• Weiny

    Pořídil jsem 4-pístkové Shimano XTR brzdy a chtěl jsem je sladit s XTR pákou na 12s I-Spec EV. Předtím jsem měl páku SLX na objímku. Ta šla nádherně lehce, až moc pravda, občas jsem zařadil víc, než jsem chtěl :-)

    Co mě u XTR páky zarazilo, je neskutečná tuhost při řazení dolů. Nahoru jde lehce jako SLX, ale dolů si málem vykloubím prst, ozve se rána jak z děla a teprve pak to velkoryse zařadí. Moc se mi to nelíbí, je to chyba nebo vlastnost? Někdo tu psal o syrovosti prostřední řady XT, nicméně pochopil bych tuhost nahoru i dolů, tohle je nesouměrné..

    Taky když vyjedu na kopec a chci rychle o několik stupňů dolů, je to řehole.

    0 0
    • milan.v  

      Vlastnost, zvykneš si… No a když ne…

      0 0
    • scoty  

      Je to vlastnost. U XT to samé. Tah pružiny, který je třeba překonat, je opravdu brutální. Taky nechápu, proč ten tlak na páčky udělali tak nevyvážený. Ale už si zvykám. Podle mně tu mechaniku budou předělávat, protože např řazení xtr bude možno objednat až v únoru (taky jim tam praská pružina).

      0 0
      • scortis  

        Tak já si myslím že to je kvůli tomu instant release. Řaď palcem, jde to lehčeji, alespoň u mé XT8000, předpokládám že vnitřnosti jsou skoro stejné, akorát prý ty stovkové by dle Shimana měly chodit snáz.

        0 0
    • novas752  

      XT to má skoro stejně jak XTR. Časem to malinko povolí. Ale neřekl bych že je to zas tak hrozné.

      0 0
    • Weiny  

      No jak je to nové je to brutální. Taky jsem se díval, že to mizí ze skladů a vesměs nedostupné. Abych pravdu řekl, oproti SLX jsem dal o 1600kč víc za nepřirozeně silnou pružinu a nápis XTR, co se cosi povedlo… Teda krom Instant Release.

      Už mě napadlo do toho i vlézt a tu pružinu trochu povolit, ale netuším, co mně uvnitř čeká :-)

      0 0
    • Risanek  

      U mne to jde taky celkem ztuha, ale ten pocit je hlavně ve stoje. Za jízdy mi to tak nepřijde a celkem mi to tak vyhovuje.

      0 0
    • Weiny  

      Tohle u toho někdo psal v recenzi na kupkolo: Možnost řadit až o 4 pastorky na lehké a 2 pastorky na těžší.

      Mě to jde dolů jen o jeden, dělám něco špatně?

      0 0
    • scortis  

      No já se u XT řazení i díky tomu naučil řadit dolu taky palcem, ukazovákem musíš prostě zabrat, ale už bych to neměnil, prostě řadím palcem i dolů, což má podle mého jen výhody – možnost řadit o 2 pastorky, nemusíš sundávat ukazovák z brzdy a ještě to jde lehčeji.

      SLX jsem měl a to chodilo naprosto lehce, ale ne moc přesně. Je to o tom co komu víc vyhovuje.

      0 0
      • Weiny  

        Díky. Jen skrze tento příspěvěk si to řazení nechám :-) Už jsem se chtěl vracet k SLX. Ale je pravda, že teď je to přesnější. Jen tu tuhost asi hnedtak nezkousnu a palcem se odřazovat nejspíš nedonutím, ale raději ať to skáče přesně, zvlášť jak teď přituhuje, lanko jde hůř a měl jsem problémy.

        0 0
    • mirage  

      XTR melo vzdy brutalne silnou pruzinu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.