• Peter*s2

    plánuju koupi rámu XTC, kterou velikost byste mi doporučili na výšku 173 cm? Uvažoval jsem dokonce nad velikostí S, protože mám ted supa G7, který je asi o 3 cm delší, a tudíž vozím představec 60mm (oproti puv. 90 mm) a sedlo uplne vpredu a stejne se mi to nejak nepozdáva. diky za radu

    http://www.giant-bicycles.com/…/9573/54935/

    0 0
    • Saskije  

      Já mám o deset cm víc než Ty, Gianta mám L a sedí mi perfektně.. Být stejně vysoký, vybral bych si Mkovou velikost. Ale rozhodnout se mušíš sám.. záleží, jestli chceš kratší nebo delší posed, jak moc Ti sedí vzdálenost sedlo-řidítka teď na Supu a podle toho vybrat..

      0 0
      • Peter*s2  

        no si říkám, že ty 3 cm doženu tím že dám delší představec a sedlo posunu trochu dozadu. jenom se bojím aby nebyla krátká sedlová trubka, její délka nemohu nikde najít

        0 0
        • Saskije  

          Tak si najdi v našich bajcích někoho, kdo má Skový XTC, poptej se přes mejla jak je vysokej a srovnej s vytažením sedlovky.. Někdo si určitě najde čas odepsat. Tady ale zase záleží, jak máš dlouhý nohy..

          0 0
        • maajkee  

          3cm je opravdu hodně dost, to nevyladíš představcem, neplatí že o 3cm kratší rám s o 3cm delším představcem bude stejně dlouhej jako ten o 3cm delší rám. Takže pokud jsi měl teď třeba 100mm představec, musel bys dávat třeba 140mm a to je na prd.

          Já třeba poznal i o cm kratší rám, každej cm je prostě znát. Pokud nemáš vyloženě krátký nohy, jako třeba já, tak bejt tebou beru určitě to Mko.

          0 0
          • Peter*s2  

            ten sup ma 605 mm horní ramovou trubku a mel jsem myslím 90 mm představec a sedlo zaražené uplne vepredu na sedlovce bez offsetu. Pote jsem vymenil predstavec na 60 mm a stále mám pocit ze jsem na tom dost natazený. tak proto si ríkám že by mozna stacila 575 mm délka coz odpovídá velikosti S

            0 0
            • maajkee  

              No tak jestli jseš v takovýmhle setupu sedlo vpředu, bez offsetu a 60mm představec, tak to bys určitě měl mít kratší rám, to je pak jiná.

              Každopdáěn vždycky nejlepší vyzkoušet, může být rozdílná délka zadní stavby, hlavovej úhel, rozvor, všechny tyhle věci hrajou roli a člověku může a nemusí ten a ten rám sednout.

              0 0
    • alex44  

      Použiju toto vlákno, dotaz na majitele letošních XTCček. Jaká je skutečná délka sedlové trubky ve velikosti M a L? Dík

      0 0
    • siafu  

      podle výšky by mělo stačit M, takže záleží jakou potřebuješ délku, pokud délka 605mm + 60mm představec je moc, tak 595mm u velikosti M nevypadá o mnoho lépe, takže by byl zřejmě vhodnější jiný rám než Giant, Superior

      možná Trek 8500 – 17,5"/588mm, Scapin Kyoto 17,3"/588mm, Scott Scale 17,3"/585mm nebo klidně RB CRR 17,3"/580mm, pokud do rámu nechceš moc investovat :)

      0 0
    • old biker  

      Ahoj, měřím 170 cm a mám od podzimu Giant XTC, mám velikost M a plně mě vyhovuje. Před tímto kolem jsem mě Meridu TFS ale teď už vím, že Giant je konstrukčně lepší, jsou znát i lepší jízdní vlastnosti (rám). Rozhodni se sám, je to jenom má zkušenost.

      0 0
    • dua  

      Segra jezdí Mko a měří 175cm

      0 0
    • alex44  

      Použiju toto vlákno, dotaz na majitele letošních XTCček. Jaká je skutečná délka sedlové trubky ve velikosti M a L? Dík

      0 0
    • AleZ80  

      Já měřím 170cm, mám Sko se 100mm představcem, ale asi by bylo lepší Mko. Fotky jsou v profilu.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce