• cubeman

    Prosím o radu.Chci si pořídit Canyon Aeroad a podle tabulek mi vychází při mé velikosti 177cm a rozkrok 85 velikost S.

    Většinou jezdím kola M.Bojim se,že bude Krátký rám.

    0 0
    • Singlespeed  

      To, že to to vychází podle tabulek přece neznamená, že to musíš koupit. Pokud chceš trošku větší kolo, tak ber M, v čem je problém?

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • cubeman  

      Nerad bych,aby kolo nesedělo.

      0 0
      • Singlespeed  

        Tak, když bude menší než to tvoje stávající, tak asi sedět nebude, to dá rozum. Už jsi porovnal rozměry svého kola a Canyonu? Bez toho se kolo špatně kupuje…

        0 0
    • cubeman  

      No na rámové trubce mám kolo 552(Canyon 559)

      A sedlová trubka moje 540(Canyon 533)

      Takže bych volil M

      0 0
      • skaj  

        Zjisti si reach a stack soucasneho kola a podle toho porovnej. A neboi sem posli geometrii kola jakou mas ted a link na novou geometrii a ja ti to klidne porovnam – neni to zadna veda. A nebo aspon odkaz na to stare kolo:)

        0 0
      • Singlespeed  

        M bude pasovat určitě lépe.

        0 0
    • Pikaču  

      V cem je problem porovnat cisla soucasneho kola s novým v obou velikostech?

      Stack, reach a výška sedla od stredu co uvadi canyon.

      Jinak podle sedlo-stred asi M lepší.

      Ale zalezi co jsi doposud za geometrii jezdil.

      0 0
    • cubeman  

      Tak jsem to vyhledal

      Focus Izalco co mám

      Reach-390

      Stack-547

      Rozvor kola –995

      Canyon Aeroad vel M

      Reach-393

      Stack-560

      Rozvor kola-989

      Canyon vel.S

      Reach-459

      Stack-630

      0 0
    • cubeman  

      Chyba

      Canyon vel S -Reach-390

      Stack-539

      0 0
      • cyklista86  

        Jednoznacne M. Pokud nechces vylozene zavodni ziletku, aby byl vetsi vyskovej rozdil mezi sedlem a hlavovkou a nechces davat delsi predstavec a pod..

        0 0
        • Pikaču  

          Dovolím si nesouhlasit ze není jednoznačně M.

          Na M ku bide sedět jako na hajzlu vzpřímeně.

          S mu je blíže jeho současné geometrii.

          M ko je vice vzprimene a pohodlne.

          Tady přikládám svoji kartonovou tabulku a za mě S jestli je spokojen se soucasnou geometrii. Riditka bude mit s podlozkama na stejne urovni co teď.

          Jen sedlo bude spíš na maximumu.

          Mko je pohodlnější geometrie.

          0 0
          • cyklista86  

            Za me radsi vyssi hlava a urezanej krk vidle s predstavcem do negativu nez mala hlava nadstavovana podlozkama. Uz to samo o sobe, ze ti nevyhovuje delka hlavy a potrebujes podlozky pod predstavcem znaci o tom, ze to je pro dotycnyho moc agresivni ram. Podle vysky rozkroku i sedlovku bude met vysunutou tak akorat. Ale jak rikam jestli to je chrt, kterej nema problem s ohnutym hrbetem a chce spis hodne obratne/vratke kolo, tak S muze byt lepsi volba no..

            0 0
            • cyklista86  

              Ted se divam ono to ma vlastne kokpit jako jeden kus, takze tam bude nejake doladeni trochu problem jestli mu to S bude kratke..

              0 0
    • cubeman  

      Ok Děkuji

      0 0
    • skaj  

      Kouknul jsem ti na velikosti – a rozhodne to neni tutovka S nebo M ale bude hodne zalezet na soucasnem posedu a tvych preferencich. Ciste teroreticky – na oboje se poskladas (ale mozna za cenu vymeny – dost drahych – dilu).

      Ty rozdily nejsou nijak velke – i oproti tvemu soucasnemu kolu. V podstate se da stejne pozice riditek dosahnout i kombinaci vice/mene podlozek, a ruzne dlouhych a natocenych predstavcu na vsech trech kolech. Coz zni dobre, je tu ale velke ale. Aeroad ma v kuse to krasne kombo predstavec/riditka – vymena bude draha, ne-li nemozna a moznosti ladeni omezene. Takze by se to chtelo trefit napoprve.

      To klicove – pokud das na tyhle ramy stejna riditka/predstavec, tak oproti tvemu soucasnemu kolu bude S mit riditka o 1cm niz a M o zhruba 1.5 vys. Ale, pak do toho vstoupi predstavec a jeho delka (uhel) – Aeroad M ma o 1cm delsi predstavec, nez S. Zaroven o 2cm sirsi riditka. Zjisti si, jak dlouhy mas predstavec ted, at muzes porovnat. Totiz ac to jsou velmi podobne ramy (v podstate se lisi jen vyskou) delka predstavce muze zmenit dojem z celeho kola.

      Vyjdi ze soucasneho kola. Koukni kolik mas podlozek pod predstavcem. Vzpomen si, zda jsi daval jiny (kratsi/delsi) predstavec nez z vyroby, nebo posouval riditka nahoru. Kdyz si to rozmyslis, snadno poznas, jestli se blizis soucasnym posedem M nebo S. A ono to asi pujde i nasimulovat zamenou predstavcu a pridanim ubranim podlozek na tvem soucasnem kole, jak by vypadalo M a nebo S.

      1 0
      • David888  

        Naprostý souhlas.

        0 0
      • UHU  

        když to tak všechno přečte a má nebo může udělat, nebude snazší přizpůsobit se kolu ?

        0 0
        • skaj  

          Hele vetsina pochopi psany text a neztrati se v jednoduchem technickem popisu. Nesoudil bych kazdeho podle sebe. Ty bystrejsi maji ten luxus vybrat si co jim padne, a ne brat, co zbude #sestimsmir:)

          Btw. prehodit si podlozky nad nebo pod predstavec mi neprijde jako raketova veda…

          0 0
    • cubeman  

      Děkuji za rady.Objednal jsem už velikost M .

      Mám rád delší a pohodlnější posed a vyšší řídítka jen uvítám. Nechtěl jsem sedlo moc nahoře .Uvidím a když tak se to upraví.

      0 0
      • cyklista86  

        To si taky mohl napsat hned v prvnim komentu.. Pak jednoznacne M..

        2 0
        • PLATYPUS3  

          Mně zas delší a pohodlnej zároveň nejde dohromady, když jsem to viděl poprvé u silniček na vebovkách dekatlonu tak jsem na to čuměl jak péro z gauče:-D

          0 0
          • cyklista86  

            Tady jde hlavne o tu vyssi hlavovou trubku u delsich ramu no. Coz ti snizi vyskovej rozdil sedla a riditek a to dela to kolo pak pro vetsinu lidi pohodlnejsi ikdyz maji ty riditka trochu dal.. Naopak riditka bliz, ale zase niz ti plno lidi rekne, ze maji moc zohnuta zada, ktera je zacnu po nejake dobe bolet.. U me to tak vzdycky platilo, ze delsi ram a mensi vyskovej rozdil riditek oproti sedlu pro me znamena, ze nemam zada jako luk, ale jsem pekne natazenej a je tak pohodlna i jizda v dolnim uchopu v obloukach.. Ale jasne ze to nemusi platitp ro vsechny. Se staci podivat i na profiky. Kazdej ma posed uplne jinej.

            2 0
            • PLATYPUS3  

              Aha, tož to jsem někde mezi. Mám na mě delši rám a když jsem dal rodla výš tak za krkem bolelo furt a ve sjezdu to byla tragédie, proti větru jezdím s rukama u představce nebo za páky, mně to nevadí, tepy potřebujou taky někdy zklidnit:-)

              0 0
              • cyklista86  

                Ja se zase citim strasne na kratkem kole s dlouhym predstavcem. Ta neuveritelna nestabilita.. Jsem zvyklej z MTB, ze se treba hrabu v batohu za jizdy. Na canyonu velikosti S sem snad nikdy nepusil obouma rukama riditka.. :D

                0 0
                • gersa  

                  Já tomu sice nerozumím, ale čím delší představec, tím je řízení u silničky nestabilnější

                  0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce