Založení účtu v polské bance

24 nepřečtených
  • kejmi

    Zdravim cyklistickou komunitu a omlouvam se za offtopic, ale z duvodu castych nakupu v Polsku bych rad zalozil ucet u jejich banky. Prevod na ucet v Polsku me u mBank stoji 250Kc a u dalsich bank je kolem stovky… Mate nekdo nejakou zkusenost ohledne zalozeni uctu u polske banky? Da se to poladit pres net? (Do Polska klidne zajedu, ale polsky neumim ani slovo a pochopitelne tam nemam trvale bydliste) dikec za tipy

    0 0
    • mikš  

      v Polsku se platí zlotem,máš?

      0 0
    • Smazaný účet  

      mBank je polská :)

      0 0
      • kejmi  

        to já vím, že ji vlastní Poláci :) ale je to český účet…

        0 0
    • Al Stra  

      pardon, ale nestojí sepa platba u mbank 25kc v rámci eu?

      0 0
      • kejmi  

        ano, sepa platba je za 25Kč. (Myslím, že sepa platba = platba v eurech). Při platbě ve Zlotých mi bylo u mBanky opravdu strženo 250,– … Proto bych rád zřídil účet přímo u polské banky.

        0 0
        • Al Stra  

          ale platit adekvátní sumu v eurech by ale neměl být problem ne?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak je otázka jestli by je protistrana vzala. Mám podobnou zkušenost, kvůli který jsem si otevřel účet v Anglii. Platím pronájem sklepa a jednou při změně mi přišlo doúčtování asi 2,5 Libry a poplatek u Airbank byl 100,– Kč :-D Na druhou stranu má ten účet i jiný výhody.

            0 0
    • Rubi  

      Paypal zlote neumi?

      0 0
    • pocestny  

      POZOR ŠMEJDI

      Manželce volali přes léto z AXA, uzavřeli ji bez jejího souhlasu životko, mBank jim povolila potichu stáhnout si platbu inkasem z jejího účtu. O ničem ji neinformovali. Teprve po třech měsících přišel balíček s dekou. A z přiloženého dopisu jsme se dozvěděli, že byla jako pojištěná! Co to má být sakra za bordel?! Pěkná sviňárna. Na tom papíru není ani napsané pojistné období, ani rodné číslo, ani datum narození, ani tam nejsou pojistné podmínky. Šlo o smlouvu na měsíc. mBank je pojistník, AXA pojistitel.

      Kdo svéprávný by si uzavíral ŽP NA MĚSÍC?! Navíc, když už jedno životko má proboha.

      Byť jde o celkem směšnou částku, jde hlavně o princip. Přece není možné takhle klientovi z účtu ukrást peníze, a ještě takhle hloupě. Teď se hádáme s AXA a mBank současně, že chceme vrátit peníze, a smlouvu zpětně stornovat.

      Tak pozor na tyhle šmejdy. Jestli se vám stalo něco podobného, tak mi napište do zpráv. Díky.

      0 0
      • Esi  

        A proč to píšeš tady, s tím máš jít samozřejmě na policii podat trestní oznámení na neznámého pachatele a nechat to vyšetřit. Banka samozřejmě musí být schopna doložit kdo toto pojištění uzavřel, podepsal a podobně…

        0 0
      • Japhy  

        To je litanie jako by do tebe kopali neznámí telepati. :-F

        0 0
      • milan.v  

        Copató?!?

        Jako někdo má xy různých produktů, u kterých mu inkasem odchází prachy a pod ničím není podepsaný? Trochu divné, ne? Ta deka hřeje aspoň?

        0 0
        • pocestny  

          Pánové deku chci odeslat zpět. Proč to píšu tady? Pochopitelně jsem jako první napsal na ČOIku. Také proto bych byl rád, pokud existují další poškození, aby se připojili. Napíšu to všude! Tohle se prostě z principu nedá akceptovat. Jsem maximálně ********, že BANKA udělá takovou špínu. Je to banka! Ne nějaký čorkař před Kauflandem.

          0 0
          • milan.v  

            A jak jste se do takové seriózní „Banky“ dostali, omylem?

            Mně se nikdy nic takového nestalo, deky si kupuji za své…

            0 0
            • pocestny  

              No jo. Tak manželce tam chodí rodičovská, a využívá jen úplné minimum bankovních služeb. Po této zkušenosti přejde k jiné bance. Já jsem využíval v posledních letech více bank, jsem i býv.klientem mBank, ale s takovou drzostí jsem se teda nesetkal nikde.

              Když to tak vezmeš, AXA v podstatě žádnou službu neposkytla: fiktivní pojištění v minulosti (pravděpodobně v červenci, kdy jako klient jsi o tom nevěděl, tzn. kdyby nastala pojistná událost, vůbec tě nenapadne zažádat o plnění). A v září, kdy je zjevné, že riziko uplynulo, pošlou dopis bez identifikačních údajů o pojištěném, bez pojistného období, bez ničeho, který má nulovou právní hodnotu. wtf? Prostě takhle ne… když už chtějí okrádat lidi, měli by to dělat pořádně.

              __

              Off-topic: Já jsem třeba četl v roce 2012 pojistné podmínky na POV+HAV od několika pojišťoven a porovnával to. AXA byla opravdu nejlevnější, ale bylo tam tolik nejednoznačně definovaných věcí a výluk, že to prostě nešlo… Kdybych chtěl pojistku čistě proto, abych splnil zákonnou povinnost, okay – beru nejlevnější.

              0 0
          • Esi  

            Tak teď už tomu vůbec nerozumím, pokud jsi si službu neobjednal, někdo to udělal za tebe a podepsal za tebe, tak proč s tím chodíš na ČOI? To je snad klasický podvod a má to řešit PČR. I v bance pracují lidé a tady pravděpodobně jen někdo získal provizi za uzavřenou smlouvu a na dárkovou deku zapomněl.

            0 0
            • pocestny  

              Hmm. Možná, promyslím to. V takových situacích člověk najednou zjistí, že vlastně neví, jak nejlépe postupovat.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tady je to přece naprosto jasné – zmizely ti peníze z účtu bez tvého vědomí a souhlasu? Zmizely. Tak kontaktuj banku, ať to dá do pořádku (ve vlastním zájmu by měla) a pokud odmítne, tak trestní oznámení. Kecy banky nebo kohokoliv jiného okolo tě vůbec nemusí zajímat. Ukradli ti prachy z účtu a to je problém banky, která ho spravuje a neohlídala to.

                0 0
            • AussigBiker  

              Tipuju, že drahá polovička neříká celou pravdu, deku nikdo nepošle jen tak a pojištění taky nikdo jen tak neuzavře bez souhlasu, ale to už mu psali vedle.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Asi tak, vzhledem k dost přísným pravidlům si banka sakra dává pozor (narozdíl od prodejců hrnců), takže slušná pohádka. Byla by asi velká sranda to slyšet z druhý strany.

                0 0
                • Esi  

                  Jojo taky mi to přijde hodně přitažené za vlasy, ale i kdyby to náhodou byla úplná pravda, tak s tím se přece kontaktujte policie :-)

                  0 0
    • bohush  

      Taky jsem to kdysi řešil a nevyřešil, jakože účet v Polsku nemám, všude byla podmínka trvalé adresy v Polsku, dnes je to možná jinak, nevím.

      Ale na platby do Polska používám devizovku Fortissimo https://www.devizy.cz/ a jako můžu doporučit, pošleš převod v Kč do české banky a oni za tebe zaplatí v Polsku z polské banky, je to bez poplatku.

      A mimochodem, ta firma patří otci Ewy Farné:-)

      0 0
      • krabica  

        Mrkni na datum… :-) Jinak na platby do zahraničí používám Revolut.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse