Vibrace při brždění u FSR XC

11 nepřečtených
  • Maara

    Chci se zeptat, zda někdo nemá problém s vibrací zadní stavby při brždění u Spešla FSR XC. Mám letošní model FSR XC Comp s kotoučema Hayes Stroker Ryde, vzadu mám 160 kotouč, při brždění to vibruje tak, že se rozklepe celý kolo. Mám zafrézovaný uchycení třmene brzdy, celý jsem to rozebral, odmastil kotouč, bez výsledku. Navíc kamarád má stejný rám a stejný problém.

    Zajímalo by mě jestli je to neduh letošního FSR XC, neřešil někdo z vás tento problém?

    0 0
    • Lukmas  

      Ahoj, za tento problém aspon co já vím, tak často mohli právě ty brzdy co tam máš. Jinak jsem řešil stejný problém a dělalo mi to s různými brzdami, muzes ztkusit jinou brzdu, pokud se nic nezmění tak to je rámem..

      0 0
    • kycis  

      Jel jsem na tom letosnim nejvyssim modelu s Juicy 4 a vibrovalo to taky, podle me je to chyba ramu ze se to vyskytuje takhle casto.

      0 0
      • Maara  

        To doufam, že ne. Navíc to nevibrovalo do tý doby než jsem si nechal zafrézovat uchycení třmene brzdy na rámu. Zkusim ještě proházet desky, mam teď nový Fastopy

        0 0
    • McBlacky  

      mě to dělalo u Stumpa 09 když jsem měl povolený šrouby adaptéru. Po dotažení už v pohodě. Zkus to pořádně utáhnout a uvidíš.

      nekdy na to může mít vliv i kotouč, prohoď přední za zadní, nebo ideálně zadní za jiný a otestuj.

      0 0
      • Maara  

        Dík, budu pátrat dál. Můj dotaz spíše směřoval tam, jestli má u tohoto rámu stejný problém víc lidí, protože jak jsem říkal, mám kamaráda se stejným problémem, tak jenom doufám, že nebude problém v rámu.

        0 0
    • Kohout  

      Jak jsi dopadl s těmi vibracemi rámu? Já más stejný rám a dneska mi to začalo vzadu taky vibrovat. Přetím přes 1500 km nic. Všecno na brzdách mám utažený na krev. Kdyžtak ještě zkusím jiné desky.

      0 0
      • rexa  

        Párkrát mi to taky dělalo. Ale poměrně brzo to přejde. Myslím, že to nemusí být samotným rámem. Ale spíš to je kombinací více faktorů – kombinace metal desek a kotouče např. Kolikrát pomůže když umývám kolo na wapce tak to lehce přejet proudem vody

        0 0
      • Maara  

        Nakonec si to celkem brzo všechno sedlo a už to nezlobí

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.