• Kajunkka

    Zdravím,

    Chtěla bych poprosit o radu ohledně koupit celoodpruženého kola pro holku.. Přítel má downhill a tak to vypadá na hodně ježdění po kopcích, tak bych ráda kolo, na kterém nebudu mít naklepaný zadek (moje stávající kolo, jak jsem zjistila, je tesco kolo , odpružené , ale úplně na hovno , bolí z toho záda atd ) a rozhodně nechci jen downhill, protože je to na něm neskutečná dřina. Kolo bych ráda koupila v rozmezí od 20–30 tisíc, klidně i bazarové. Nejvíce se mi líbilo kolo od scottu : http://kola-scott.cz/…ntessa-spark to je ale bohužel cenově nereálné. Dnes jsem narazila na možnou alternativu http://www.agang24.cz/…2–0–2011.htm, ale není pro holky no. Každopádně budu ráda za jakýkoliv návrh . :)

    0 0
    • bathed  

      To jsou dvě úplně rozdílné kola… Napiš sem co přesně chceš jezdit, co má přibližně za sebou a u holky myslím je podstatné kolik měříš a vážíš – se 40ti kilama i s botama je blbost honit se za 150tkovým zdvihem…

      0 0
      • Kajunkka  

        No váha cca 57kg měřím 168 cm . Kolo chci pro jízdu po horách, tím myslím výšlapy ale i sjezdy… Zatím sem jezdila aktivně, jenže když jsme jeli nějaký sjezd v lese, tak s mým stávajícím kolem se to jet prostě nedalo, takže tak. Rozhodně ne jenom downhill na to nemám nervy ani odvahu. Určitě se nevyhnu ani jízdě po silnici a cyklostezkách, takže bych ocenila kolo, na kterém se při jízdě po rovině nenadřu :)

        0 0
        • bathed  

          Když budeš hledat, zjistíš že se ty „celopéra“ dělí na XC (crosscountry), All-moutain a skončeme to třeba endurem. Liší se geometrií a zdvihy. Podíval bych se po těch prvních dvou kategoriích… Asi mně tu za to ostatní zpráší, ale já si myslím, že na začátek pro ženskou, je ten zdvih 120 max. Doporučil bych ti něco co se moc do stoupání nehoupe – něco co má jednoduše nastavitelný nějaký propedal a ještě líp už samotnou stavbu má „nehoupavou“ – já jsem v tom příznivec čtyřčepové koncepce – třeba FSR. Nemusíš vůbec hledat jenom a pouze „holčičí“ kola, i když je fakt že mají geometrii rámu uspůsobenou na „trošku“ jinou stavbu těla: dlouhé nohy, kratší trup. Stejně dobře ti ale budou sloužit běžné mužské modely a mnohdy nebude ani třeba dělat nějaké velké úpravy.

          0 0
          • Kajunkka  

            Děkuji za odpověď nakonec se asi přikloním k GT Sensor 4.0 2012 , podle srovnání http://www.mojekolo.cz/srovnani je all mountain a je i na sjezd a i na kopce a je stavěno pro lidi menšího vzrůstu jako já :) cena je naštěstí stejná. A zdvih jen těch 120 mm :)

            0 0
            • bathed  

              ale ještě se rozhlédni! Giant, Kellys, …

              0 0
            • Alibaba  

              Pak je tu ještě možnost, že další přítel bude potapěč…;)

              0 0
              • Kajunkka  

                S přítelem jsem již šestým rokem a doufám ,že jej měnit nebudu ;)

                0 0
                • hony007  

                  Ale to používání interpunkčních znamének bys změnit mohla, určitě vás to na tom jazykovým gymplu učili jinak :-)

                  0 0
                  • Kajunkka  

                    No a vy by jste se mohl naučit slušnosti a nevyhledávat si na lidi informace. Ono to o inteligenci také mnoho řekne :)

                    0 0
                    • hony007  

                      Nevidím souvislost mezi slušností a inteligencí :-)

                      Informace byla (a pořád je) veřejná ;-)

                      0 0
            • Nexie  

              Ahoj, pokud jsi si to kolo ještě nekoupila zkus to trošku přehodnotit. Nevím jak a kde tě bude přítel tahat, ale pokud je to trošku víc terénem, byli by vhodnější kandidáti. U kola na tohle ježdění hraje velkou roli i geoška a to GT ji směrem z kopce nemá uplně ideální. Kolo na kterém se výborně svezeš z kopce a přitom tě nebude brzdit při získávání ukrutné rychlosti na XC závodech neexistuje. Prostě si musíš vybrat co chceš víc, pokud je do pro svezení z kopce dolů za přítelem a ne po polních a lesních cestách, byli by vhodnější Trinity, iq6, Reign, nebo podobná kategorie.

              0 0
      • Lišák  

        Jaká je souvislost mezi zdvihem a hmotností jezdce?

        0 0
        • Tomas94  

          no aspoň dle mně k čemu by holce byla třeba FOX 40. Je to váha navíc, tuhost zas tak nepozná, stačí kdyžtak pevná osa, zdvih 120 jak někdo uváděl výše je na cyklostezky a výjezdy podle mně hodně dostatečný akorát na sjezd bych volil aspoň 140.

          0 0
          • Lišák  

            se 40ti kilama i s botama je blbost honit se za 150tkovým zdvihem…

            Reagoval jsem jen na tohle.

            0 0
            • Tomínos  

              Asi když budeš lehkej, jako fakt lehkej a povalíš to z kopce dolů, požere ti 80mm vidle víc než 150…aspoň bathed to má tak propočítaný.

              0 0
    • kobranek  

      Nevím, nevím. Ale řekl bych to černý. Protože se alespoň méně umaže. A není moc barevné. Líbí se mi.

      0 0
    • Ruprt2  

      POLYGON

      0 0
    • jakub  

      email…

      0 0
    • Necris  

      Jednoznačně koupit TREK! Nejlepší kola. Gary Fisher Collection myslí na všechny. Tohle kolo je prostě pro holku jako dělané.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.