Větrolam - váha nebo nepromokavost

6 nepřečtených
  • Hajdis

    Lámu si hlavu s nákupem bundy do chladného jarního počasí.

    V čem jezdíte teď Vy?

    Větrovka nebo pláštěnka s odvětráním na bocích jako je Rogelli Crotone nebo Nelson viz zde? http://www.rogelli.cz/…okave-bundy/

    Nebo snad tenká softshellová skořepinka?

    0 0
    • bagr84  

      vozim jen dres, navleky na ruce pod tim funkcni trika, pocet vrstev podle pocasi a obdobi. Pokud fouka, jednoduchou neprofuk vesticku se sitovanejma zadama, do deste lehounkou vetrovku. Proste spoustu tenkejch vrstev co na sebe kupim, pripadne mi to nejjednodussi a nejekonomictejsi.

      0 0
    • Volf  

      Vozím tenkou větrovku a pak dlouho ještě i vestu. Proti zimě se oblíkneš, proti větru máš tenkou šustku nebo vestu. Proti vodě není dohromady nic. Je skoro jedno jestli jsi mokrý z venku nebo zevnitř.

      0 0
      • Hajdis  

        no mě se právě líbí, že ty pláštěnky jsou prý tenké a skladné plus odvětrané na bocích

        0 0
    • Smazaný účet  

      Vozím Crotone, ale připadá mi to vhodný spíš do vlhčího počasí. Je to spíš pláštěnka než větrovka. I když už mi poskytla velmi dobou službu, když mě někde zaskočil nepříjemnej fičák.

      V tomle počasí beztak už vozím krátkej dres a podle potřeby pod něj oblíknu termotriko s dlouhým rukávem od Sensoru. Crotone je nepromokavá a neuvěřitelně lehká a zabere minimum místa. Ale v těch 15°C ti v tom bude strašný horko a budeš zapařenej.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nicméně je to opravdu dobrá volba, pokud hledáš univerzál vítr-déšť. Při nižší teplotě postačí odvětrání (bunda dobře dýchá) a tolik se pařit nebudeš. Záleží, jak do toho budeš šlapat.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce