• VinciKuba

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat, zda toto středové složení:

    https://www.toploziska.cz/…slozeni-bsa/

    s ložiskem v nerezové oceli (keramika je asi na moje volnočasové ježdění zbytečná?) a pro typ klik Shimano bude pasovat místo Shimano XT BB-MT800 Hollowtech II? A taky jestli to bude aspoň nějaké vylepšení především z hlediska odolnosti komponentu? Případně jaké jiné byste doporučili?

    Mám Author Orion 29 2021 a v původním středovém složení mi už po cca 600km zřejmě odešlo ložisko (po sundání klik, jsem zjistil, že na straně u jednoplacky není hladký chod a ve středu jemně lupe i po vyčištění).

    Díky za rady, prd rozumím.

    0 0
    • tigermoth  

      Koupil bych za pět kil nebo kolik to teď stojí složení Shimano Deore, poměr cena – výdrž je imho nejlepší, vyšší je dražší a výdrž stejná. Asi jsi měl pech na nějaký error, vozím to samé deorkové složení už x let na bikeparkovém kole, žere to rány, klikama se mlátí o zem, furt točí bez vůlí a zadrhávání. Bláto, prach, no problémo – je pravda, že celkem často rozebírám a čistím.

      0 0
    • Sinpa  

      Shimano středy mi taky při jízdě v bordelu začínají dřív či později křupat, ale co mám na kolech https://www.koloshop.cz/…himano-.html tak mám klid.

      0 0
      • TK75  

        To jako fakt??Praxis mám a jestli mají nějaký minus, tak je to střed.Dvakrat až třikrát do roka ložisko kaput…voda, bahno písek, taky mi přijde haklive na rány z boku.Aspon u mě to fakt funguje tak, že o Shimanu ani nevím a Praxis jsem kupoval neustále…

        Ale je fakt že teď naposledy byl jejich střed co používám lehce předělanej a zatím je ok už půl roku…to je rekord :-)

        0 0
        • Sinpa  

          Máme je doma na všech kolech, všechny min 3roky a až na jeden kde se dostala nějaká tráva pod tu gumu jsem na ně nemusel šáhnout, ložiska jsou z výroby Endura.

          0 0
          • TK75  

            Hmm…lámal jsem si teď hlavu a jediný mě napadá, že ten tvůj střed má jinou konstrukci, je pro Shimano 24mm osu…já mám na jejich kliky s 28/30 mm styl utažení jako Sram s tou pružnou podložkou u pohonu

            0 0
    • novas752  

      Doporučil bych Shimano SM-BB52. Je levnější a vydrží o dost víc než MT800, má větší ložiska. Ta Cema určitě nebude špatná, ale pochybuju že vydrží 5× víc než BB52 aby se to vyplatilo.

      0 0
      • nksh  

        BB52 bych naopak vubec nedoporucil, nema to nijak zatesnena loziska – a vydrz tomu odpovida. To uz radsi nejakej Alik za par babek

        0 0
        • novas752  

          Nevím co si pod zatěsněnýma ložiskama představuješ ty, vevnitř jsou ložiska s klasickýma plecho gumovýma prachovkama, přes to je ještě dodatečné vnější gumové těsnění a ta vnější plastová krytka.

          Já ho mám na starém zimáku již asi 7 let (poslední roky to teda přes zimu najede jen tak 500), a teď asi 4 měsíce na trail hardtailu, kde už to má přes 1000. Oba 2 naprosto v pohodě, kdyby mělo i endurko závitový střed, tak by tam byl taky.

          0 0
          • nksh  

            Naposledy me tohle slozeni vydrzelo sotva 3 mesice, a po sejmuti plastovych prachovek bylo hned jasne proc. Zadne gumove tesneni se nekonalo. To i ty obycejne z Ali maji klasicke 2RS loziska

            0 0
    • Tomcat  

      Pokud jste technicky zdatný výměna ložisek pro vás bude levnější.

      Pokud to nezvládnete svépomocí tak bude levnější výměna za „horší“ středové složení.

      Pokud nezvládáte výběr na eshopu a výměnu složení tak to dejte do servisu.

      0 0
      • Pepe72  

        A pokud to nezvládáte vůbec, šlapejte zlehounka. :-)

        0 0
      • nksh  

        To neni tak jiste. Ono samotne loziska stoji to same co kompletni levnejsi stred a to nepocitam cas potrebny na vymenu.

        0 0
        • Tomcat  

          Celý střed Shimano XT BB-MT800-PA Hollowtech II může sehnat do 500,– , lepší ložiska budou i dražší ale můžou víc vydžet. Levnější střed nebude o tolik levnější

          A potřebný čas mu nikdo neproplatí , naopak ho zaplatí servisákovi. Tedy dát za servis víc než je cena toho dílu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.