• previous

    cau, mam takovej blbej problem. Prislo mi kolo objednane po netu, vse jsem dal do kupy a sel nasadit sedlovku. Bohuzel sedlovka nesla ani silou zasunout. Zjistil jsem, ze vrsek trubky je uzsi a asi moc zmackly, ale rovnomerne. Pravdepodobne to zpusobila prilis utahla objimka nebo nechapu. Mate s tim nekdo zkusenosti? Podarilo se mi ji na cca 2 cm zasunout, ale fakt silou a desne to nici lak. U hrdla, kde je trubka prerusena, je krasne videt, jak je to nahore zuzeny, zkousel jsem tam vrazit na noc sroubovak a furt nic. Napada me jedine, ze vemu starou sedlovku, u ktery mi nevadi, ze ji to odre a fakt ji tam namlatim a zkusim se na tom projet, treba se to lehce roztahne. Za kazdou radu budu rad.

    0 0
    • Azmir  

      Takhle prd víme, řekni co má za kolo, jaký průměr sedlovky a sedlové trubky, nejlépe to vyfoť jak sedlovku tak sedlovou trubku. Násilím bych nic nerval, musí to jít hezky. Vím že to bude znít asi blbě, ale povolil si sedlovou objímku? Není sedlovka nebo sedlová trubka nějak poškozená?

      0 0
      • previous  

        Jedná se o Mongoose tyax expert 2012. Objímku jsem samozřejmě povolil, mám ji i sundanou. Průměrem si nejsem jistej, nejsem momentálně doma. Odpoledne to nafotim, ale myslím si, že na fotkách to bude vypadat v pořádku. Přikládám náčrt toho, v čem je problém. Do dolní části jsem zkoušel vložit šroubovák a pomalu ho posunout nahoru a nechat ho tam. Vypadalo to potom skoro rovně, ale pořád tam sedlovka nejde aniž by jí to fakt odřelo. Jinak se zdá, že namáčklý z boku to nikde není.

        0 0
        • kOmE  

          Sedlovka byla pribalena ke kolu?

          0 0
        • Azmir  

          Rozhodně bych nic neroztahoval, zkus do sedlovky vložit prst a projet jím okolo, může tam být nějaký bordel nebo zbytky sváru a podobně a proto jí tam nemůžeš dostat, pokud máš obojí správný průměr, tak nesmí být problém, nic neroztahuj, at ti to ještě nerupne, až dojdeš domů, nafot to z venku, zevnitř, i sedlovku a průměry jak sedlovky a sedlové trubky pak budem chytřešjí.

          0 0
        • alinceb  

          Je to stažené od objímky. Vezmi šroubovál a zkus ho vzpříčit v místě zúžení trubky tak, aby ale nevadil uvnitř zasouvání sedlovky. Pak tam sedlovku zasuň a zajisti objímkou…

          Rozhodně bych nezkoušel tam natloukat sedlovku násilím…

          0 0
          • previous  

            Sedlovka byla pribalena ke kolu. V trubce zadny svary ci nerovnosti nejsou. Odpoledne sem hodim fotky. Verim, ze to tam nak pujde, ale bojim se aby to pak nebylo utrpeni pri kazdy dalsi manipulaci se sedlem.

            0 0
            • kOmE  

              Ma sedlovka nejaky zkoseni? Pokud ne ,tak ho udelat a mohlo by to pomoct. Jinak sroubovakem pres tu drazku to urcite neroztahuj.

              0 0
              • Azmir  

                zkosení sedlovky? To myslíš proboha jak? Nějak si to nedokážu absolutně představit.

                0 0
                • kOmE  

                  Myslel jsem zkoseni hrany sedlovky ,aby lepe zajela do sedlove trubky

                  0 0
                  • Azmir  

                    Tak on má problém v celém průměru, takže tohle asi nic neřeší.

                    0 0
                    • kOmE  

                      Pokud ma spravnej prumer sedlovky a je jen zmacknuta, tak to pomuze.

                      0 0
    • Vilém  

      Nekdo asi stahl objimku bez zasunute sedlovky.

      Strcil bych do toho treba drevenou nasadu od smetaku a opatrne roztahl.

      Nebo vratit, at to resi prodejce.

      0 0
    • previous  

      Tak sedlovka i rám jsou 31,6 mm. Posilám slíbený fotky. Nechal jsem tam pres noc asi 3 cm zasunutý sedlo a teď to vypadá snad rovně, nicméně efekt žádnej. Sedlovku už mám dole odřenou, takže už to tam s ní zkoušet radši nebudu. Zkoušel jsem i sedlovku se sebroušenou hranou z jinýho kola, ale taky bez úspěchu. Uvnitř trubky jsem si všimnul mírný nerovnosti, ale až pár cm pod hrdlem, takže tím to není.

      Jediný co to zatim přineslo je odřenej lak. Kupoval jsem to v Axitu a mám to docela daleko, takže už se děsim reklamace. Zdá se, že je to jak říká vilém. Někdo stáhl objímku bez sedlovky.

      0 0
      • romachain  

        Pěkně si to dok*rvil… Chápu, že se ti do toho nechtělo, ale asi to mělo jít hned zpátky prodejci. V tomhle stavu bych se nedivil, kdyby ti to už neuznal. Mohli se „jen“ sejít nevhodné výrobní tolerance…

        0 0
    • previous  

      Tak zda se, ze snad vyreseno. Namazal jsem to vazelinou a hned to slo o neco lip. Parkrat jsem to trosku vetsim tlakem zasunul a uz se to zda docela pouzitelny. Nejde to sice nijak extra zlehka ale rozhodne nemusim pouzivat hrubou silu jako na zacatku. Objimka tam sla dost spatne, ram zrejme nebyl dokonale kulatej. Tak snad to bude bez problemu pouzitelny. Snad se tim mirnym roztazenim horni casti skviry, co jsem delal vcera nemohl poskodit ram.

      Sice mam dole odrenou sedlovku a uvnitr ramu jsou taky trochu rejhy, ale myslim ze se to casem jeste trochu zlepsi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.