Trvale bydliste - proc ho (ne)mit ?

64 nepřečtených
  • martin_bakov

    Zajimavy typek, popisuje jak si zrusit trvale bydliste a co z toho vyplyva : http://www.weblog.rider.cz/…it-a-proc-ne

    0 0
    • romachain  

      Já měl trvalej pobyt na magistrátě několik let, na nic jsem si nestěžoval. No teď už jsem ve svým, tak jsem to musel změnit, ale jinak bych tak vydržel i nadále…

      0 0
    • jIrI___  

      To musí být strašný debil.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Clanek jsem si precetl, jeho web prosel a dosel ke stejnemu zaveru. Proste sracky…

        0 0
      • martin_bakov  

        ten clovek je mozna zvlastni ale jedno se mu musi nechat, pekne ty uredniky potazmo stat vyzkousel – co vse je mozne podle platnych zakonu udelat :)

        0 0
      • Meluzina  

        souhlas…

        0 0
      • jecnak  

        Proc? To co popisuje je treba v UK zcela normalni.

        0 0
        • Meluzina  

          normální? pro normálního člověka je lítání po úřadech zbytečná ztráta času a morální opruz, tudíž člověka, který má jako koníčka způsobovat i zažívat opruz na úřadech, nelze z hlediska většiny normálních lidí za normálního považovat..

          0 0
          • jecnak  

            To mas pravdu, ja mam spis pocit, ze tim proste vyjadruje svuj svetonazor. Narazim ale spis na to, ze mi neprijde nic divnyho nemit obcanku a trvale bydliste.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Mne prijde jako uplne dementni duvod, proc to prezentuje jako neco super…neplaceni par poplatku za ceny vyrizeni si dvou pasu a par urednickych kolecek…obzvlast kdyz jednim z poplatku je poplatek za psa…proste magor ktery chce byt necim zajimavy..

            0 0
            • martin_bakov  

              vzdyt to zminuje v komentarich ze to v podstate vyrazne vyhody nema – jde o princip ze to je vubec mozne udelat… :)

              0 0
              • alinceb  

                Spíš to má imho mnohem víc nevýhod než „výhod“. Nezmiňuje se tam např. o vlastnictví nemovitosti (v LV je adresa majitele), zapsání auta (bez trvalého bydliště to nelze)) a dalších komplikací. Toto řešení je imho vhodné tak pro socky, feťáky a dlužníky. Ani pro cikány to není použitelné, bo by ve většině případů nedostali výplatu (rozuměj podporu a dávky)…

                0 0
            • hs74  

              Zrovna mít dva pasy mi přijde užitečný,

              Rozhodně nechci trávit celou dovolenou na fízlárně

              jenom proto,že se nějakýmu arabášovi nebude líbit

              americký vízum v pasu.

              0 0
          • hony007  

            Tady by se tak pěkně vyjímalo něco o parkování a s tím spojeným chozením na úřady :-D

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Co je spatnyho na pristupu Kdyz stat prudi me, budu ja prudit stat? Ne kazdyho to pravda bavi. Tady porad vsichni maji dojem ze lidi maj radostne slouzit vlasti a statu, a ne naopak.

            0 0
        • obda  

          +1 V UK jsem par let zil a nike jsem nic hlasit nemusel. Obcanka ani trvale bydliste neexistuji, a viditelne se bez toho obejdou. Otazka je, proc to tak neni vsude …

          0 0
    • Zlatka  

      OMG..

      0 0
    • Meluzina  

      ono je to lidem spíš jedno, měla jsem klienta, mladýho kluka, už nevím jakej měl průšvih, trvalé bydliště v bytě, kde už roky s rodiči nebydlel a byt rodiče prodali..kluk ve srabu, drogy, dluhy, tak mu říkám, aby se odtamtud odhlásil, protože pokud na něj bude podaný exekuční příkaz, přijdou k úplně cizím lidem… kluk povídá, a proč? mně je to přece jedno… a ten zlý státní úředník, v tomto případě já, nemá žádnou zákonnou možnost upozornit nové majitele bytu na hrozící problém… fakt bych všechno na ty zlé úředníky nesvalovala, i my jsme jenom lidi, slabí a omylní:-)

      0 0
      • reza.traktor  

        Meluzino, máte to blbě a těm „chudákům“ v novém bytě samozřejmě houbeles hrozí.

        Zaprvé by sami měli mít rozum a na příslušném úřadě podat návrh na zrušení trvalého pobytu drogotýpka. Půjde to snadno, prostě řeknou, že už tam nebydlí, doložit to lze snadno.

        A pokud rozum nemají, budou ho opravdu muset vzít do hrsti až při příchodu exekutora. Pokud bude ras a nenechá si nic říct, pak na čas přijdou o veškerou elektroniku atp. – a následně ji přes vylučovací žalobu získají zpět. Ale mají to ve svých rukou. A vy jim jako chudák nebohý úředník můžete lidsky poradit.:-)

        0 0
        • Meluzina  

          to nemůžu:-) on je nezná, já je neznám, nemají spolu nic společného, proto je nemohu kontaktovat, oni nevědí, koho mají v bytě hlášeného, jasné…?

          0 0
          • reza.traktor  

            Myslel jsem, že třeba víte, kde má ten vykuk hlášené bydliště. Pak by asi nebylo nijak složité lidi na dané adrese upozornit, že jim hrozí potíž.

            A pokud nevíte, závisí to na ostražitosti nových majitelů. Mně by při koupi bytu cizí člověk na trvalém pobytu nezůstal.

            Jasné?

            0 0
          • pablosV  

            Koupíš nemovitost, zajdeš na úřad, evidence obyvatel, doložíš nabývací doklady a všem kdo měli doteď trvalý pobyt ho necháš zrušit. Vše musí vyplnit úředník. Nic komplikovaného. Nikoho nemusíš dohledávat, nemusíš vědět kde teď bydlí nebo bude bydlet. To tě nemusí vůbec zajímat. Úřad zašle na jeho bývalé bydliště (tj. tvoje nová nemovitost)výzvu aby se dotyčný dostavil na evidenci obyvatel. On se pochopitelně nedostaví, celé kolečko se trochu zdrží (zákonná lhůta), poté je mu automaticky trvalý pobyt zrušen. Vám přijde z úřadu oznámení o zrušení trvalého pobytu pro XY. Od té doby má dotyčný trvalý pobyt na městském úřadě. To je vše a tak to je. Sám jsem tím po koupi nemovitosti prošel.

            0 0
        • martin_bakov  

          kdyz si koupis byt nebo si ho pronajmes – je mozny zjistit kdo tam je prihlasenej nebo byl prihlasenej pred tebou ? vzdyt tomu se skoro neda branit… ? A pro kazdyho cloveka co tam kdy byl si musis zjistovat jestli neni v registrech dluzniku nekde… to je padly nahlavu.

          0 0
          • Meluzina  

            no právě, je to padlé na hlavu, je na tobě, abyst to všechno zjistil…

            0 0
          • reza.traktor  

            Ale nemusíš. Kupuješ byt, pohlídáš, aby tam neměl trvalý pobyt nikdo kromě tebe. Dluhy dávných obyvatel tě netíží, protože zas takovej banánistán Česko není.

            A když to náhodou nepohlídáš, bo jsi třeba úředník, co má spoustu práce s městskou policí při parkování sviště na chodníku, tak holt budeš mít chvilku trable a drbání po soudech, ale o majetek zase nepřijdeš.

            0 0
            • Jenda  

              nemas pravdu, zjistit ze na dany adrese je nekdo hlasenej neni zas tak jednoduchy. Mam dva priklady ze svyho okoli – kamar koupil barak, na katastru vse v poradku a casem vyplavalo na povrch ze je tam hlasenej nejakej ukrajinec a ten navic tam ma hlasenou firmu. Dotycnej je navic delsi dobu nezvestnej takze defakto jses v prdeli.

              Druhej pripad je kdyz kamaradka koupila byt akorat ze to byla cast podilovyho vlastnictvi takze to ze je defakto v jejich byte hlasenej clovek kterej je ve vykonu trestu ji ani urednik rict nemohl.

              Ono je hezky ze jses desne chytrej v tom jak urednik ma neco rict majiteli bytu ze je tam hlasenej clovek kterej ma dluhy ale on to udelat nesmi. A udelat to z dobry vule – proc? Reknes to nejakymu Rezovi kterej se pak akorat po tobe bude vozit protoze jsi preci jenom pitomej urednik co prekrocil svy pravomoce.

              0 0
              • reza.traktor  

                Jízlivost tu ňák není na místě. V prdeli samozřejmě nejsi a tví kamarádi jenom neví, kam se obrátit (evidence obyvatel, s sebou doklad o vlastnictví nebo nájmu dané nemovitosti).

                K tomu druhýmu: asi to nepíšu dost jasně, ale na mysli jsem měl „lidskou“ radu od „náhodouúřednice“.

                Dobrý den, tady Lucie Parkujunachod­níková, prosimvás, mně se zdá, že vám hrozí ten a ten problém. Naložte s tou informací, jak uznáte za vhodné, přeptat se můžete třeba na evidenci obyvatel…

                0 0
                • martin_bakov  

                  je slusne receno zajimave poucovat nekoho o jizlivosti kdyz neustale narazis na to ‚parkovani na chodniku‘ :)

                  jinak dobry vedet ze se muze dojit na tu evidenci obyvatel …

                  0 0
                • Jenda  

                  a ted me prosim rekni co na ty evidenci s tim ze mas danou nemovitost udelaj? Mam dojem ze NIC! Oni totiz, jestli se nepletu, nemuzou donutit toho cloveka aby se z dany adresy odhlasil. Muze to vsechno probehnout soudne ale rozhodne neni mozny aby urednik ze svy vule nekoho odhlasil z trvalyho pobytu jenom proto ze se to majiteli nemovitosti nelibi. Pokud je na dany adrese firma je to jeste slozitejsi. Navic uz tuplem ti neposkytnou udaje o lidech na dany adrese s tim ze se chystas tu nemovitost koupit.

                  Ano dotycny z uradu muze upozornit ale opet rikam proc by to delal? Pravdepodobnost ze narazis na nejakyho prudilka kterej se bude po tobe chtit povozit ze sdelujes informace ktery nemas bohuzel neni zanedbatelna. A to ze mu to reknes jako soukroma osoba nic nemeni. Pokud se provali ze vynasis informace ktery nemas tak mas problem.

                  0 0
                  • reza.traktor  

                    Jendo, když nevíš, tak neplácej. Podrobnější popis viz PablosV výše.

                    S druhou částí nakonec v zásadě souhlas, svý věci ať si každej ohlídá.

                    0 0
                  • pablosV  

                    Nemáš pravdu. Trvalým pobytem nevzniká žádný nárok na bydlení v nemovitosti. Je to jen úřední záznam. Takhle mi to bylo na úřadě vysvětleno. Úředník je povinen zrušit trvalý pobyt všem, koho majitel nemovitosti chce odhlásit. Stačí podat prohlášení, že dotyčný se na adrese nezdržuje ani nejsou v nemovitosti žádné jeho osobní věci. Vše musí vypsat úředník. Ty to pak jen podepíšeš. Jinak viz. můj předchozí příspěvek. Nemaťte lidi tím, že to že má někdo hlášený trvalý pobyt ve vaší nemovitosti nelze bez jeho souhlasu zrušit.

                    0 0
                    • Jenda  

                      OK, to je mozny, problem je v tom kamaradciny pripade ze vlastni idelani cast cinzaku – tedy defakto nevlastni svuj byt, cely barak je vsech spolumajitelu a na evidenci obyvatel ti nesmeji rict kdo je do toho baraku nahlasenej protoze do toho ti nic neni. Takze jim se stalo ze do baraku byl nahlasenej clovek ve vykonu tresu a defakto do jejich bytu ale nikdo jim to nemohl oficialne rict.

                      Horsi je to s tou firmou co ma kamarad nahlasenou v baraku – co mi tvrdil tak neexistuje moznost jak tu firmu odhalsit pokud to tak neucini majitel (no a ten je dost mozna nekde s kulkou v hlave na Ukrajine:-) Resp. vsechno to asi pujde udelat nejak pres soud ale to muze byt na dlouhy lokte a hodne drahy.

                      0 0
                      • pablosV  

                        Minimálně ti musí říct, kdo je hlášen v té části nemovitosti, kterou vlastníš. Pokud je majitelů víc, je potřeba s ostatními jednat.

                        0 0
                        • Jenda  

                          kdyz mas idealni podilnictvi tak neexistuje cast nemovitosti kterou vlastnis :-( to ze mas k uzivani treba byt v cinzaku je defakto vec jakesi dohody mezi spoluvlastniky :-o

                          0 0
                          • pablosV  

                            Stejně jako k přihlášení, tak i k odhlášení bude nutný souhlas všech spoluvlastníků. Tvoje kamarádka se bude muset s ostatními dostavit na příslušný úřad a odhlášení provést společně. Jinak v tom nemůže nic jiného bránit.

                            Pokud je její byt v činžáku na katastru veden jako samostatná bytová jednotka jejímž jediným majitelem je ona, musí úřad vyhovět jí samotné. Ostatním do toho nic není. V podstatě tím myslím situaci stejnou, jako například vlastnictví bytu v paneláku. Záleží na tom, jak je veden její byt v katastru. Od toho se odvíjí ochota úředníka s vámi jednat.

                            0 0
                            • pablosV  

                              Respektive více než ochota, tak právo. Ochota je závislá na dobrém vyspání se.

                              0 0
                            • Joseph de Sax  

                              a když mám už teď asi deset trvalých bydlišť, jak to mám udělat, když mám jenom čtyři občanky, dva pasy a jednu registraci v KSČ a LM…

                              0 0
                      • kocka  

                        Jako vlastník můžeš nechat zrušit sídlo firmy ze své nemovitosti – řešil jsem to nedávno, stačil jeden telefonát a jeden email, úřad si nechal nějaký čas na přezkoumání a zhruba za 2 měsíce mě informovali o zrušení sídla z mojí adresy…

                        0 0
                    • pablosV  

                      Samozřejmě je pravda, že když přijdete na úřad s žádostí, aby vám sdělili kdo má trvalý pobyt v nemovitosti která vám ještě nepatří, tak vám nic neřeknou. Musíte být vlastníkem. Všem ho necháte zrušit ihned po koupi. Pokud ale tohle někdo neudělá, jeho problém.

                      0 0
                • Jenda  

                  mimochodem k ty jizlivosti – myslim ze uz svym ostentativnim vykanim meluzine ze sebe delas trochu …

                  0 0
              • reza.traktor  

                Plus teda přemejšlím, jak ses dobral k tomu, že já budu ten typ, co se jde po někom vozit. Oprav mě, esi se pletu, ale nepíšu já tady náhodou o tom, že slušný lidi si můžou pomoct a ještě ke všemu snad ani nepřijdou o majetek, ani když nejsou úplně informovaný a opatrný?

                0 0
                • Jenda  

                  slusny lidi si muzopu pomoc, jak pisu vyse u neznamyho cloveka je solidni pravdepodobnost ze narazis na picuse a za svuj dobry skutek budes po zasluze odmenen. Takova je bohuzel dnesni realita.

                  0 0
        • Vilém  

          To co popisujes neni tak jednoduchy, jak tvrdis. Jeden znamej takto doplatil na to, ze v jeho dome byl nahlasenej jeho synovec, kterej napraskal dluhy. Majitel domu se jej nekolikrat pokousel na mestskem urade odhlasit, ze tam nebydli atd., nezadarilo se mu to.

          Az pak jednou prisli exekutori, jeho to stalo cca 60tKc a nenadela nic. Kdyz sel na urad, za urednici, ktera odmitala synovce odhlasit, s tim, ze po ni ted bude chtit tech 60tKc, tak ta se rozbrecela.

          Takze ted lita asi rok po soudech a ruznejch certech a tesi se, az synovce nekde potka.

          0 0
          • Joseph de Sax  

            a půjčí mu další love…

            0 0
          • se-se  

            Na to zrušení je nárok ze zákona při splnění podmínek a to že na tom má zájem (ano protože je vlastník) a přihlášená osoba nemovitost buď neužívá nebo užívá bez právního důvodu. Pokud podmínky splnil a úřednice odmítla, pak by měl podat žalobu na obec o náhradu škody způsobené nesprávným úředním postupem.

            0 0
    • Manas  

      Pobavilo me to. Zajimavy zpusob testovani co se da vsechno u nas delat.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      a co vidíš být veden na obecním úřadě v Monte Carlu za špatného??? nebo na Bahamách???

      0 0
    • vsn  

      mam dotaz,

      chtel jsem si zmenit trvale bydliste na byt kde jiz dva roky bydlim… sel jsem dnes na urad kde se mnou paní vyjebala (bez pardonu) ze mam rok neplatnou smlouvu a ze ji to nezajima…

      tak jsem ji rikal at mi udela trvalej pobyt u nich na urade – to pry nejde protoze to musi byt podporeny smlouvou..

      tak jsem ji rikal/ptal ze clovek preci nemusi mit trvalej pobyt a ona ze jo ale ze by me musel odhlasit ten kde mam aktualne trvalej pobyt…

      takže ted co mám dělat… nechat si ***** na hlavu (smlouvu budu mít novou – to není problém)

      a nebo mam nějakou možnost ji donutit udělat to co chci? bud at me prihlási na základe stávající smlouvy + souhlasu nebo at me prihlási na urade.

      díky

      0 0
      • Azmir  

        Zkus jinou přepážku ;-)

        0 0
        • jIrI___  

          Na jiné přepážce budou platit jiné zákony?

          0 0
          • vsn  

            nejde ani o to, že musím donest novou smlouvu ale o to jak se ke mě chovala… Slušně jsem přisel, pozdravil a řekl ji slušně že chci … a ona byla nasrana hned co sem tam přisel.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.