• Laky2

    Dobrý den.

    nedávno jsem se stal majitelem nového MTB Kross Level 7 2020. Najeto cca 150 km. Při nejtěžším převodu při šlapání na volnoběh pociťuji vibrace v pedálech ( nejtěžší převod). Vibrace jakoby pocházela ze středové osy, vše je dotažené, bez vůlí. Cítit je to i v okamžilu,kdy přestanu šlapat dopředu. Ale jen pouze při nejtěžším převodu. Máte někdo zkušenosti s rímto jevem, může být něco špatně, případně reklamovat? Děkuji za všechny postřehy. Dále se mi zdá vyosené zadní kolo – není přesně ve středu mezi trubkama. U levé strany je blíž než u pravé.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud máš zadní kolo dobře osazené, tak by musel být buď vadný rám, nebo kolo špatně vypletené. Vibrace nevím.

      0 0
    • Vilém  

      Ohledne kola. Nasad kolo do ramu opacne, kazetu vlevo. Pokud bude vysledek stejny, tak je krive svareny ram, pokud bude vysledek opacny, je blbe vycentrovany kolo.

      To s retezem se obcas deje, dal bych tomu nejaky cas az se trochu sedne pastorek a retez.

      0 0
    • novas752  

      Garanční prohlídka třeba?

      0 0
    • Laky2  

      Nové postřehy k ,, ke kopancům,, do pedálů. Pouze na nejtěžší převod při cuknutí směrem vzad na volnoběh. Při rychlejším pohybu na volnoběh se mi prověsí řetěz a pak se vypne do standardní polohy. Myslí,že právě toto prověšení cítím v pedálech nako kopanec či vibraci. Máte s tím zkušenosti? U jiných kol jsem toto nepozoroval. Přehazka shimano SLX 2*11. Může to být specifikum této přehazky? Nebo jiný problém. Dík,

      0 0
      • novas752  

        Tohle nebude přehazovačkou ale volnoběžkou resp. nábojem.

        0 0
      • Romancero  

        Že by cvrček- volnobězka ? Zatuhlé mazivo, nečistoty v ložisku, západkách?

        0 0
        • Laky2  

          Kolo je nové.Dělá mi to od samého začátku. Takže asi výrobní vada. Střed kola bych vyloučil. Když jsem natáhnul řetěz u přehazky takovou tou páčkou, trošku se to zlepšilo.

          0 0
        • Romancero  

          A jak na kole jde jezdit bezdrže? Nemáš na kole “ štafle”- tedy jsou obě kola v jedné stopě a svislici?

          0 0
          • bubacek  

            není to jen plášt špatně usazenej (vyrobenej) . na tohle jsem náhodou přišel při nandávání předniho kola ve stojanu racing ralph plášt vyosenej doleva. mountain king doprava. ráfek (výplet) překontrolován samozřejmě ten je ok.změř to od ráfku k rámu nebo i jak radí Vilém

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.