• dr.blikcvak

    nedávno jsem si koupil DEMU ALVITO rok výroby 2006

    http://www.cyklodema.cz/2006/frame.php?…

    a na tomto fóru jsem zjistil, že o kolech DEMA mnoho lidí mluví špatně. Zajímalo by mě, proč jsou tato kola tak špatně hodnocená? Jde jen o design, nebo jsouo tam i funkční problémy? Ja ho mám sice krátce, ale zatím jsem s ním spokojen… díky za názory

    0 0
    • favorit.  

      nemam s Demou zkusenost, ale myslim si, ze Dema bude spatna asi tak jako Author, Merida, Trek, Spesl,… Proste jako kazda masovka

      Tim chci rict, ze spatny asi nebude… To, co slysis, je spatnost z principu…

      0 0
    • Vrci  

      rámy nebudou špatné, alvito dc vypadá jako fort ro 7005 z roku 2000. Ostatní je pravděpodobně standardní Taiwan, ale to čím je to osazené, to musely hledat ve skladech celé Evropy hodně dlouho a hodně hluboko.

      0 0
    • jirkacv  

      taky nevim, mam auron 06 a nemam k nemu pripominek, a osazeni komplet LX mi taky neprijde nijak strasny nebo ze dna skladu :)

      0 0
      • Vrci  

        já jsem komentoval silničky na které vede odkaz. Převody 2*6, 2*7 jsem už hodně dlouho neviděl

        0 0
        • Vrci  

          a to že je top model osazen sorou taky něco naznačuje

          0 0
          • roud  

            naznačuje to jen to že silnici prakticky nedělaj nic víc…

            0 0
            • Vrci  

              ale mi se tu bavíme o silnicích a ty vypadají jak vypadají

              0 0
              • jirkacv  

                no v prvnim postu se pta na kola dema, ne jen na silnice ;) A ten nazor tu rozohdne neni rozsirenej jen na silnice :)

                0 0
                • Vrci  

                  Pokud by byl v postu tenhle odkaz pochopil bych to jako dotaz na demu obecně, ale tenhle je uveden odkazem na silničku

                  0 0
                • Vrci  

                  jiný kola než silničky nehodnotim, protože jim nerozumim a koukám, že pro letošek už ty dvě nejnižší nemají v nabídce a přidali jednu na tiagře.

                  0 0
    • Pavel  

      Co to probůh je?

      0 0
    • jonti  

      Ono je to vseobecne znacka, ktora predava skor lacnejsie bicykle. Sklada zo standardnych dielov, sama vlastne nic neprida. Nic vyslovene zle na nej nie je, ale vacsinou ak sa clovek snazi, hlavne vo vyssich cenovych kategoriach 30k a viac, najde aj lepsie bicykle za rovnaku cenu.

      0 0
    • dr.blikcvak  

      Mě se jedná hlavě přímo o tento model: http://www.cyklodema.cz/2006/frame.php?…

      co byste na nem videli jako nejvetsi problem a co by stalo za to rovnou vymenit? nechci po tom kola zadny super vykony, nikde s tim nezavodim, jen se rad po skole nebo o vikendu projedu… pozaduju hlavne spolehlivost… a financnima prostredkama taky zrovna moc nedisponuju takze rady jako koupit novy kolo za 40 tis. mi budou k nicemu:-)

      0 0
      • maxtor  

        Tak zrovna u tohoto kola bych jako největší slabinu viděl, že má řadící páky na rámu a v době, kdy 90% prodávaných silniček má řadící a brzdové páky v jednom, mi to připadá jako ne příliž šťastné řešení. To kolo je celkově naprostý základ. Raději bych ti doporučoval koupit zánovní kolo na cyklobazaru nebo někde jinde.

        Třčba tohle mi přijde jako daleko lepší a levnější řešení než ta Dema: http://www.cyklobazar.cz/kontakt.php?…

        0 0
        • nooski  

          Pokud chce jezdit občas a chce hlavně spolehlivost, tak řazení na rámu je OK. Letos mám zatím převážnou část kilometrů na zimáku s řazením na rámu a jde jen o zvyk a pohodlí. Jo jízda v balíku a v závodě je něco jiného, ale o tom není řeč.

          0 0
        • roud  

          Zas to musíš brát tak že kdybys měl mít silničku s dualama (třeba postavit) tak se těžko dostaneš na 10k za tu cenu je to podle mě relativně adekvátní…

          0 0
    • dancing dog  

      pro rekreační masový ježdění- proč ne?! Ne každej je bajkovej chrt závodník, metrosexuál nebo snob…nevidím žádnej problém- ve značce osobně… ne každej prostě bajkem žije, ale rád se projede, na to by se nemělo zapomínat… značka přesně pro něj…

      0 0
    • honza.hk1  

      nebudu li řešit, zda silnička či mtb, ale zkušenosti s Demou, tak kámoš co jezdíme (mtb) má demu. Jeden z jejich „nejvyšších“ modelů. Na pohled ok, ale stále drobné problémy. Především však vrzání a skřípání. Neustále někde honí nějaké zvuky. Problém je však, že pokaždé jsou ty zvuky jiné. Takže pro mně jim moc nedůvěřuju všeobecně.

      0 0
    • WASP  

      Dema si akorád tak na něco hraje. A ty ceny maj na tak natažený že se divim že to někdo kupuje. Komponenty hrůza, to nejtěžší co je na trhu. Není divu, že jejich průměrný kola váží skoro 15kilo. A ještě se tim chlubí na stránkách.

      0 0
    • St1c  

      predavali sme demu dva roky za sebou, a teraz viem ze uz by som si ju nikdy nekupil…

      navrch vsetko vyzera fajn, ale aj pekne dlho trva urobit bajk tak aby aspon „fajn“ vyzeral…

      co sa tyka prevodov tak ziadne minusy urcite nie su, pretoze vsetko je standart shima, ale co sa tyka doplnkov…hlavne tie ich ZOOM…proste „parada“

      na kazdom bajku co sme dostali tak chybal vzdy minimalne jeden srob alebo nieco podobne.

      nebol problem cokolvek zlomit alebo urvat pri dotahovani pretoze napriek tomu niektore komponenty vazia o kilo viac jak konkurencne, tak su krehke jak papier. kotuce na „brzdy“ asi robili z plechov z ktorych sa robia rimsy na okna:D

      niekore matne laky sa daju zoskrabat nechtom.

      myslim ze to staci na to aby si niekto utvoril nazor na tuto „znacku“

      a na zaver bombonik, ked niekto vyraba detske bicykle ktore sa neskor musia stiahnut z predaja, popripade vratit zakaznikom peniaze pretoze bicykel nepresiel statnou skusobnou a bol ohodnoteny ako nebezpecny!!!…to tiez menu neprida:D

      0 0
      • piethro  

        Zdravim,

        tiez predavame Demu. Je potrebne ju brat ako znacku pre beznych ludi, tzn. v cenach 5–10 tisic, tam splna to co by mala. V cenach nad 10 litrov je kopec inych bikov, z ktorych sa da vyberat.

        Tie problemy s niektorymi dielmi, ktore spominas, su bohuzial realitou. Oni to skladaju na Slovensku z dovezenych dielov z Ciny a maju ocividne problemy to vsetko zladit. Tak asi tolko.

        0 0
    • Krys  

      Mal som Demu. Vtedy ešte s pevnou vidlou. Bol to dobrý bajk, bol som s ním spokojný.

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.