Tuhost RS pružin vs. hmotnost jezdce

10 nepřečtených
  • kolečko

    Zajímalo by mě, jestli jsou tabulkové hodnoty pro hmotnost jezdce u pružin taky naddimenzované, jako to má RS u vzduchu. Podle nich by se měly vidlice foukat na daleko vyšší tlaky, než je ve skutečnosti záhodno. Pružiny (žlutá/červená/mo­drá/černá) mají rozdělené podle hmotnosti na <63/63–72/72–81/>80. Odpovídají ty hodnoty zkutečnosti? Je pro jezdce nad 80kg modrá pružina opravdu měkká?

    0 0
    • Zerocool  

      no to zas bude…:)

      0 0
    • rexa  

      Dle mého názoru jsou naddimenzované. 100 mm Tora mi s původní střední pružinou (červená) nechodila víc než 6 cm, ať jsem se snažil jak jsem chtěl. Vážím asi 75 kg, a měl jsem ji minimálně předepnuotu. Teď tam mám měkkou žlutou pružinu a chodí i 9 cm. Mám ji mírně předepnutou aby nechodila nadoraz.

      0 0
      • Boris-1  

        presne muj pripad, mam cervenou pruzinu. Za normalni jizdy z ni vic jak 6–7 cm nedostanu a to predpeti na minimu… a kdyz sem se fakt snazil jako ze jsem na vidlu silne zatlacil kdyz sem vjizdel na hranu tak sem zni tech 9 a neco dostal… ale pri normalni jizde terenem, sjezd, schody se na tech 100 opravdu nedostanu, vazim lehce pod 80 kg a tak teda zvazuju jestli si nekoupim tu zlutou abych ten zdvih patricne vyuzil.

        0 0
      • Boris-1  

        btw kolik te stala ta vymena pruziny?

        0 0
        • rexa  

          Pružinu mi měnil při servisu vidlice Milan Slanec. Platil jsem to dohromady se servisem. Pružinu dodává cyklozitny.cz, stoji 425,–. Můžeš ji objednat někde u prodejce Rock Shox. Já se ni ptal v Brně v XCR a cena byla stejná.

          0 0
    • Martinson  

      Vyměnil jsem u Tory 318 u-turn červenou pružinu za modrou a zase tak moc se nestalo. Vyhodil jsem 800 nebo ne? Teď na novým rámu jsem dal na zkoušku zpět červenou, protože Mlok psal o využití zdvihu a mě se zdálo že zdvih využívám nějak málo.

      Modrá ale půjde zpět, zdá se mi to nějak keclý dolu. Mám něco nad 90 kg. Černou může využít někdo kdo občas skáče to co já objíždím.

       
      0 0
    • kolečko  

      Asi se to doporučení nemusí brát tak vážně, ale samozřejmě záleží na stylu jízdy. Při mých 86 bych měl mít černou, ale nejspíš bych uživil maximálně modrou a protože neskáču a nebudu, i s červenou by se snad dalo žít. Něco jsem našel i na mtbr.com.

      0 0
    • weekend warrior  

      pro většinu xc ježdění značně naddimenzované

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.