• vlk

    Zrovna se rozmýšlím o nových gripech. Uvažuji o:

    1. Pells www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?…

    2)Ritchey Gripy True TGV www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?… 3)Ritchey Gripy TRUE TG6 www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?…

    Mám totiž něco s kloubem na pravé ruce na prostředníčku a ukazováčku a tak sháním něco pohodlnějšího v čem se dají bezproblému udržet řidítka na jakémkoliv povrchu. Nynější mám rovné a docela tvrdé a když koriguji směr, tak to není zrovna moc příjemné a jisté držení. Proto vybírám mezi gripy, které mají střed širší než okraje-mám pocit, že se to pak jistěji drží.

    Kdo některé z uvedených máte nebo jste je jezdili poraďte které.Případně poraďte další dobré kandidáty. Jo a budu mít u toho rohy.

    Anketa: Které gripy jsou pohodlné a přitom je jistější držení

    0x
    0%
    0 0
    • kubad  

      Nic tvrdšího a nepohodlnějšího než varianta 3. sem nikdy neměl. Ten zvedlý střed mě dost vadil, po chvilce šly z kola dolu.

      0 0
    • borda  

      Gripy true TGW používám já i přítelkyně. Jsou pohodlný, měkký, nežmoulaj se.

      0 0
    • TC  

      Mám TG6 a zatím jsem s nima jel 3×. Jsou tvarovaný do čtverce se zaoblenejma hranama. Na první jízdu jsem si je natočil špatně a to bylo peklo. Teď se mi po otočení myslím líbí, uvidím časem.

      0 0
    • Miky  

      Mám už asi třetí pár. celkem 5 sezon Ritchey True TGV a jsou to asi nejlepší a nejpohodlnější gripy na XC co znám, zatím jsem je doporučil 4 známým a všichni jsou velece spokojení. Mají trošku větší průměr a perveftně padnou do ruky. P.S: mám střední ruku s dlouhými prsty, ale padnou snad všem. vřele doporučuji, ale vyhni se čiré-trasparentní variantě-ta má nic moc životnost, černé s modrým vnitřkem jsou materiálově lepší.

      0 0
      • ota  

        mám je(ač jsem omylem hlasoval pro jiné) a taky mi padnou.

        0 0
    • Splinter  

      Pells NE, měl sem je a za 2 měsíce z toho byla taková gumová „hmota“ lepivá hnusná fuj…

      0 0
      • sportovni_biker  

        Já ty Pellsy vozím už přes rok a žádná lepivá hmota, jak popisuješ se mi z toho nestala. Spíš s nimi mám problém, že se mi pořád posunují do středu.

        0 0
        • jaski  

          na posunovani sem si nechal stocit takovy krouzky, udelal zavit a malyho cervika a nic se neposunuje

          0 0
    • vlk  

      To je situace, Podle příspěvků to vypadá na TGV a podle hlasování na TG6. Co jsem pochopil TG6 jsou oproti TGV tvrdší a spíše dohranata.-Takže komu vyhovují tvrdé gripy-tak TG6? A kdo chce pohodlí tak TGV?

      0 0
      • pegas  

        ja mam tgv,ale budu menit..za prve se pri tvrdsich rukavich hned osoupali ty hranky…a celkem me nevyhovuje tvar, v prechodu k rohum je takova hranka ktera me vadi a tlaci…budu prave zkouset ty pelsy…par lidi uz o nich myslim ze psalo..

        0 0
    • smith22  

      www.author.cz/…8&eid=601255

      Vzhledem k tomu jak je většina členu tohoto fóra zaujatá proti značce Author tak předpokládám že něco takovýho bys tam asi nechtěl.Dávám to sem jen z mé vlastní zkušenosti jelikož sem na předchozím kole taky řešil ,,otázku jaké gripy,,?Pořád sem se díval jen na design a na ty dražší značky ale když sem pak došel do bikeshopu tak ty co se mi líbili byly tvrdý jak kameň a hlavně kvůli tvrdosti sem chtěl vyměnit ty starý.Pak sem narazil na tyto authorácký a tak sem jich vzal a byl sem snima naprosto spokojen.Gelovám vložka zajišťuje dostatečný pohodlí a měkkost a o ergonomicky tvarovaný výstupek sem si pohodlně opíral dlaň.Takže neplatí vždy ,,co je drahy je dobrý,,

      0 0
      • mdk  

        No mal som moznost vyskusat moznost 2 a 3…Tie 2 som dal dole asi po tizdni moc tvrde…Potom som presiel na moznost 3 a celkom pohoda..Ale ked chces vecsie vyvysenie pre dlan tak moznost 2 je lepsia moznost..i ked su tvrdsie

        0 0
        • mdk  

          Ups oprava…je to presne naopak s tim pohodlim a vyvysenim…cize 3 som dal hned dole a 2 mam teras

          0 0
      • mosquito  

        mam je na starym bajku a ma je i otec .. jsou spis „turisticky“ pro to pohodlnejsi opreni dlane, ale oba porad se protacely tj nutno prilepit a pak se trhala ta cerna guma nahore :( .. na muj bajk uz nepujdou, ale beznym vikendovym jezdcum bych je asi doporucil

        0 0
    • kubad  

      Pokud je najdu, tak ti je pošlu a můžeš je zkusit, mě se tady někde válí.Ozvy se mě na e-mail

      0 0
    • wbiker  

      Mám TG6, už podruhé, a moje zkušenost jsem psal už v recenzích. Ještě bych k tomu měl doplnit, že ta tvrdost a čtverhranost se buď časem ztratila, to by znamenalo, že změkly, nebo jsem to přestal vnímat. Každopádně, půjdu do nich příště zase.

      0 0
    • Twiggy Ramirez  

      Já myslím, že v tomhle případě jsou hlavní dobře polstrovaný rukavice.

      0 0
      • ares  

        Určitě, ale průměr gripů a tvar svoji roli hraje také. Navíc, v rukavicích, gripy často velmi rychle mizí. Je to trochu alchymie. :-)

        0 0
    • Crempa  

      Muzu se zeptat jakej rozdil je mezi tema TGV a temahle www.kupkolo.cz/…125_953.html na pohled me to prijde stejny… :-/

      0 0
    • vlk  

      Tak jsem si ty Ritchey vyzkoušel na kolech a nelíbili se mi ani jedny.TG6-moc do čtverce a TGV moc měkké. Nakonec jsem vzal Pells -byl jsem s tím zatím jen dnes jednou a zatím plná zpokojenost. „Klenba“ na rukou již nebolí a kolo se mnohem jistěji a přesněji ovládá než dřív-to budou teprve sjezdy :o)

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.