• camralek

    Včera jsem vytáhl válce a po 20 minutách u mě byli sousedi, že to dělá strašný kravál. Nepřišlo mě, že bych mohl způsobit až takový problém, když jsem měl puštěnou televizi na normální hlasitost a v pohodě jsem ji slyšel, navíc spolubydlící říkali že to nešlo slyšet vůbec.

    Asi vibrace co jdou do země, nebo to není až tak strašné, ale co má člověk dělat když je v důchodu že? Tak bude alespoň prudit. :)

    Měli jste už někdo podobnou zkušenost?

    Zajímají mě názory z obou stran, popřípadě nějaký fígl jak válce odhlučnit. Napadlo mě položit to na kus polystyrenu, myslíte že by to mohlo pomoct?…

    0 0
    • Petr.T.M  

      No, hlasoval jsem sice za 1., byť si nemyslím, že to do paneláku nepatří, ale skutečně to může dělat nepříjemný hluk o patro níž, který může být nesnesitelný, byť třeba ne moc hlasitý. Ty panely mohou fungovat jako skvělý zvukový vodič. Snad by se to dalo vyřešit vhodnou podložkou. Ohleduplnosti není nikdy dost.

      0 0
      • camralek  

        Tuším že problém bude v těch vibracích co jdou do země. Třeba se najde někdo kdo má vyzkoušenou nějakou dobrou podložku. Nebyli moc komunikativní a proto bych se radši další debatě vyhnul.

        Každopádně chápu, že kdyby se mi nad hlavou ozývaly pravidelně jakékoli zvuky, asi bych moc tolerantní nebyl ani já. Každopádně bych to zkusil alespoň jednou po dobrém, což se bohužel nestalo, ale to už je jiná písnička :)

        0 0
        • Petr.T.M  

          No, kdyby přišli s flaškou domácí slivovice a štamprlemi byl by to jistě pro vyjednávání lepší začátek. Dovedu si představit že ten hukot může být i horší než hraní na hudební nástroj. Ne hlasitostí, ale nepříjemností. Pro případné odhlučnění bych si zkusil vzít příklad třeba z pružného uložení motoru v autě nebo postavení gramofonu na protivibrační nožičky či silentbloky. Nemyslím doslova samozřejmě, ale principielně.

          0 0
        • Pavel  

          Zkus pod válce hodit karimatku. A domluvit se se sousedama na „testu“…

          0 0
    • Biker jak Pes  

      To jsi mě moc nepotěšil. Máme právě nové válce na bytě. Těšil jsem se, že konečně něco za zimu najedu a teďka tohle.

      Včera jsem je zkoušel a je to jak píšeš, jsou tichoučké, bavil jsem se se spolubydlícím a nebylo třeba ani trochu zvyšovat hlas. Už mě někdo varoval, že panel může být v tomhle ohledu zrádný. Máme na podlaze hodně tlustý a hustý koberec, tak snad když to ještě podložím nějakou karimatkou, tak to nebude taková hrůza.

      Určitě bych ale asi nedoporučoval jezdit na tom po večerech. :)

      A je fakt, že monotónní bzučení dokáže být po chvíli opravdu více otravné než zedníci za oknem. :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Už to tu v jiných vláknech psalo dost lidí, já pod válce zkoušel ruzné podložky a nikdy to nepomohlo. Tak jsem se smířil s tím, že tahle sranda v paneláku nejde.. Ten hluk se panelem šíří jak mor :D

        0 0
    • ememem1  

      uz to tu bolo preberane X krat, kad na tom poriadne lsapes tak vlace vibruju jak svina, v panelaku obzvlast skorro rano a neskoro vecer pre susedov neznesitelne, torcha pomahaju podlozky na pracku a pod. ale ziadna slava to neni. skus tu pohladat.

      0 0
    • maajkee  

      Máš bydlet v 1. patře nad svým sklepem jako já :)

      0 0
      • Breakpain  

        Jestli jsi první v baráku od spoda – tak potěš koště … byl jsem a párkrát se ucpaly roury … to co pak teče do bytu … peklo :-) …

        0 0
        • maajkee  

          No nad náma už je jen jeden byt, pod náma sklep a odpad dolů z kopečka, takže nějaký velký ucpání snad nehrozí :)

          0 0
    • Breakpain  

      udělej test s TATAMI, já si to koupil pod trenažer … běháme na tom na tréninku a docela to tlumí …

      http://www.hayashi.cz/…ukt_idb-7504

      0 0
    • JohnyB  

      No a jezdíš na válcích na silničce nebo na bajku? .o)

      BTW já jsem na nich odjezdil celou loňskou zimu v paneláku kde je slyšet, když se soused nad náma otočí na rozvrzané posteli. A vubec nikdo si nestěžoval. Ale musím říct, že máme pod sebou jen sklep, takže pokud se to šří podlahou dolů, tak je to aspoň jedna z mála výhod zvýšeného přízemí.

      0 0
    • Algheroteam  

      Válce do paneláku nepatří, to už tady padlo mnohokrát. Než experimentovat s podložkama tak bych raději válce prodal a koupil trenažer (hlučnost nižší, ale taky se to bude rozléhat). Jinak co se týká sousedů, tak doporučuji vyzkoušet si to, tj. posad někoho u sebe na kolo a běž k sousedům na pokec abys věděl jaký bordel to dělá. Pak je ještě varianta jezdit venku na balkoně kde to tolik vadit nemusí.

      0 0
    • _Verča_1  

      A co pláště na válce? /pokud nejezdíš na silničce, teda/

      0 0
      • tomxxx  

        Na bika používá kámoš schwalbe kojak, cokoliv hladkýho… na silničce je tojedno, hlavně levný, páč se to sjíždí dost rychle.

        0 0
    • xshreck  

      dej si je na postel :-D

      0 0
    • kassar007  

      Ideální na omezení kročejového hluku je Silomer. Dělá se v různých dimezích, zatíženích atd. . Dají se dle požadavku na zatížení a dynamiku nechat uříznout a problém bude z velké části vyřešen (co máš nyní za podlahu – nějaký vlys na podložce/mirelon ?)

      0 0
    • Honzajs  

      Pod automatické pračky se prodává taková lisovaná gumová podložka, mrknul bych na ni

      0 0
    • Smazaný účet  

      neres to..proste budes celou zimu po vecerech brousit parkety:)

      0 0
    • Tyboo  

      No jedna věc je, že si důchodci přijdou stěžovat ( to se mi stalo i ve vlaku, když sem si točil gyroskopem, že je to otravný zvuk), další věc je ale ta, co když narazí na někoho, komu sou sousedi u ****** a válce používat nepřestane.

      Úplně se vidím, jak někdo nademnou jezdí na válcích, já za ním zajdu a on se mnou vyrazí dveře. Jak tohle řešit?

      0 0
      • Pavel  

        Od 6.00/do 22:00 pouštět na plné kule dechovku/techno (podle nevkusu soudruha)…

        Anebo začít jezdit taky (válce ovšem ale připevnit na strop)… ;-))

        0 0
      • Mig_all  

        To potom musí nastat sousedské války, někdy peklo :-D

        0 0
    • Jery01  

      K nám přišel soused taky, že prej co to tam máme za pračku, že to dělá hroznej kravál. Otevřela mamka s tim, že trénuju na válcích a soused hned, že to chápe, že taky jezdil na kole a přežije to. A když to nebude snesitelný, tak si vezme sluchátka :D takže máme asi nejlepšího souseda. Ale – jezdím na plovoucí podlaze, dal jsem pod to karimatku, která se pod (mou) vahou spleskla, takže to bylo stejný, tak jsem slepil asi 3 kousky nad sebe a pod tím mám ještě gumovou podložku pod pračku a prý už nic není slyšet, ale nevím, co je na tom pravdy :) Takže tak. Seriály taky normálně slyším a přes dveře to nejde slyšet

      0 0
    • MlokCZ  

      Jezdil jsem na válcích v pokoji, kde je koberec. K tomu jako podložka další 3 vrstvy tlustých koberců pod válce, tedy dohromady 4 vrstvy koberce.

      Odjezdil jsem takhle celou zimu a nikdy si sousedi o patro níže nestěžovali.

      V baráku máme jinak obecně klid a nadměrný hluk vždy někdo řeší. Z toho usuzuju, že je to nijak zásadně neobtěžovalo.

      Kromě typu válců bude také poměrně dost záležet i na rychlosti. Já nikdy žádné extra rychlosti nejezdil, jezdil jsem jen základní vytrvalost + moje chabá výkonnost → téměř pořád do 30km/h.

      A pláště jsem foukal spíše méně, abych svýšil zátěž pro danou rychlost.

      0 0
    • ddan  

      Je to pravda, pokud jsi v paneláku a pod tebou sousedi, tak nevím proč řešíš válce… tady je toho o válcích napsáno tolik, že je už zbytečné zakládat dokola takové téma. Kup si daleko tižši trenažér, dej pod něj podložku i skrz pot a máš dá se říct klid. Pokud preferuješ válce, tak musíš změnit misto, kde je budeš jezdit.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Když tady zmiňuješ ten trenažér… napadlo vás někdy, že někdo trenažér nechce (můj případ). Mám zimáka a letňáka. Zimák je ale v věčně od bordelu a nebudu ho tahat do obýváku, kde mám válce. Letňáka za žádnou cenu do trenažéru dávat nebudu, protože bych po zimě mohl vyhodit rám. Nebo bych měl minimálně strach, že mi to někde praskne. Z toho vyplývá, že jedině válce.

        0 0
        • ddan  

          sme si asi nerozuměli… trenažér, kde se upíná kolo zrovna o moc tišší není a sám bych už tam neupnul žádné kolo, kterého si vážím. To byla první věc, kterou jsem po zkušenosti zavrhnul. Měl jsem na mysli cyklotrenažér na styl např. od trochu dražšího Kettlera apod. I ten jsem měl a šel… výměnou za válce ;).

          Ale to se tady neřeší – pro a proti. Je tolik možností jak trénovat, ale mermomocí se tlačit do válců v paneláku, když pode mnou bydlí sousedi… tady můžeš vymýšlet co chceš a pochybuju, že to jde do sebe.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Aha… ty o voze, já o koze. :)

            Jinak o možnostech mi mluvit nemusíš. Jsem zastánce toho, že trénovat se dá víceméně za každého počasí a pokud není venku opravdu sibérie, tak vyjedu nebo alespoň vyběhnu. Válce jsou pro mě až úplně to poslední zlo. Za loňskou zimu jsem na nich seděl 3 hodiny. :)

            0 0
            • ddan  

              přesně… ;) akorát jak se venku ochladí, tak kolo už spíše vzdávám a dám přednost běhu. A jinak už jsem nervózní jak malej Jarda, kdy že to už vytáhnu běžky… ať už konečně kydáááá, kde to k sakru vázne

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Fuj, o sněhu mi nemluv. :)

                Kěž by byla taková zima, jaká je teď. :)

                0 0
                • ddan  

                  co se bojíš… v Olomóci a sněh? Mě stačí, když spadne slabých pár desítek čísel tu u nás na československých Karpatech ;)

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Máš pravdu, ten sníh tady moc nehrozí, a i kdyby, tak během dvou-tří dnů to je z cest uklizené a dá se krásně švihat. :)

                    0 0
    • ondrassh  

      Já měl nepříjemný a asi podobný problém ze sousedy kvůli rotopedu i když jsem měl podložen ať vibrace nejdou do podlahy stejně panelákem se šířily až o 4 patra níže. Nevěřil jsem že je to možné, ale potom co jsem byl u nich, když se šlapalo to opravdu bylo slyšet a dost. Od té doby jsem nakoupil věci na zimu a jezdím na kole dokud se venku ještě trochu dá.

      0 0
    • pstasek  

      Zajímavé, že ještě nikdo nezmínil použít odhmotňovací hroty, podobně jako u reprobeden… Má to někdo vyzkoušené?

      0 0
    • roadzl  

      Zkus to tímto způsobem! Jako spodní vrstvu dej podlahovou vatu tl. až 5 cm. (dává se pod potěry do pater aby se nepřenášel krotšejový hluk)Na to dej jako druhou vrstvu buď stabilizovaný nebo možná spíš raději extrudovaný polystyren, aby jsi měl pevnou plochu a válce se nebořily do vaty. Vata by se možná dala použít i fasádní, nejsíš bude měkčí, míň přenášet hluk ale asi bude náchylnější na rozpadnutí. S vatou si myslím že budeš mít po problémech.

      Pokud se to tímto vyřešilo, tak odměnu mi posílat nemusíš a pokud se nic nevyřeší, tak aspoň koupí materiálu podpoříš české stavebnictví v těžkých dobách.

      0 0
    • zichis  

      pusť si k tomu pračku/mixér/vy­savač. Žádnej soused co má taky pračku/mixér/vy­savač si nedovolí nic namítat proti pračce/mixéru/vy­savači, to by byl sám proti sobě :o)

      0 0
      • MlokCZ  

        Není ale moc běžné, aby pračka ostřeďovala 2 hodiny v kuse :-)

        0 0
        • ddan  

          proč ne 8-) ? Ještě že to nemusím řešit a mám pro válce extra trucovnu. Jinak myslím, že první kdo by se mnou vyběhl by byla manželka než sousedi… ;) Chudák holka, co ta si se mnou musí vytrpět. Kolo, práce, kolo, běh, kolo, běžky, spinning, plavání, kolo, sauna, lyže, kolo… pak až tenis a nakonec ta moje manželka, KTERÉ MÁM OPRAVDU HODNĚ CO VRACET… a když viděla, že sem si dom teď dotáhl INOV 8 Trailroc, tak prohlásila, že tento rok ať nepočítám s nějakým ježíškem… ;(

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Hehe, u nás to byla právě přítelkyně, která přišla s tím, že si koupíme válce. :D

            To ale ještě neví, co ji čeká, až se to bude učit. :)

            0 0
            • ddan  

              to máš dobrý… ;)

              Ale i já musím přiznat pokroky. Po pár vyjížďkách s manželkou, které měly většinou délku cca 6km pivo a zpět, prohlásila, že příští rok začne jezdit už víc… tak jsem zvědaví ;).

              Jinak svým tempem, kdy půl cesty si stěžovala jednomu Fitdůchodci – co se jí po cestě chytl, že kolo hodí každou chvíli do příkopu a už se na to vys… se nakonec hecla a minulý rok vyjela na Glossglockner

              0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Jedny nebo dvoje? Samotnou ji to nebude bavit :-)

              0 0
              • Biker jak Pes  

                To si nemyslím. Ona je taková, že vydrží bez problému hodinu sedět na obyčejném rotopedu a čumět u toho do zdi. Nějakou sportovní minulost už za sebou má, takže ví, do čeho jde. :)

                0 0
    • JudyN15  

      No, tak jsem pročetl snad všechny témata ohledně hluku válců v paneláku a docela mě to štve, že je taky možné, že je koupím a za hodinu mě bude soused moralizovat mezi dveřmi :(…

      Zatím jezdím na opravdu hlučných nebržděných válcích v panelékové kóji ve sklepě v 2×1m a už mě to tam opravdu nebaví, rád bych se při tom alespoň díval na bednu,…

      Uvažuji o těchto – nemá někdo praktickou zkušenost..?

      http://www.kupkolo.cz/…alce_z92656/

      0 0
      • Forester  

        zrovna o těchto uvažuji také, jen si nejsem jistý, zda nutně potřebuji bržděné. Takže má v merku ještě ty obyčejné Elite Arion, které stojí necelé 4 tisíce.

        Nemůžete někdo popsat ten rozdíl? Co jsem zaznamenal v diskusích, tak s tou brzdou to jde i na silový trénink.

        0 0
      • Mig_all  

        tyjo tak to chce opravdu velky morál…

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Tyhle válce mám asi týden v paneláku. Zatím jsem je ještě nezkoušel (to nechávám až napadne). Nicméně hodně mě překvapilo, jak jsou tiché. Jde slyšet pouze jemné šustění. Vliv na to však může mít tlustý koberec, který máme. Každopádně ale ještě budu pod ně dávat další podložky, buď další vrstvy koberce nebo nějakou gumu, polystyren. Pro jistotu. :)

        K té brzdě, taky jsem byl vůči tomu skeptický, protože jsem si říkal, že to nebude dostačující, ale rozdíl mezi prvním a třetím stupněm je docela velký. Při prvním jedeš 40 km/h v pohodě, při třetím už cítíš větší odpor při 30 km/h (rychlosti jsou zhruba). Kdyžtak to doladíš převodama a valíš.

        0 0
        • Jery01  

          Jo, to válce šustí, ale jde o vibrace, které přitom jdou do podlahy :) čili výše zmíněný zkušenosti – vedle v místnosti není slyšet, soused dole slyší hukot :)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Jj, četl jsem to a beru v úvahu. Uvidíme, jestli na nás bude někdo bušit na topení. :)

            0 0
        • zdenek  

          „Zatím jsem je ještě nezkoušel (to nechávám až napadne). Nicméně hodně mě překvapilo, jak jsou tiché.“

          Na těch dvou větách je něco divného. Jestli zatím jen leží pod postelí, tak asi budou tiché. :-)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Pro hnidopichy: Zkoušel jsem je, ale pouze na pár minut na všechny zátěže a všechny převody, abych zjistil, jak moc velký randál to dělá. Lepší? :)

            0 0
            • jIrI___  

              Jakožto člověk studující humanitní obor by ses měl umět vyjadřovat hned v první větě, ne až po upozornění :P

              0 0
              • Mig_all  

                +1

                0 0
              • Smazaný účet  

                hehehe…ale zase on je telocvikar, ne? To by se dalo prominout;)

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Nechtěl jsem to tady dále rozvádět, ale budiž. :)

                  Jo, jsem tělocvikář. Ale mám k tomu ještě angličtinu, což zase je humanitní obor, ale má alespoň nějaký smysl oproti Lázeňství, Knihovnictví, Muzejnictví, a podobným srancům… :)

                  0 0
              • JSt  

                myslim, ze formulovat podobne nelogicke vety je prave vysadou humanitne vzdelanych, matematikou nepolibenych. ;-)

                0 0
      • kokoska.rokoska  

        Mám je necelých 14 dní a zatím jsem na nich pokusně najel zhruba 6 hodin a z pohledu (poslechu) jezdce docela tiché.

        Jezdil jsem na silničce v bytě v patře v chodbě na plovoucí podlaze a obyč karimatce a dole v obýváku se zbytek rodiny koukal na televizi a prý je to nijak nerušilo.

        Mimochodem, rozdíl v zátěži je IMO dost znatelný už při 30 km/h.

        0 0
        • JudyN15  

          Děkuji za reakce, takže si je dám pod stromeček a hotovo. :)

          Dřevotřískovou desku už mám, koberec jsem si taky už nařezal, gumovou podložku též a karimatky někde najdu a bude :D.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.