• cukerko

    Zdravim. Mam cca rocne Juicy 5, G3 185mm, tora coil 302, a BBB organicke dosky. A tu je problem: pri brzdeni prednou brzdou mi „vibruje“ vidla, tj. skace dopredu dozadu vo vysokej frekvencii, pride mi to akoby sa dosky striedavo zakusli do kotucu viac a menej, spravidla sa to casom vyhroti do extremu ked sa obavam o vidlu a prakticky nemozem poriadne prednu stlacit. dosky vtedy vymenim spredu do zadu, tak nasleduje par sto km ked sa nic nedeje (aj ked sa dosky prebrzdia relativne rychlo). Je to sposobene makkostou mojej vidly alebo tymito divnymi brzdami/kotuc­mi/doskami? (originalne avid dosky tak kvilili ze som ich vymenil hned, takze neviem ci by to robilo aj na nich.

    alebo takto trpite vsetci?

    0 0
    • Smazaný účet  

      mi se to ted nechce hledat, ale kdyby se chtelo tobe, zjistil bys, ze byly serie kotoucu G3, ktere trpely nerovnomernou tloustkou. V praxi se to projevuje tak, ze urcita cast otacky kola jde pri trchu stiskle brzde snadno a cast ztuha. Doporucuju nasimulovat pomoci gumicky do vlasu na pace a rucniho otaceni kolem. Pokud to bude kotoucem, muzes ho prodat „jako mirne jety slecnou po rovince“, povesit si ho v aute pod zpetne zrcatko nebo na balkon na plaseni ptacku.

      0 0
    • pedrod  

      Nejsou to ojete desky? At ano ci ne, vymena desek za jine by tomu mela temer jiste pomoci.

      0 0
      • cukerko  

        tak jasne ze uz nieco maju za sebou, ale myslim ze viac ako 2000km urcite nie, opticky to stale kontrolujem a nezda sa mi tej brzdnej gebuziny nejak extra ubudnutej..

        0 0
    • McBlacky  

      pokud to se stejným kotoučem dříve nedělalo tak to může být:

      tříděno podle pravděpodobnosti

      1. vaklem v hlavku
      2. vaklem ve vidli
      3. otřepkama na deskách, které nejsou sjeté po celé ploše, typicky pokud

      se použije špatný adaptér a podložky

      0 0
    • Kol.ista  

      Dela mi to to stejny na mych Juicy 3 a na Blackovi. Hlavko je dotazeny na fest. Pak uz sem mel strach strzeni sroubu… Muze byt vakl v hlavku i jinak, nez spatnym dotazenim? A ty desky, no nevim, na to este mrknu. Jinak doufam, ze vidli to neni :(

      0 0
      • Vilém  

        Black neni extra tuhej a jako ostatni manitou netrva dlouho nez vznikne vule ve futrech. Jezdil jsem ho taky a pri urcite rychlosti se projevoval stejne jako popisujete, proste predozadni kmitani. Poprve se menily futra po roce provozu, pak chvili klid a do pul roku to zaclo zase. Ted uz jen lezi a odpociva v dilne.

        0 0
        • Vilém  

          jeste dodatek, ze casto to delaji nekulate kotouce. Vymena za zcela kulate, treba stare XT tomu hodne pomuze, ne-li odstrani problem.

          0 0
          • cukerko  

            Moje G3 nie su okruhle ale tie vystupky su zbrusene tak ze s doskami vobec neprichadzaju do styku..

            0 0
    • TommyS  

      Tátovy to dělalo na brzdách SLX…Koupil nový kotouče a je klid :)

      0 0
      • cukerko  

        Ja to tiez vidim na nove kotuce.. kto mi vie poradit ake kotuce by boli OK, plavajuce ci pevne, tak aby sedeli s tym adapterom co som ku J5 dostal?

        0 0
    • Luk029  

      ja měl stejný problém. na shimanu. dělaly to ty desky od BBB koupil jsem pak zase origos desky a no problem :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.