• vojtechp

    Ahoj, chceme vyrazit s přítelkyní na 7 dní na kolo. Máme v plánu udělat okruh z Pardubic přes znojmo, tam být tak 2 dny, navštívit nějaký sklípek a pak pokračovat do Rakouska a konec zase v Pardubicích. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo už takhle nejel a nemá nějakou trasu popřípadě místa, které by stály za návštěvu a poté místa na přenocování. Přes Znojmo jet chceme a to Rakousko byl zatím jen nástřel. Pokud by byly hezké místa a cesty tady v Čr, do Rakouska nemusíme. Chceme jet hlavně po silnicích, nebo po zpevněných cestách a denně ujet maximálně 80km. Bereme stan, tak jsme přemýšleli, že bychom přenocovali někde v lese, nejlépe u rybníku nebo řeky, popřípadě pokud by byl blízko kemp, tak v kempu. Zatím jsem trasu nijak neplánoval, byl bych vděčný za každou radu týkající se trasy, míst pro přenocování a míst, které stojí za návštěvu a popřípadě co se hodí vzít za věci s sebou kromě těch klasických jako je oblečení a věcí na opravu kola. Předem díky za rady

    0 0
    • mr.nikdo  

      Tak na Vranove mas kemp (dokonce nekolik) a kousek od Vranova ja Hardeg (nebo tak nejak) – pekna vec :)

      Jeste na tom Vranove mas zriceninu, ktera uz je rozmlacena, ale v lete tam byvaji nadsenci, kteri provazi a sem tam nejaka ta ohnova sou… Je to kousek od jednoho kempu :)

      0 0
      • vojtechp  

        Díky, na ten Hardegg bych se chtěl podívat, to mi už taky někdo doporučoval, u Znojma máme právě známý a tam budeme ubytovaní na ty 2 dny. Ještě je problém s věcmi na kolo, jak to kdo řešíte, když jdete třeba do hradu a na kole máte brašny s věcmi?

        0 0
    • Zbyněk  

      Není to na 7 dní nějak dlouhé?

      Z toho Znojma si určitě udělejte okruh NP Podyjí přes Lukov, Šobes, Havraníky. Je to docela pestrá trasa s krásnými vyhlídkami jako Králův stolec, Sealsfealdův kámen nebo nad Šobesí, kde si můžete dát víno. Pak si můžete dát okruh po místních hradech. Tady bych zmínil zejména zříceninu Nový Hrádek u Lukova s parádním výhledem, hrad Bítov, Vranovský zámek a zříceninu Cornštejn, na rakouské straně pak zmiňovaný působivý hrad Hardegg, na který je mimochodem hezká vyhlídka z české strany. Kousek dál je ještě jeden hrad schovaný v lesích -Kaja a ten je také veřejnosti přístupný. Dál můžete jet do pěkného vinařského městečka Retzu (cestou uvidíte větrný mlýn) a vinicemi zpět do Znojma. Cestou z Pardubic se nabízí jízda přes Železné hory a Žďárské vrchy. V Železných horách je spousta starých zatopených lomů – u některých se dá určitě přenocovat. V Žďárských vrších můžete kempovat třeba u Milov nebo Dářka. hezká krajina je také kolem Jevišovic a i tady je zámek.

      0 0
    • Richi  

      Taky myslím, že vzhledem k tomu, co by jste chtěli navštěvovat, je to dlouhé.

      Buď budeš sedět na kole a šlapat, nebo si užívat sklípku a návštěv.

      Osobně bych volil přesun do nějakého zajímavého místa – třeba zrovna Znojma, vlakem.

      Jen z Pardubic do Znojma a zpět budete 4 dny na kole.

      0 0
    • šimlos  

      No,to s těma brašnama je problém.To se dá vyřešit jedině tím,že pojedete na lehko a budete spát po penzionech nebo ubytovnách.To jsem Ti ale asi moc neporadil :-)

      0 0
    • jipík  

      My jsme to jeli ze Žďáru n/S bydleli jsme na Vranově o odtud jsme dělali výlety jak Znojmo tak Rakousko ten Hardeg, připravte se na pěkný kopečky na který z Pardubicka nejste asi moc zvyklí Kuňka to tam nevytrhne :-) tady jsou nějaký fotky

      0 0
    • vojtechp  

      Díky za návrhy, hned se bude cesta lépe vymýšlet :-) Kopečky jsou u Pardubic taky trochu, třeba na Seč, tam občas jezdíme a není to zrovna po rovině ;-) Asi to udělám, jak psal Zbyněk, přes železné hory a žďárské vrchy. Cestu zpět bych jel asi přes Polnou. Tam už jsem jednou na kole jel ze Znojma, docela dobrá trasa ikdyž z Polný jsem už jel pak po hlavní ale tomu se dá asi vyhnout. Nebo druhou možnost tím vlakem do Znojma a pak na kole zpět přes Žďárské vrchy a železné hory, no ještě si to rozmyslíme… Fotky pěkný, ten Vranov vypadá dobře, tam se asi taky pojedeme podívat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.