Umíraj mi Crossmaxy, čím nahradit ?

16 nepřečtených
  • JMT

    Po osmi letech kdy dostávali celkem naprdel mi prasknul drát na XL crossmaxech. Dovozce už na tento model (2004 XL Cmax) nemá díly a neni teda schopnej ho servisovat. Mám dom ještě jedny v pekelnym stavu (koupený jetý) ze kterých jsem použil drát, takže teď se zdaj ok. Nicméně už maj asi fakt dost. Napadlo mě je dát ženě (původně měla na kole ty druhý, než umřely) a pořídit něco novýho, ale otázka je co ? UST nepotřebuju, potřebuju mít alespoň 50psi tlak

    SLR-snad nějakej úzkej ráfek (vadí čemu?) a praskaj podél od ventilku (mám 80kg v trenkách, je to na fulla, bylo by to ok ?)

    ST-Hnusný loga a cena stejná jak slr :-/ jinak ok ?

    Fulcrumy zero jsou drahý a už ani snad nedělaj celý červený, což by mě lákalo

    Crankbrothersy ?

    Investovat do kvalitního klasickýho zápletu ?

    Nebo jezdit ty opravený a kašlat nato ? Ksyria prej když praskne drát tak už to maj celkem zasebou…a pod ženou by takle ještě určitě pár let vydržely (jezdí asi 100km za rok :-)

    0 0
    • TJK  

      resis Cmaxy a pak pises o Ksyriich? tak resis MTB kola a daval jsi jen jako priklad ty silnicni? BTW na co 50PSI? to je total nesmysl … ale ani jedno z toho co jsi psal neni spatna volba i kdyz bych se radsi priklonil k mavicu nez k CB… nebo pak klasickej zaplet a na tohle tema tady je uz asi miliarda prispevku staci cist…

      0 0
    • kesu  

      Ahoj,

      budto bych sel po cene a zapletl 819 UST mavic (ráfek je snad stejnej jako byl na XL) a k tomu plochý dráty a nějaký hezký náby. Nebo bych vzal FRM zera a pokud Mavic pak ST, SLR uz mi prijdou moc náchylný na praskání (obzvlášt když vozíš vysoký tlaky)…

      0 0
    • McBlacky  

      50PSI tlak to není dobrý pro žádný UST ráfky.

      ZTR i WTB mají nižší limit. Mavic ti bude praskat řekl bych i u ST. Fulcrum těžko říct, zkusil bych kdyžtak 1 XL místo Zero.

      0 0
    • jecnak  

      U SLR a jejich uzkeho rafku bys musel vozit jeste vyssi tlaky nez doted, aby se ti plast nezvejkal. Mam pocit, ze bys byl dokonce pres limit vyrobce. Za me SLR jedine na cistokrevnyho zavodaka.

      Jestli Mavic, tak ST nebo SX. Pak trebas Fulcrumy 3.

      0 0
    • tonik666  

      Mně přijdou Crossmax ST 2012 docela vydařený. Sám jsem pořídil SX, pro tebe nejspíš zbytečně těžké.

      0 0
    • JMT  

      Tak jsem já hlava dubová koupil ty SLRka+RR, naleju tam tmel a zkusim malej tlak, uvidíme. Je fakt ze tlak potrebuju jen na „pod smrkem“ a tam muzu vzit jiny kola.

      p.s. je konstrukce racingralphu odolnejsi naz fastfredu ? Vzorek fredu by mi stacil, ale bal jsem se papirovy konstrukce…tak jen jesli jsem pochybyl nebo ne :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.