, spaním pod širákem a k tomu táhnutí jen toho nejdůležitějšího (plachta?, karimatka?, spacoš, toaleťák a pár rohlíků) nějaké zkušenosti?

    Možná se to některým bajkerům tady nebude líbit, ale já mám zkušenosti s nocováním pod širým nebem pouze z výletů na motorkách, kdy si člověk ale dokáže sbalit relativně mnoho věcí. Na druhou stranu prostupnost terénem (na silniční motorce) je blížící se rapidně k bodu 0. Na kolo člověk sbalí taky hodně věcí, ale prostupnost terénem se pak blíží zas k té motorce a vláčet se po silnici se zbytečně těžkým bajkem? to nemusim jet na biku..

    Zkrátka, podělte se s ostatními o Vaše zážitky, zkušenosti, tipy a rady, na které jste postupem času dospěli a ušetřete tohle vlákno nějakých trapných komentů, narážek atp. Nemyslím, že je to zrovna off a téma běžné pro každý den. Jestli tu někde něco takového je, tak se tímto omlouvám.

    0 0
    • MichaelSimek  

      Na 3 dny se da vyject uplne bez niceho prakticky. Zkousel jsem jak jen spacak a jidlo/piti/bunda. Tak jen jidlo/piti. Kdyz clovek odhadne pocasi a popr si umi najit zastresne spani (jeskyne, autobusova zastavka mimo mesto atp) tak se da vsechno mozny.

      0 0
      • trpaslik72  

        Jasný, počasí bude určitě nejhlavnější činitel při rozhodování vyjet/nevyjet. Jaký porce kilometrů jsi při takovym výletu našlapal? A jel jsi nějaký okruh nebo dojet co nejdál a zpět například vlakem? =)

        0 0
        • MichaelSimek  

          da se tim uject strasne moc…zkousel jak vyrazit primo z domova tak i nekam popoject vlakem, ject tam i zpet nebo jenom tam nebo jenom zpet…km zalezi na spouste vecech samozrejme, ale jel jsem treba 200 tam, spanek, 200 zpet…nebo kolecko 300 prvni den a pak 150 dalsi 150 dalsi…ale to bylo vic po silnici i kdyz na biku…s lehkym kolem, batuzkem s malym spacaekm, trochou jidla, piti a plastenkou a hura…skoda ze uz se na to cejtim starej, byli to krasny zazitky

          0 0
          • trpaslik72  

            Na tohle člověk podle mě nikdy neni starej, spíš ty povinnosti ten pocit navozují, to je nejhorší :( Ale díky za příspěvek, v tvém podání to zní super ;)

            0 0
          • skorpion  

            200km je teda dost. To som siel raz na horskom a po asfalte a trvalo mi to 12 hodin. Neprislo mi to ako prijemne straveny cas :) No siel som to v podstate non-stop (poslednych 50km hladny jak svina :) ) a pri teplotach okolo nuly. Asi zohralo ulohu aj to. Ist lesom takuto porciu si neviem predstavit. Ak si to chce clovek trochu uzit a nie len sediet na biku, tak by som to videl na takych 100km denne (musi sa pocitat aj s tym, ze obcas proste bude treba bike tlacit, nosit, zastavky na zradlo, prip. rychle kupanie dakde v jazere a pod. – proste nehrotit kilometre)

            0 0
            • MichaelSimek  

              Jak jsem rikal, zalezi na podminkach a dalsich vecech. Staci aby ti par hodin foukal vitr do zad a 200 ujedes hned. Samozrejme kdyz ma clovek trosku najezdino a jede nalehko, tak se to da i na „uzivacku“. Tech 200 bylo Dubá → Kladno. A jeli sme ve 3, vsichni na biku. Do terenu sme se dostali az v jiznich cechach to jo no. Ale uzilis sme si to. Zpet uz sme jeli po castech.

              0 0
    • Frostty  

      Parádní téma, taky mě zajímá ;o). Já zatím jezdím jen se spacákem a karimatkou. Přespávám kde se dá – zastávky na dědinách, kraje lesů atp.

      0 0
      • trpaslik72  

        sám nebo s parťákem/kama? Já nějak moc kamarádů nemám, kteří by takovej výlet byli ochotní absolvovat, ať už z důvodu nedostatku času, nebo prostě, že je to pro ně zbytečný.. =)

        0 0
        • Frostty  

          Naprosto sám. Moji bike karamádi, jsou banda sušenek a představa že spí někde venku, je děsí.

          0 0
          • trpaslik72  

            Nechtěl sem to řikat takhle natvrdo, ale myslel sem to stejně :DD

            0 0
            • Frostty  

              Tak pro každého to není, někdo se bojí, někoho to třeba nebaví. Nejvíc mě baví bloudění po horách, ale i rovinatá krajina má něco do sebe. Pro letošek si chci koupit nějakého turistického garmina, ať můžu těm svým trasám dát hlavu a patu :-).

              0 0
              • Smazaný účet  

                ja bych chtel na kole z Parize k mori a zpet..ale to je tak 250 tam a 250 zpet:(

                0 0
                • hony007  

                  Zkus toto :-)

                  http://www.pnr-foret-orient.fr/

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hem..v Troyes by mel byt kolega, ktery nedavvno dodelal PhD:)

                    0 0
                    • hony007  

                      Předpokládám, že na UTT, tam sem asi před 14 dny potkal nějaký erasmáky z ČVUT, když jsem se tam byl podívat se svým indickým spolubydlím, aby těch národů tady nebylo málo :-D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        to nevim..jenom tusim ze by mohl byt tam…pokud neexistuje jina univerzita, ktera je ve meste znijici podobne jako Troyes:)

                        0 0
                • piskot  

                  nesmíš mít malý cíle:

                  http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

                  0 0
                • kankrlicek  

                  Můj táta v létě 89 jel z Paříže na kole do Grenoblu, zde si dal BRA (jeho kategorie 220 km, 22 hodin limit, cca 4200 m nastoupaných). Dojel asi 10 minut před limitem, další den jeli dál, skončili v Monaku. Bylo mu ten rok 70 :) a rozhodně nespali nikde pod střechou.

                  Mladý juhan vybavený jazykově to musí dát s prstem v nose :)

                  0 0
                  • siskin  

                    tak to Velkej respekt. člověk si občas připadá jako neskutečný máslo, když potká takový borce. A je fakt že většina lidí se bojí celkem zbytečně. Když se chce tak to jde. :-)

                    V sobotu jsem na trailech potkal 2 chlapíky, muselo jim být přes 70, oba na fullech a oči jim svítili radostí jak si to užívali..

                    Je fajn vidět že to jde i v pozdním věku.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Někdy před deseti lety dojel 255 km KŠ 71 letý borec. To měl taky skoro 4,5 km převýšení. Jesm taky nechápal, jel to s vnukem podle ročníku narození.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    vybaveny jazykove nejsem:DD

                    0 0
                  • Roldy  

                    Tak mám dojem, že mě tvůj táta učil matematiku a němčinu na základce.

                    Byl to borec jak na kole, tak v životě.

                    0 0
    • Lasky  

      Praktikuju to následovně: Beru jen minimum v malém batůžku – pláštěnku, peníze, vercajk… Mám předem vybraný peziony na přespání, kde se dá na noc zamknout kolo, pojíst večer dobrý jídlo, doplnit tekutiny kvalitním pivkem a ráno spokojený vyrážím dál.

      Neni to sice zálesácký, ale je to pohodlný :-)

      L(.)

      0 0
      • trpaslik72  

        Je to taky jedna z možností, to je pravda, to mě napadá, že jsem měl do úvodu napsat i nějaké tipy na penziony. Přespání v kempech či penzionech většinou praktikuju spíš s přítelkyní, které by se pod širákem asi moc nelíbilo. Většinou se ale jedná spíše o takovou menší dovolenou na týden, poznání nových míst, v případě vinařských oblastí košting a relax :) Často se dá ale kromě kempů a penzionů narazit i na fajn ubytovny, například ve školách atp. 100 – 150 kč/noc, kde je sociální zařízení si myslim, že je více než dobrý.. Holt je každýho věc co si potom zvolí, jaký pohodlí vyhledává a kolik je ochotný do toho vložit peněz..

        0 0
      • LubošL  

        Hlavně tě nismí potkat, to co jednou mne. Obvolávám penziony na Klatovsku a v jednom mne paní začala přesvědčovat, že oni určitě nejsou to co hledám.

        Ubytování tam bylo jen na pár hodin a to ještě ne sám. :-)

        0 0
        • obda  

          A ta cena ;)

          0 0
          • trpaslik72  

            více než lidová :D

            0 0
            • mxv  

              jo, kdyz mi bylo jako tobe, tak sem takhle objel republiku, jen s malym batuzkem na zadech, akorat ubytko sem dopredu neplanoval, tehdy jeste ani poradne nebyl net, ale vzdycky se neco naslo. Dnes, kdy je na kazdem rohu zimmer frei uz bych se vubec nebal..

              0 0
      • maxipes-fik1  

        Taky bych to tak viděl. Když pod širák, tak bágl na záda a pěšky. Tam se pár kilo ztratí. Na biku kazí zábavu každé kilo navíc, takže sebou max. tak sváču, pití a dost peněz. Jinak jíst po restauracích, hospodách, spát v penzionech. Už se to nedá realizovat s prázdnou kapsou ale na druhou stranu, když už máš na slušného bika, tak ta kapsa taky tak úplně děravá snad nebude… :-)

        Ale abych nekecal, osobní zkušenost mám jen s tím vandrováním pěšky a to už je pár let. Na to mi stačila celta. Když někam pryč na kolo, tak stabilně penzion s hospůdkou na pár nocí a jezdit kolem. Taky se tak nechá poznat kus krajiny a natočit hafo km.

        0 0
        • Frostty  

          Nevím, zatím samotného mě to na kole baví a moc, užívám si to. Nicméně s mladou chodíme pěšo, není úplně bike ready a netřeba vše na křeč lámat přes koleno.

          0 0
    • obda  

      Nějaký zkušenosti získaný létama chození na lehko:

      • pokud v noci není pod 15C, není třeba karimatka
      • pokud spíš v senících taky ne :)
      • plachta/igelit stačí (pokud chceš něco sofistikovaného hotového, taktřeba tady: http://www.spacaky.cz/ostatni.htm)
      • dá se obejít i bez plachty – spaní v přístřešcích, senících,na vernadách chat (zase – na kole máš výhodu, vhodných míst za stejnou dobu uvidíš víc než pěšky)
      • jídlo přes den – na kole ještě jednodušší než pěšky,obchod/hos­podu potkáváš častěji.
      • vařit na třídeních výletech je IMHO zbytečné
      • na snídani nedám dopustit na vločky namíchané se sušeným ovocem,ořechy a sučeným mlékem (přes noc namočit, netřeba vařit)
      • jídlo dělá objem, takže malé hutnější věci, ne rohlíky
      • oblečení na spaní(pokud vezeš) je zároveň rezerva pro případpromoknu­tí/pádu do vody
      • hedvábná vložka do spacáku je skladná, lehká, dovolí ti doněj lézti zaprasenému a navíc i trochu „hřeje“
      • batoh vystlat silnostěným odpadkovým pytlem, záruka sucha abezpečí
      • nůž a kus špagátu (padáková šňůra, lavinovka) je základ
      0 0
      • trpaslik72  

        ta bivakovací plachta je super, od nějakýho většího deště to sice neochrání, ale slabší déšť, možná i rosu by to mohlo trošku zvládnout.. =)

        0 0
      • skorpion  

        Ta plachat mi nepride ako dobry napad. Zvrchu ochrani, ale co odspodu? Voda steka po zemi, alebo ak je plachat za zospodu, tak sa hromadi na nej a clovek spi vo vlhkom. Sice som takto nikdy nespal, ale nejak mi spanie pod takymto pristreskom nedava zmysel. Urcite je lepsie vyhladat daku zastavku, chatku,… Inak zo vsetkym sa da suhlasit.

        0 0
        • notobi  

          si snad kolem plachty vykopeš odvodňovací kanálek, jako kolem stanu

          0 0
          • Smazaný účet  

            ok, píšu si na seznam polní lopatku :)

            0 0
            • antt  

              dobře může posloužít i starý příborový nůž:)

              Nás už to od spod jednou vyplavilo, naštestí to bylo v tábořišti se sociálním zázemím, takže nocleh na malém prostoru koupelny s podobně vytopenou skupinou děvčat byl příjemným zpestřením :) ..ikdyž jsem spal v sedě opřený o zeď.

              Po té jsem si pořídil tzv. žďárský pytel, který je obdobou vojenských goretexových pytlů na spacák, takže ustlat si třeba na mokré louce není žádný problém

              0 0
              • Rychlej turista  

                Ten žďárský pytel je místo stanu? Jako obal na spacák? Je to lepší, než ta bivakovací plachta nebo se musí zkombinovat s ní? A dá se v tom bez karimatky?

                A co říkáš na ten dřívkáč? Jít do něj?

                0 0
                • Atilla  

                  Tak špatný to není třeba do záhrabu, ale v létě je to lepší pod celtou. Bez karimatky se to taky dá, ale lepší jí strčit dovnitř, takže z ní nesjedeš.

                  0 0
                • kankrlicek  

                  Dřívkáč jsem si koupil, anžto jsem bez něho nemohl být :) Je to úžasný, cestou sbíráš kousky dřeva, šišky, kůru, je to relax. Na cestování týden mimo civilizaci je supr, na kolo bych ho nebral – příliš těžký, objemný.

                  Rychlost vaření je jen o trochu pomalejší jak na plynu či benzínu a nesmrdí to :)

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Objednal jsem všechno. Žďárský pytel, bivakovací plachtu i dřívkáč. Jestli bude počas, tak to o víkendu prubnu :-)

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      K dřívkáči si přibal ještě jedno Pepo (pevný podpalovač), nalámej na kousky velké asi jako nehet. Velmi si tím usnadníš podpalování a nemusíš tolik řešit kvalitu dřeva. Když už hoří, tak máš vyhráno :)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Na podpal už jsem myslel, ale nejdřív zkusím přírodní zdroje, březová kůra funguje i v dešti :-)

                        Jak je vyřešen ten pohon? Dá se na to spolehnout nebo je to záležist několika málo akcí a je třeba nějaký bastl, aby to vydrželo?

                        0 0
                        • kankrlicek  

                          Myslíš baterku – buřt? Tu jsem koupil jednu a zatím nevyměnil. Čili vařil jsem na tom týden v kempu a pak nějaké nárazovky jako kafe (preso – presovač jsem vzal s sebou :)) někde na výletě v lese a tak.

                          Při zapalování se mi osvědčilo nejmenší foukání, pak přidat.

                          Musíš být stále ve střehu, třeba šišky hoří dost rychle :)

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Nemyslím výdrž baterky, ale toho do čeho se strká :-) Jestli to třeba neshoří, nepojde motorek a tak.

                            0 0
                            • kankrlicek  

                              To je v pohodě, žádný ani náznaky chyb.

                              0 0
                              • Rychlej turista  

                                Tak mi to dorazilo, vypadá to fajnově. Maličké, lehoučké. Jednu noc prubnu v plachtě a druhou v pytli a uvidím, co je lepší. Raději bych ten pytel, váží polovičku, co plachta, ani ne 400 g. Takže spacák, žďárský pytel a vařič necelá 2 kila.

                                0 0
                    • deutschland  

                      Nestačil by dřívkáč Ikea ?Sice to je bez větráku,ale hoří to taky a stojí to 49kč :) .

                      0 0
                • gargamel  

                  Dostal jsem typ na jakýsi žďárák z membrány goretex. Po sbalení to má 1kg. Takže taky možnost.

                  0 0
                • antt  

                  dřívkáč zajímavý, to neznám :)

                  Jinak ten žďárský pytel by se dal přirovnat k nepromokavé šustce, má podlepené švy a když je echt parno a komáři, tak se v něm dá spát i bez spacáku nebo s rozepnutým.

                  Karimatku to ovšem nenahadí. Měl jsem ještě v merku vojenský goretexový žďárák, ale ten vyšel váhou špatně, tak jsem zvolil ten tenký, dá se s ním ustlat i v mokré trávě. Samozřejmě záleží na vlastnostech materiálu, ani si teď neuvědomuju, kolik to má paropropustnost a vodní sloupec, nemám ho u sebe a značku z hlavy taky nevím, ale je černý :D

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Zítra to všechno pojedu prubnout. Ale pro jistotu jen kousek za humna, kdyby mě zima zahnala :-)

                    S tou vodou tam píšou, že do hloubky 2 metrů.

                    0 0
                    • antt  

                      to tiše závidím :)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Mám z toho trochu strach, z té zimy. Přece jenom u nás může být jen okolo 5°C. Myslíš, že by pomohlo se v tom žďárském pytli pohodit na tu bivakovací plachtu nebo ta už tomu nepomůže, když budu v tom pytli?

                        0 0
                        • kankrlicek  

                          Cokoliv dáš pod sebe bude jen plus, největší zima jde odspodu.

                          0 0
                        • antt  

                          pardon za pozdní reakci, ten pytel spíš slouží aby sis neumazal spacák a taky proti tomu mokru, před zimou ale nějak extra neochrání, imho komfort spacáku posune jen o pár stupínků do plusu. Chce to mravnou alu matku, mě jsou běžně prodejné malé, nechal jsem si uříznout 2m, 1m široké takového toho tepelného izolantu (vypadá jako karimatka) ve vodo-topo, dělají se v různých tloušťkách, na kolo mám 3mm, do stanu plánuji letos koupit tloušťku 2cm :) Cena od 100kč.

                          Jinak pak můžeš napsat, jak bylo :) Počasí je povedené

                          0 0
        • obda  

          Vedle jak ta jedle. Prostě si ji dáš na místo, kde to zrovna po zemi neteče. Což nebývá problém. Pěkných pár desítek nocí zkušeností, zespoda jsem mokrej nebyl nikdy :)

          0 0
        • obda  

          A ještě něco. Mnoho týdnů jsem ve Skotsku (které není proslulé slunným klimatem) strávil jen pod tropikem stanu Jurek Atak 2, tedy bez vnitřního stanu. Měl jsem péřák, vždy v suchu :)

          0 0
        • Atilla  

          Pod touhle plachtou už jsem strávil pěkných pár nocí včetně Rumunska, kde chcalo několik nocí fakt brutálně. Pokud si umíš najít dobré místo na spaní, tak je to o dost lepší než stan.

          0 0
      • oddie  

        Jo, s takovou plachtou jako v odkazu jsem v minulém století taky jezdil :)

        0 0
        • obda  

          Já jako chudý student jsem měl igelit. Trik na přivázání provázku pro kolíky – v místě oblepit lepicí páskou (zároveň vyztuží), na hraně s přiloženou sirkou :)

          0 0
      • antt  

        jo to já miluju! :) Zde

        jsem taky sondoval, jinak já tyto vyjížďky s jednoroční přestávkou podnikám už od školy, tj. už asi 8 let, většinou na dvě až 6 nocí 1× až 3× do roka.. a hlavním přepokladem je teda cíl trasy a podle toho se odvíjí i nabalení biku.

        Každopádně spacák, karimatka a igelit nebo igelitová celta je vždy součastí výbavy, ikdyž je třeba nečas a jedeme, tak né vždy se dá sehnat vhodné ubytování..

        Jelikož u mě s vydělanýma penízkama stoupá hranice komfortu, tak už jsou dávno pryč časy, kdy se vyjíždělo do beskyd na 3 noci s 200kč v batohu.. To se koupila první den plechovka s fazolema nebo buřtgulášem, první večer se v ní na malém lihovém vařiči obsah ohřál a po zbytek dní se plechovka používala jako ešus k ohřevu instantních pokrmů nebo čaje z kopřiv :)

        Se zkušenostma roste apetit, tak dnes už den bez kvalitní teplé stravy a pifka trávím s určitou nechutí a taky docela špatně usínám bez teplé koupele :D

        Ale punk žije, v plánu jsou opět slovénské kopce, takže už se těším na pobyt na divoko jak malý Jarda na výlet parníkem

        0 0
        • antt  

          nějak špatně zařazeno (:

          0 0
        • hony007  

          Už vybírám nosič a brašny :-D

          0 0
          • antt  

            se sportarsenalem neuděláš chybu :)

            0 0
            • hony007  

              Jo, vidím to na 465 brašny a 207 nosič, pokud se teda nerozhodnu netrápit Avalu a nekoupím nějaký „cestovní speciál“.

              0 0
        • trpaslik72  

          bomba chlape, díky za příspěvek a přeju mnoho dalších takových výletů ;)

          0 0
    • Rychlej turista  

      Stan, karimatka a spacák jsou úplně zbytečné věci, protože zcela stačí být řádně unavený a pak člověk usne kdekoli. Podmínkou je akorát, aby bylo teplo. Takže ráno normálně vyjet, jet celý den, jet celou noc, protože to se dá pohodlně vydržet a jakmile se dopoledne udělá teplo, zalehnout a spát. Je to úplná pohoda, protože v tuto dobu spí i nejrůznější otravná havěť.

      Základ je stabilní počasí a teplá noc.

      0 0
    • like.n0.other  

      Tohle forum je o tom si o vyletech popovidat nebo nekam vyrazit?

      Pokud to druhy, navrhnete trasu, datum a misto srazu a ja jsem in :)

      A urcite nebudu sam, v dnesni pretechnizovany dobe je hodne moc lidi, ktery sou vyslovene nadrzeny na podobny veci…

      0 0
      • Frostty  

        Dáme bike sraz někde na půl cesty mezi Prostějovem a Práglem né?

        0 0
      • trpaslik72  

        v dnesni pretechnizovany dobe je hodne moc lidi, ktery sou vyslovene nadrzeny na podobny veci…

        máš úplnou pravdu, neřekl bych to lépe.. Je mi 20 a tim pádem naší generaci jak se řiká, ničí počítače, atp. Proto jsem si nemohl dřív kolem 15ti až osmnácti užít nějaký čundry, jako například naši tátové, strejdové, starší bratranci a další. Prostě nebylo nikdy s kym, páč ostatní vrstevníci seděli u počítačových her (neříkám, že jsem neměl svá období :D) a sám jít v 15ti na čundr, to bylo prostě nemožný a nebyly na to koule.. Takže to musim dohnat teď :)

        0 0
        • Frostty  

          Však jo, já to taky doháním posledních 5 let, no stres a hurá do toho. Lepší je když jedou 2–3, ale neposeru se – prosit se nikoho nebudu. Chceš sedět doma a lemtat lathváča, nebo jezdit kolem pískoviště? Ok, já jedu ;o).

          0 0
    • teepeex  

      pokud nekam pojedes, tak to sem napis

      pridal bych se

      0 0
    • hony007  

      Víc takových příspěvků! Sice pomalu končím školu, ale nějaký okolo Česka, nebo k moři a zpět bych ještě chtěl zvládnout. Napřed teda asi jen nějaká zkušebka jako okolo Krasu, ale pak bych chtěl něco delšího.

      0 0
      • Rychlej turista  

        B-F sebranka jezdí Loudání. Pohledej v historii.

        0 0
        • hony007  

          To sem četl, ale já nechci jet závod ani „závod“ :-) Já se chci jen zbavit na pár dní internetu a většiny kontaktů s civilizací.

          0 0
          • Smazaný účet  

            jedu taky… ale na min. 3×100 km po sobě to chce asi trochu trénink, ne?

            0 0
            • trpaslik72  

              3×100 neni takej problém, spíš to chce mít už trošku vychytanej posaz, sedlo atp. Přeci jen s bolavou prdelí se prvních 100 ještě dá, ale pak se na to vrací blbě, alespoň z mých zkušeností.. hony007 má dobrý cíle :) vyrazíme třeba do Chorvatska na otočku, ale vezmem s sebou Foresta Gumpa :)

              0 0
              • hony007  

                Já teda plánuju jako cíl spíš Itálii, mají vychytanější infrastrukturu než Chorvatsko. Ale přesně tak, 2–3 dny u moře a zpět, stejně mě to tam nebaví ani jindy (posledně jsem si do Itálie vzal brusle a každé den sem jezdil, vyplesknout se na pláži mě fakt nebere).

                0 0
                • trpaslik72  

                  já sem to chorvatsko plácnul spíš jako příklad vzdálenější země kde je moře :) bezesporu nejnavštěvovanější země českými turisty, ale z hlediska vychytanosti infrastruktury jsem to nezkoumal.. ale proč ne, dovča by to byla solidní no, mám rád takovýhle bláznivosti.. Já se pořád držim snem objet svět na motorce, ale na to bohužel nejsou lidi, čas a předevšim PENÍZE =)

                  0 0
                • Frostty  

                  a každé den..odkaď si? čuju krajana :D

                  0 0
                  • hony007  

                    Boskovická brázda, ale není to tady tak drsný jak v Holomócu.

                    0 0
                    • Frostty  

                      Holomóc je nic, Prostějov to je teprve peklo :D.

                      0 0
                      • hony007  

                        Já to myslel jen skrz nářečí, ale je pravda, že mám z PV docela ostrý spolužačky a třeba závod v pití bych si s nima nedal :-D

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  kdyby šlo o infrastrukturu tak bych to vzal na sever, k moři přes německo :)

                  0 0
            • hony007  

              Určo to chce trénink, tenhle rok to moc reálně nevidím, jsem na erasmu, takže trénink nemám a přes prázdniny, abych mohl jet třeba na konci to asi taky nenaženu.

              Jedeš Loudání?

              0 0
            • Frostty  

              Neblbni, to se přece dá ;o).

              0 0
              • Smazaný účet  

                já jsem hobík :) i když za celej den s přestávkama by se to asi dalo určitě v pohodě zvládnout.

                0 0
            • goofy  

              Treba pro mne to je nerealne i s kdo vi jakym treninkem… :-D Ale mam vplanu takovy par denni pojezd v polskych Beskydech. Zadne velke kilaky, na pohodicku, takovy enduro styl :o)

              0 0
              • Frostty  

                Přesně tohle plánuju na letošní červen, na kilometry si hrát rozhodně nehodlám.

                0 0
          • obda  

            :) Já jsem tahkhle nejvíc chodil, když jsem byl na vejšce. (K bajku jsem se dostal až dlouho potom.) Mobil jsem tehdy nevlastnil a shválně jsem si nebral ani hodinky :) A chodil jsem sám, i na dva týdny.

            0 0
            • hony007  

              No po tom, co jsem s jednou slečnou obešel Olšovec a něco navíc a bolely mě nohy ještě dva dny potom, tak na pěšo prdím.

              Ale mrkni na J. Dosoudila od vás z fakulty, ten to válí :-)

              0 0
          • orgoj.chorchoj  

            tak to ti Loudani poskytne vrchovate! lonsky rok to byla moje premiera a odlouceni od civilizace jsem si uzil vrchovate

            0 0
    • Mirek_29  

      Protože jsem před dvěma lety (jel jsem Loudáni) řešil něco podobného Tady jsou mé zkušenosti. Trénem se dá pohybovat i z 25kg těžkým kolem. Pokud máš HT maximum věcí nacpy na nosič. Nosičum na sedlovku nevěřím (můj názor). Na záda maximum do 6kg když batoh váží 1kg voda 3l moc prostoru už nemáš. dobrá je brašna na řidítka ale doporučuji vyndat ten plast co má dělat výstuhu a nacpat tam alespoň 2hliník. Spacák pokud jedeš na fulovy přivázat přes dva pásky na sedlovku místo brašny na nářadí.Samo se bou v nepromokavém obalu. Karimatku na pár dní zvládneš jen alumatku. není to moc pohodlne ale dá se. Proti dešti používám Pončo francouzké armády stejně když jedeš potíš se a cáká ti voda ze spodu tak že budeš tak jako tak mokrý.Věci podle uvážení. Dobré jsou šustákové návleky na nohy proti zimně a částečně proti vlhku. Nezapomenou si vzít nářadí a nejtovač sponky jsou super ale když utrhneš patku jsou ti na hovno a řetěz nezkrátiš budeš jen a jen tlačit. A dvě poučky od Milči.Co nevezeš nepotřebuješ a nezáleží zda je zážitek pozitivní a nebo negativní ale musí být hluboký.

      0 0
      • Frostty  

        Na nosiči na sedlovce vozím karimatku, spacák a žádný problém. Nicméně já jezdím fakt na lehko..

        0 0
        • Mirek_29  

          bráchovy po 4000km v terénu se uklepal a pak ne docela problém. Jedině na sezobu buť rengenovat a nebo kupovat noví.

          0 0
          • Frostty  

            Až se vyklepe, tak to na ní prásknu. Zatím si nemůžu stěžovat, ono je to fakt asi o tom kolik na ní naložíš. Kdybych jezdil na těžko, se stanem třeba, tak asi určitě pořídím regulérní nosič.

            0 0
        • orgoj.chorchoj  

          muzes sem hodit jakej ten nosic mas? Dik

          0 0
          • Pavel  

            Sice nejsem dotazovaný, ale… Mám nosič na sedlovku od Arsenalu. Zvládlo to spacák, plachtu a pár „blbostí“ k tomu i v terénu Beskyd (šutry, kořeny atp). Jediný problém je, že se špatně chodí za sedlo…

            0 0
    • like.n0.other  

      zdravim. příští (prodlouženej) víkend má přát počasí. vidím to na dvou-třídenní českosaský švýcarsko. asi berem s sebou stany, na kempy & chatky se mi zatím spoléhat nechce… pár lidí předběžně přislíbilo účast, takže mimo počasí by to nic nemělo nabourat. přidáte se někdo?

      0 0
      • Blahycz  

        My taky jedeme,,schodou okolnosti stejná lokalita. Ale Budeme spolehat na penzionky nebo něco tomu podobnyho. Nikdy jsem tam neby ale doufam že ta lokalita nebude špatná.

        0 0
        • like.n0.other  

          Spolujezdci me prehlasovali ,takze u nas to vypada na penzion. Bude to asi dvoudenni trip sobota+nedele. Kolik vas jede a jakej styl a vekovej prumer? Treba bysme to mohli castecne spojit…

          0 0
        • like.n0.other  

          Spolujezdci me prehlasovali ,takze u nas to vypada na penzion. Bude to asi dvoudenni trip sobota+nedele. Kolik vas jede a jakej styl a vekovej prumer? Treba bysme to mohli castecne spojit…

          0 0
        • like.n0.other  

          Spolujezdci me prehlasovali ,takze u nas to vypada na penzion. Bude to asi dvoudenni trip sobota+nedele. Kolik vas jede a jakej styl a vekovej prumer? Treba bysme to mohli castecne spojit…

          0 0
          • Blahycz  

            Jedeme sobota neděle pondělí. Jsme mladý,25–28 let,,. Mám v plánu tam jezdit v sobotu a polovinu neděle a pak se přibližovat k Mladý Boleslavi. Ale chceme jet po turistickejch cestách polem nepolem. Objevit nějaký cesty, dát pivko. Uvidíme,,

            Co vy?

            0 0
            • like.n0.other  

              Husty! no u nas to vypada podobne, v sobotu zaciname v cesky lipe a jedeme nahoru smerem na css a sluknov, ruzne kolem hranic, vecer tam mame zabukovany spani ve vilemove. No a v nedeli jeste nevime, asi pojedeme nejakym okruhem zpet, zatim to vypada ze pres nemecko pojedeme okruh na decin a z decina vlakem zpet.

              Kazdopadne ja koncim v nedeli v mimoni, odkud se na bolku priblizit da, i kdyz to je jeste par kilaku…

              Jinak my jedeme taky off-road, stezky atd., silnicim se snazime vyhybat…

              Mrkni na fcb https://m.facebook.com/…

              Mozna bysme mohli neco vymyslet…my sme zatim jenom 4

              0 0
    • waltari  

      http://www.youtube.com/watch…

      až na ten „neekologicekj“ začátek, je toto fajne !! ;-)

      0 0
      • Pavel  

        Mě by teda velmi zajímalo, v čem vezl ten svůj „ekvipment“. Do toho pidi baťůžku by se s bídou vlezla ta bunda…

        0 0
    • Mr.Data  

      Taky troskou prispeju. Obdobne akce na tri dny. kdy se ujede treba 400 km na lehko me neskutecne berou. Jezdim normalne s Camelem Mulou, jen pridam lehke kratasy, tapky, triko, vetrovku a neco malo na myti. V podstate na vaze nic extra. Ubytko se nakonec nejak behem dne samo vyvrbi. Na horach nejaka ta chata, chatka v kempu…nejak s pribyvajicim vekem je horka sprcha vitana, takze spani pod sirakem nepraktikuju. Za jeden den se toho proste moc nestihne.

      0 0
      • Blahycz  

        No na nas je 400 deně trochu moc. To ani pak nevim kde sem byl a kde co bylo. a pro : like.n0.other : já bych řekl že 4 je akorád. my jsme 3. Nadhodim klukum navrh a snad dam vedet.

        0 0
        • gargamel  

          400 denně neblázni. Vždyť tam má za tři dny. 400denně v terénu je nereálný.

          0 0
          • McBlacky  

            na 24h v LBC padá i víc jak 400 :) ted nevím kolik to je tam převýšení, ale tak kolem 7 tisíc to bude určitě. turista to bude vědět. Těsně nedal 10tisíc

            0 0
            • Mr.Data  

              Bylo mysleno samo za tri dny. Den je malo neco projet a na naky to maly dobrodruzstvi vzdycky dojde…

              0 0
            • Rychlej turista  

              Liberec:

              • 2006: 435,5 km/9 440 m
              • 2007: 414,7 km/9 580 m, Zdenda Kříž 443,3 km/10 241 m
              • 2008: 408,0 km/9 555m, Zdenda Kříž 446,25 km/10 451 m

              Co vím, tak Zdenda je jediný, komu se kdy na 24 podařilo dát na výšku přes 10 km :-)

              0 0
            • gargamel  

              Jo, to sem tušil ty 24hodinovky:-)

              Bylo myšleno samozřejmě turistika.

              0 0
          • Blahycz  

            Jo jasně,upsal jsem se,,,i za 3 dny to je dost.

            Žeru Nimesil abych mohl jezdit.

            0 0
            • kankrlicek  

              Jestli 1×-2× denně a po dobu cca 1 měsíce = zajdi si na jaterní testy.

              0 0
              • Blahycz  

                Ne ,,jen když jedu na kole. Po 15 kilometrech mě bolej záda,,, a tohle mi pomaha,,nějak extra je nezatěžuju ale přeci jen je to nepříjemný. Už jsem stim byl u 4 doktoru,,,ted zkusim nejaky balancni cviky. Uvidim

                0 0
        • like.n0.other  

          Kdyztak 607 644 073, u nas je to potvrzeny, vyjizdime zitra v 11 z cesky lipy, tak se muzeme nekde cestou potkat. Trasa visi na fcb, nakonec jsme nasli ubytko v chatkach nekde v krecanech (? – nevim, zajistuje kamos) za par kacek. Druha etapa mozna nakonec povede nahoru k luzickym jezerum do nemecka, nejakej okruh s navratem do rumburka ,odkud bysme asi brali vlak. Ten jede pripadne az na boleslav..to je jeste otevreny

          0 0
    • Pac029  

      No nedavno byl v telce porad o nejakym koldovi (jsem dutej na jmena) co cestuje na kole zejmena vychodnim smerem, teda az k Tichemu oceanu. Co mne pobavilo, bylo kdyz se ho ptali co tak vozi s sebou. Prvne vyjmenoval takovy ty bezny veci, co cyklocestovatele vozi, stan, spacak, nejaky ty dily na kolo, neco obleceni, varic atd. A pak povida, ze posledni roky to ale redukuje, ze uz nevozi stan, ani varic, … ani spacak, z tech vyjmenovanejch veci uz vlastne nic, hlavne notysek, aby si to vse zapsal a kreditku, ubytovani si uz pry vzdy nejak u domorodcu domluvi.

      Ad jazykova vybavenost – kdyz je nekdo zvedavej, nebo ti chce neco prodat, vzdy se domluvite.

      Ad nosice – jo pohoda, ale osobne nesnasim to neobratny zatizeny kolo, takze do tech 10kg (naradicko, alumatka, plachta, nejaky to ninimalni obleceni, par coko/cukro tycinek) na 1–2 noci v lete vse na zadech + bidony + stravovani v putykach. I na 1–2 tydny po chatkach by to taky melo vyjit. Zalezi samo kudy clovek chce jezdit.

      0 0
    • trpaslik72  

      Po nějaké době opět přidávám příspěvek s dotazem. Tentokrát řeším otázku: Jaký nový spacák na tyto naše dobrodružné výletíky. Spacák už nějakou dobu mám, extrém do –19 st.C., bohužel sbalený je obrovský. Na funkčnost si stěžovat nemůžu.

      Doporučíte mi někdo nějaký spacoš, zatim nebudu uvádět cenový strop, ale představu mám komfort kolem –2 až –5 st. a po sbalení minimální rozměry. Máte někdo nějaké zkušenosti?

      Díky za rady a návrhy.

      0 0
      • krtekzbechyne  

        Ahoj, zkus to prozkoumat tady http://www.spacaky.cz/…ky_typy1.htm Condor dělá dobře a hlavně ti to po domluvě ušije jak potřebuješ (prodloužit, rozšířit, ubrat, apod.) Jinak já mám 3 spacáky od Rock Empiru a jsem spokojen.

        0 0
      • jeffi  

        V tomto teplotním rozmezí (něco pod nulu s komfortem) a malým rozměrem máš jedinou šanci – péřový a hodně dobrý.

        Vím o jediném zde, sám ho mám a mohu doporučit. Problém je jenom cena – zde platíš kvalitu peří a skladnost.

        Jinak musíš slevit z teploty nebo objemu.

        0 0
        • Rychlej turista  

          To fakt má jen 520 g a můžeš se v tom pohodit na mráz?

          0 0
        • trpaslik72  

          je to zajímavé, bohužel tahle cena už je dosti dost, musím shánět dál, holt budu muset trošku slevit z teplotního extrému, rozměry bych rád ponechal v co nejmenší mezi.. Ale díky..

          0 0
      • skorpion  

        Ja mam perovy Malachowski Guide Pro 300. Maly, lahky a teply. Rozhodne kupu nelutujem.

        0 0
        • Pavel  

          Já mám od Malacha 600 Climber. Přeci jenom mé bolavé kosti a klouby potřebují teploučko :-). A vyloženě lehký letní spacák mám taky (něco od Hudy)…

          0 0
    • deutschland  

      Vřele doporučuji prohlédnout tento web ,sice je zaměřený na ultralight backpacking,ale pravidla se dají aplikovat částečně i na vícedenní bike výlety.Mě osobně to otevřelo oči a třeba „tarp nebo tarp tent“(palchta nebo jednoplášťový bezpodlážkový stan stavěný na trekovou hůlku,ale dodává se i s vlastní tyčkou)s hmotností 600g doplněný nepromokavou podložkou z Tyveku je velmi dobrou náhražkou stanu – otestováno při celonočním dešti v Rychlebkách tomu je váhově ideální péřový spacák s hmotností od 500g,ovšem tady už si člověk připlatí.A třeba i vařič na alkohol vyrobený z konzervy nebo plechovky od piva s váhou 20g+palivo(7g/litr vody)a k tomu titanový ešus se taky hodí.Jako další zdroj bych doporučil knihu Andrewa Skurky-Ultimate hiker´s gear guide v eng.na amazonu a webSouthwest UL Backpacking Na youtube hledejte „tarp,tarp tent“ atd.Co mě dostalo,že pro české outdorové obchody je tohle téma tabu,holt by neprodali tolik předražených krámů.Snad to někomu pomůže.

      0 0
    • Kosta  

      Zdravím,

      plánuju cca 4–5 denní vyjížďku po Slovenských vodních dílech (zhruba: Nitrianské Rudno, Krpeľany, Bešeňová, Liptovská Mara, Orava, Nová bystrica), délka trasy ca 480 km, začátek/konec Vlárský průsmyk, tempo pohodové, kolem 100 km/den (kde bude pěkně, zastavím, žádné násilí :), spaní „nadivoko“, na přelomu června/července (podle počasí, taky musím do té doby ještě něco najet :), jo, a cestu jsem s pomocí Hribika vybral tak, aby se jelo po vedlejších/starých cestách apod.

      Přidá se někdo? zn. na pohodu :)

      0 0
      • trpaslik72  

        vyrazil bych hned, bohužel letos už toho mám tolik (práce, dovolená s přítelkyní, dovolená na motorce atp.), že se dostanu na biku maximálně někde okolo komína na dva/tři dny. Každopádně ať to vyjde, včetně počasí ;) Pak sem napiš „report“ :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.