• Advid

    Chtěl bych v létě objet ČR na kole. Tj. začal bych v Liberci, pak přes Lužické hory, Krušné hory, Šumavu, atd až do Krkonoš a pak zpátky domů přes Jizerky. Pojedu to na svém peklostroji (http://www.bike-forum.cz/…il-9913.html) s nosičem a zadními brašnami (a možná koupím brašnu na řidítka)a vézt toho chci co nejméně (celtu, spacák a nafukovačku, nějaké to oblečení na převlečení a trochu jídla + doklady, foťák a tak). Jedl bych po hospodách a vodu somroval od lidí. :-) Taky bych rád vyjel na nejvyšší vrcholy (Klínovec, Praděd…) – tam, kde to jde (na Sněžku asi ne:) + nějaké zájmové body jako třeba Dlouhé stráně. Myslel jsem tak 100 – 150 km denně podle terénu/počasí/únavy a zbytek dne někde vegetit. Spaní tam, kam dojedu (když to nebude zrovna chráněná oblast.

    Volit bych chtěl cyklostezky a méně frekventované silnice. Do terénu bych s tím kolem nerad pouštěl.

    No a třeba Krušné hory napříč mi zatím nepřijdou moc sjízdné. Spíš tak cik cak. Ještě jsem moc nehledal, zatím spíš sbírám zkušenosti (študoval jsem: http://www.bike-forum.cz/…na-kole.html a http://www.bike-forum.cz/…e-polni.html), ale pak budu hledat na cykloserveru a nebo jinde, kam budu případně odkázán.

    Navigaci po cestě bych praktikoval předem nahranými trasami v Garmninu, pokud bych se ztratil (a já se vždycky ztratím :)), spustím TrekBuddy v mobilu). Takže když už budu mít předem známou trasu, budu plus mínus pár desítek kilometrů vědět, kde skončí etapa.

    Kdyby něco, tak prostě dojedu vlakem odkudkoliv domů.

    Když jsem zkusmo naklikal trasu přes Krušné hory v Garminím programu, tak mi to vyhodilo docela solidní (neklikatou, žádné šílené převýšení a plus mínus středem hor) trasu.

    No teď otázka: Jak byste postupovali při plánování trasy? Resp. ideální by bylo někde najít projetou trasu a tu jen okopírovat.

    0 0
    • hekynen  

      Plánování a „klikání“ trasy je na takovýchto akcích ten nejlepší způsob, jak se „natěšit“… ;-)

      A jak plánovat? Napsal jsi to sám „Volit bych chtěl cyklostezky a méně frekventované silnice.“. Tak vol a klikej…

      0 0
    • mastihuba  

      známej to takhle objel před šesti sedmi lety cca za 14–16 dní, zkusim se jej zeptat jestli nemá popis trasy.

      0 0
      • hekynen  

        Taky takové znám; ale ti to brali co nejblíž čáry a tudíž převážně terénem…

        Za sebe můžu „posloužit“ jen česko-slovenskou hranicí, ale opět je to terénem, plus (a to už většinou terénem není) úseky Nová Bystřice – Břeclav a Jeseník-Náchod, což není nic „světaborného“ (rakouská čára po signálkách)

        0 0
        • Advid  

          No po čáře přímo jet nechci. Chci to spíš objet tak jako volně kolem hranic a třeba oblasti Ostrava a Frýdek-Místek se vyhnu úplně.

          Pokud by to četl někdo odtamtud, tak to není nic osobního, ale jednou jsem byl ve Frádku-Místku na služebce a okolí se mi vůbec nelíbilo (byl jsem tam v okolí ráno běhat).

          0 0
          • hekynen  

            Dobře, osobně to brát nebudu… ;-) Ale nechápu, proč se tomu vyhýbáš, je to pod horami a je tam docela hezky (pravda, v Ostravě moc ne, to máš pravdu, ale F-M a okolí je krásný)…

            0 0
            • Advid  

              Tak nahoď ten svůj úsek a já na to mrknu. :-)

              0 0
              • hekynen  

                „Problém“ je trošku v tom, že jinak než terénem (a přes kopce zvané Beskydy) se do F-M asi nedostaneš…

                0 0
                • Advid  

                  No on je terén a terén. Když to bude jako Rychlebské stezky, asi bych se tomu radši vyhnul. Když nějaká lesní cesta bez sposty kořenů a šutrů, pohoda.

                  0 0
                  • hekynen  

                    Tak to ti ohledně přejezdu Beskyd moc neporadím. Já tam jezdím právě kvůli spoustě kořenů a šutrů… ;-)) I když velká část hřebenovky vpodstatě lesní cesta je; akorát občas proložena trochou kamení a kořenů… Ale určitě by to nějak trasovat šlo, v „údolí“ jsou cyklostezky…

                    0 0
                    • hekynen  

                      Vsetín, Velké Karlovice, cyklo 6020 na hřeben (Třeštík), Bumbálka, sjet směr Bílá, Staré Hamry, po pravém břehu okolo přehrady Šance, Ostravice, Palkovice, Hukvaldy a dále směr Klimkovice…

                      0 0
      • Advid  

        To by bylo prima. Díky.

        0 0
        • mastihuba  

          jel to na trekingu s brašnama přesně ve stylu jak to chceš jet ty.

          0 0
    • Michal_K.  

      Ahoj,

      před třemi roky jsem si tento výlet absolvoval také. Na obrázku je přiložený nástin trasy a po odkazem k tomu mám nějaké vyprávění, fotky a podrobné trasy. Kdybys měl nějaké otázky, tak se klidně ptej.

      http://cyklostranky.zxq.net/republika.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        Paradni pocteni, diky:)

        0 0
      • martin_bakov  

        pekny !

        0 0
      • hony007  

        Jak vaříš ty špagety, že tě porce vyjde na 70 Kč? Počítáš i umoření vařiče, nebo co?

        Jinak tipy pěkný :-)

        0 0
        • MirosPikos  

          Třeba je dělá Pomodoro z kvalitní suroviny, ale i tak je to moc :)

          0 0
        • Michal_K.  

          Ono to není úplně daleko od pravdy, porce špaget jakožto těstovin třeba vyjde asi jen na cca 10 korun, ale hlavní položku tvoří tvoří strouhaný sýr, který stojí kolem 30 korun, jestli se nepletu. Já totiž to jídlo během dne většinou dost zanedbávám a pak mívám večer chutě, třeba právě na ten sýr, takže si ho dopřeji. No a k tomu buď nějakou spešl omáčku (ale už je nekupuji, chutnají hrozně chemicky), což je zbytek peněz do těch 70, nebo jen normální kečup, a pak by to teda vyšlo o pár korun laciněji. Ale hlavně jsem to tam psal z toho důvodu, že už stojí za zamyšlení, jestli není lepší si dát nějaké meny ve vesnické hospodě za skoro stejný peníz.

          0 0
          • hony007  

            Seš z docela drahýho kraje :-)

            0 0
            • Michal_K.  

              Dobře, tak jsi vyhrál :), ale co si tak pamatuji, tak jsem si vždycky při nakupování surovin říkal, že se mi to snad ani nevyplatí ;).

              0 0
              • hony007  

                To nebyla soutěž :-) Snídaně, večeře ve vlastní režii, oběd v hospodě, ale spíš z časových důvodů. Jinak pro zajímavost – těstoviny (doporučuju vrtule, se s nima líp manipuluje) 4 Kč/170 g, což je docela velká porce, ale po celým dni… pak protlak 70g /4,60, olivy 70 g 11 Kč, cibule 2 Kč, slanina 11 Kč, su na 33 Kč. Kdyby sis chtěl udělat dobrou večeři na cestě.

                0 0
                • Michal_K.  

                  S tím rozpočtem máš pravdu, ale já tam právě k tomu nacpal ten strouhaný sýr, který je dost drahý, a třeba i dva balíčky, takže si k tomu připočti 40–50 Kč a jsi na těch mých 70. Nebylo to ekonomické, ale po vyhladovělém dni jsem si ho nedokázal odpustit :). Já většinou snídani řeším pečivem s šunkou/sýrem, pak se přes den udržuji sušenkami, čokoládami a hroznovým cukrem a to nejlepší přijde v podobě večeře. A to jsou právě těstoviny (na vrtulky už jsem taky přešel z důvodu manipulace, a nebo si ty špagety nalámu na malé kousky) a nebo rýže s konzervou tuňáka. Ten systém ale musím ještě propracovat, aby to bylo výživnější a zároveň levnější.

                  0 0
                  • bikekralik  

                    Tip na levnější cestu:

                    Jednou za 3 dny vysomruj starý chleba, doplň ovocem podél cest = náklady 0 Kč. Všechny živiny a vitamíny obsaženy..

                    Nedělám si srandu – sám tak jezdím :D

                    0 0
                    • mimach  

                      Já koupím přes den zmražený kuře, do večera povolí dám koření, naleju k tomu trochu piva, pak ho zabalím několikrát do alobalu a dělám to na žhavý. Nebo seženu (většinou na poli) brambory, nakrájím s cibuli, trochu koření a zase alobal a žhavý. NEVÝHODY: jsou to další kila, je to pro víc lidí, musíš dlouho čekat než se to udělá a ne vždy můžeš rozdělávat oheň VÝHODY: relativně levné, je to maso, hodinu a půl to jen občas otočíš, jinak se o to nestaráš.

                      0 0
          • Tomahomo  

            Za „skoro stejný peníz“ dostaneš z logiky věci mnohem méně živin. Jde o to, že to máš bez námahy. Pak si musíš zvolit co je pro tebe přednější.

            0 0
      • vojtechp  

        Moc pěkný, taky bych chtěl vyrazit po ČR ale letos to asi nevyjde. Ale chtěl bych se aspoň podívat do nějakého koutu naší vlasti :-) tak se chci zeptat, v jaké části ČR se ti nejvíc libilo?

        0 0
      • hanness  

        Procpak jsi minul nej hory?????

        0 0
    • bleach  

      precti si tady co pise pan, jednak je to pekny cteni a taky by si mohl pochytit par veci co jak a co te muze prekvapit kolemkolem.cz

      0 0
      • Advid  

        No já chci jet kolem republiky, ne na to téma psát dizertačku. :-) Díky, ale myslím, že vystačím s už uvedenými odkazy a inspiracemi.

        0 0
    • Kosta  

      Jedeš sám? A co kolo, nemáš strach, že se ti vysere něco po cestě? A co déšť? Chystám se na něco podobného, tož sbírám info :)

      0 0
      • Advid  

        No pojedu sám a možná se ke mně na nějaké úseky někdo přidá.

        Kolo se může ****** vždy, s tím nic neudělám. Možná si fakt vzít pár článků řetězu k nářadí.

        Déšť happens. :-) Vezmu pláštěnku (brašny mám vodotěsné (rolovací)) a když to bude opravdu průtrž, někde se budu muset schovat. Ale oblečení beru merino, takže i když zmoknu a zapařím se, smrdět bych moc neměl. A přeprat se můžu někde vždycky. :-)

        0 0
      • li-borg  

        Když zmokneš, uschneš. Když se kolo posere, tak ho opravíš-pokud to jde. Pokud se to posere moc, tak se sebereš a pomocí dopravních prostředků dojedeš dom.

        0 0
    • Advid  

      Ozval se mi neregistrovaný uživatel Petr a jeho cesta je taky moc pěkně popsaná: http://plisek.webnode.cz/…ole-okolo-cr

      A celý GPX záznam: https://www.dropbox.com/…_komplet.gpx

      Pokud byste to chtěli sekat, doporučuju GPX splitter: http://sites.google.com/…acksplitter/

      0 0
    • Advid  

      Debatu o špagetách a sýru smažu. Takže jestli ji chcete zachovat, do večera si ji zkopírujte jinam.

      0 0
      • Advid  

        Tak mazat se nebude, protože to nemaže, jen místo textu píše „Obsah příspěvku byl…“. Ale držet se prosím tématu. Díky. :-)

        0 0
    • Rychlej turista  

      Celé Smrčiny a Český les od Aše až po Folmavu v pohodě projedeš po bývalé signálce a spoustě v pohodě sjízdných cestiček :-)

      0 0
    • mimach  

      letos konečně pojedu taky, tři k sobě mám, ale pojedou po částech, čili vždy min. jeden. Vyjíždíme z Ústí na K. Vary. Kolem posledního týdne v červenci. Nejvyšší vrcholy jednotlivých hor bych chtěl taky vyšlápnout a ostatní příhraniční zajímavé místa také, žádná honička. Kdy to plánuješ ty?

      0 0
      • Advid  

        Zatím předběžně prostředek července.

        0 0
        • maajkee  

          NO a jak to dopadlo? :)

          0 0
          • Advid  

            Nijak. Místo výletu rozvod, hledání nového bytu, stěhování,…

            Takhle to dopadá, když doma řeknete, že pojedete na pár dní pryč. :-D :-D

            0 0
            • hekynen  

              ncn, ber to ale zase z té lepší stránky: můžeš příští rok objet republiku celou a naráz; a nikdo ti do toho nebude kafrat. ;-)

              0 0
              • Advid  

                No vždyť já si nestěžuju. :D

                0 0
                • hekynen  

                  Správný přístup! Mne to trvalo pár měsíců, než jsem se z toho (rozvod) oklepal… ;-)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.