• Breakpain

    Chtěl jsem se zeptat – jestli má cenu řešit alternativními cestami (pásky atd …) předělání těchto ráfků – ‚Mach 1 2.30 Disc HoneyComb 32h‘ (vnitřní rozměr je 19mm) na tubeless systém. Nebo to bude špatně fungovat… pláště nebudou moc dobře držet atp.

    A vlastně, když už se ptám – zeptal bych se i na kola u silničky … Mám kolo Madone 2.3, jenže zmínka o kolech … no našel jsem pouze ‚Bontrager Approved alloy rims‘ což je nic neříkající … možná by šel použít systém přímo od Bontrageru? Někde jsem o tom zaslechl…?

    Obě kola, kterých se to týká, mám v profilu.

    Já jestli má cenu to předělávat, nebo počkat, až budu měnit kola a rovnou pak vzít UST řešení (to ale nebude v horizontu jednoho roku, ale několika hádám). Děkuji.

    0 0
    • BLACK1E  

      může s tim být sice nepříjemný ****** ale stačí na to nějaká páska k tomu určená za tři kila a do výměny mlíka máš supr klid :)

      0 0
      • Breakpain  

        No, mlíko se doplňuje docela často, co jsem koukal … hlavně díky defektům … :(

        Právě proto se ptám, aby to nebyl věčný boj – jsem docela pohodlný a nerad bych se s tím trápil pokaždé. Proto jsem to tu hodil, jestli náhodou někdo už neprováděl úpravu na těch kolech co mám, že by se podělil o své zkušenosti, zda to zato stojí či nikoliv.

        S dušema nemám zase takový problém, jen je fajn, když to člověk při vyjížďce nemusí řešit a zalepí se to samo hezky.

        0 0
    • scret  

      nechci ti kazit radost, ale na UST to nepredelas:)

      jedine na bezduse…:)

      0 0
      • Breakpain  

        Pravda – nemyslel jsem to tak, že z těch ráfků udělám čistokrevné UST, ale tubeless – pomocí pásky. Otázka je, jestli (pokud se do toho pustím) mám pak použít gumy klasiku nebo UST – protože se tomu liší patky. A jestli jsi to myslel jinak, tak mi to napiš ;), díky.

        Delší dobu to ve mně hlodá a došel jsem k tomu, že by měla stačit páska + UST (což je to samé jako tubeless ne?) plášťě?

        Ale nevím, jak moc to bude pracné nahazovat – jestli to nafouknu dílenskou pumpou nebo ne. Kompresor nemám … tak sonduju, nechci se s tím zase extra trápit, to holt raději nechám duše …

        0 0
        • Kynio  

          Potřebuješ pásku + notubeless pláště, popřípadě obyčejný pláště. Kup Rubena sadu a použij pouze pásku, jako tmel kup NoTubes a máš hotovo ;)

          0 0
        • scret  

          kdyz to nejsou evidentne UST rafky, proc na ne chces cpat UST plaste???? UST plaste potrebujou spesl UST patky rafku…

          doporucuju nastudovat si v historii systemy a nazvoslovi, at v tom nemas takovej hokej…

          zrejme jsi ale mel na mysli TLR plaste neboli tubelessready…

          0 0
          • Breakpain  

            Ne, mám v tom velký bordel ;o)

            Takže TLR, UST a běžný pláště … ou jé … hokej velký ;)

            0 0
    • Kubiczech  

      Roubovat bezduše na ráfek Mach1 2.30 jsem se pokoušel několikrát a nikdy se mi to ani náznakem nepovedlo. Vlepená páska na to skoro určitě nebude stačit, leda zkusit celý kit od Rubeny. Ale věřím, že někomu šikovnějšímu s pevnějšími nervy se to povést může.

      0 0
      • Breakpain  

        Jó, tak tohle velmi nerad slyším ;) …

        0 0
        • Kubiczech  

          Zkus a uvidíš. Já jsem se pokoušel v té první vlně zájmu o bezduše, ale upřímně pochybuju, že dnes by to bylo jiné. Určitě budeš potřebovat pořádný kompresor, vyšroubované ventilky a kupu štěstí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.