• Kos_CZ

    Zdravím,

    na čištění kazet, řetězů a dalších věcí si chci pořídit ultrazvukovou čističku, nejlépe s kontrolovaným ohřevem (nastavení teploty lázně). Máte někdo zkušenosti s jejich provozem, rady, kterým značkám případně modelům se vyhnout? Je to na domácí použití = občasný, nikoliv nepřetržitý provoz.

    Vnitřní rozměry nádoby si samozřejmě umím porovnat. Doma máme jen takové šudlátko na brýle a bižuterii, ve které jsem už čistil tlumič plamene z pušky a taky to šlo, ale žádná sláva to nebyla. Tak bych rád měl něco trochu schopnějšího.

    Díky za případné rady a tipy!

    0 0
    • mirorek2  

      https://www.tsbohemia.cz/…d353442.html mám toto a pecka, proti té srandě z lidlu to fakt čistí.

      Akorát počítej, že to dost nepříjemně řve, nejlépe to zavřít někam do místnosti a jít pryč, jak je nerezová, celé to rezonuje.

      Ventil dole je super, bez něj bych to nechtěl

      0 0
    • mirorek2  

      .

      0 0
    • Kouba_2005  

      Když už se to tu řeší, za což jsem rád, neb také plánuji nákup, tak co se do toho leje? Doporučení na nějakej roztok? Co třeba na brýle a šperky a co jinýho na tyhle cyklošpinavosti? Děkuji.

      0 0
      • mirorek2  

        žádné ultra detergenty nejsou potřeba, už z principu

        0 0
        • novas752  

          No mě to zdaleka nejlíp funguje s koncentrovanym čističem – teď tam mám neředěnej Cyklostar Performance & Servis, kazetu, řetěz, kliky v tom nejpříšernějšim stavu (zkamenělej roky nanášenej šmír) za půl hoďky vyndáš, opláchneš a jsou jako nový.

          0 0
      • Florenc  

        Někde jsem četl tip, že nemusíš celý objem napouštět čističem. Stačí dát do menšího sáčku čistič+čištěný předmět a zbytek vany doplnit jen vodou

        2 0
        • Hlavis  

          Funguji takove pevnejsi sacky z Ikei a nebo zavarovaci sklenice…

          0 0
      • Kos_CZ  

        Když jsem čistil na zkoušku řetěz od starého vosku, použil jsem líh a fungovalo to velmi dobře. Ale tam šlo o to, že jsem ten řetěz chtěl i odmastit.

        0 0
    • mais  

      Mám už asi pět let něco z Alzy – typu potřebuju to hned, musí se tam vejít karburátor. Je to nejlevnější možné řešení co v daném rozměru bylo, nemá to nic – ohřev vody mi přijde zbytečný – natočíš teplou, dáš do ní trochu jar (případně čistič na kolo) a po cyklu je voda horká, že v ní neudržíš ruku. Natočeno má od té doby stovky hodin a stále funguje. – takže bych do ní šel znova

      0 0
    • Hlavis  

      Já mám teď čerstvě tohle:

      https://m-eur.vevor.com/…010246492947?…

      Poslední 3 dny jsem ji používal skoro nonstop. S blue morgan čističem řetězu a jsem spokojený. Dokonce v nerezovém kastrolu, který do ní vložím voskuji řetěz a super. Uvidíme jak poběží časem…

      Každopádně se do ní vejde v pohodě i rozložená sunrace kazeta 50z na “kousky” bez toho aby se překrývaly. Popřípadě egale kazeta a zavařovačka s řetězem….

      Jsem za těch 15L rád, ikdyž jsem předtím zvažoval menší.

      0 0
    • va-bo  

      Nezkoušel jste tablety do myčky na nádobí?

      0 0
    • Venda  

      My mame neco asi 30k a tlumic to nevycisti taky. Tak abys z novy nebyl stejne zklamanej jako ze stary. Ale ja mam jen tuhle zkusenost, problematice moc nerozumim. Jen uzivatel…

      0 0
      • Kos_CZ  

        Tak já nečekám, že tlumič vytáhnu čistý jak z fabriky. Hlavně potřebuji nějakou, neb ta současná čistička se používá hlavně na ty drobné drahé věci (šperky, brýle) a tahle užitná strojařina je manželce dost proti srsti (bordelu je z toho vždycky hromada).

        0 0
        • Venda  

          Jj, proto tyhle citsi veci děláme jeste v solo skleněné nádobě uvnitr te velke nerezove. I spotreba cistice je pak mensi bo mimo tu sklenenou nadobu je jen cista voda jako medium.

          2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.