• Hurka

    Objednal jsem a již obdržel nové botky SH-AM50. Jsou móc pěkné, nicméně mne překvapilo číslování Shimano. Normálně nosím vel. 44. Mám Sidi Eagle 5 vel. 45 a jsou mi tak akorát. Pak mám zimní Northwave Celsius 45 a jsou OK, možná by mohly být malinko větší, takže bych snesl 46. Kdysi jsem pořídil Shimana M020 vel. 46 a jsou OK, páč jsou užší. Tak jsem objednal tyto nové botky vel. 46 a ouhej, boty jsou poměrně široké a myslím, že 45 bude až-až. Budu muset měnit, bohužel nikde v ČR jsem je zatím neviděl, takže ani nemohu vyzkoušet… Jaké máte zkušenosti s tímto problémem rozdílného číslování?

    0 0
    • Daf  

      Ja se take pridam s dotazem. Zajima me, jestli nekdo neprechazel z treter Specialized na Shimano, nebo obracene. Jde mi o to jak moc si odpovida cislovani techto vyrobcu. Mam Spesly 43.5 a chtel bych Shimana konkretne M225. Ale delaji se jen v celych cislech. Chtel bych si je objednat pres e-shop proto se ptam.

      0 0
    • brble  

      tak já mám všechny boty (kromě zimních bot na ledy) běžně 44 a letní Sh.tretry taktéž 44.zimní tretry sh-mw02 jsem objednal záměrně 45 na dvě fusekle a dobře jsem udělal. ale jinak jejich číslování bych řek sedí.

      0 0
    • Forester  

      zavolal jsem do e-shopu, ze kterého jsem vybral a zeptal se, zda mi to případně vymění. odpověď byla, že pokud bude i druhá velikost na skladě, není problém … jinak většinou musíš čekat, až dorazí … což je někdy zdlouhavé a obchodní (nebo občanský zákoník) praví, že máš 14 dní na vrácení zboží bez udání důvodu … takže jemně vybalit a pak případně vrátit …

      0 0
      • Hurka  

        vrácení je bez problémů, objednával jsem je ve staré dobré Anglii, kde jsou s tím v pohodě, takže mne to bude stát „jenom“ balík do UK. Spíš mne překvapuje to, že není možné se spolehnout – mám Shimano 46, tak všechny Shimana 46 mi budou OK.

        0 0
    • mar_tin1  

      ja nosím normálne 43–44, spešly taho som mal 44, shimano mt40 mám 45. je to dosť individuálne, na číslovanie veľkosi sa pri tretrách a obuvi všeobecne podľa mňa nedá spoliehať. to sa musí skrátka vyskúšať na nohe a potom prípadne kúpiť z netu.

      0 0
    • krokus  

      Pořídil jsem si tretry Shimano M230. Bohužel mám levou nohu trochu menší než pravou, takže pravá bota nesedí úplně přesně – na délku. Nepomohlo ani tepelné tvarování. Existuje možnost, jak prostor uvnitř boty zkrátit? Pomocí nějaké vložky umístěné do paty nebo do špičky? Stačilo by několik málo mm.

      U normálních bot nevadí, že mám nohy trochu jinak velké. Tretry by ale měly sednout přesně. Zkoušel jsem i Shimano o číslo menší, byly ale zoufale malé. Zkoušel jsem i spoustu bot jiných značek, nic ale nesedělo přesně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.