Třmeny Shimano SLX 675 s pákami Tektro Auriga Comp

8 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj,

    rád si servisuji na kole vše sám, tak jsem si chtěl vyměnit minerální olej na brzdách Tektro Auriga Comp, které byly na kole od výroby. Zadní brzda šla OK, ovšem na přední jsem na třmenu strhnul ten odvzdušnovací šroub, byl to takový měkký hliník či co. Zkoušel jsem to pak ještě zpilovat a do kleští, ale nejde to a to, že zachráním tento třmen jsem již vzdal.

    Vybíral jsem tedy nový třmen a volba padla na Shimano SLX 675, který mohu sehnat za 487,– Kč a skoupí závlačky se závitem za 36,– Kč to z něj delá třmen XT 785.

    Ovšem moje otázka je zda to bude s tou pákou Tektro Auriga funngovat. Jak Shimano, tak Tektro používá minerální olej kterého mám stále cca 800 ml. Jinak problém, který vidím i sám je ta koncovka na brzdové hadici, která vede do třmenu, já nemám tu Shimano koncovku http://www.bike-discount.de/…_1687496.jpg a myslím, že ta se k tomu třmenu rozhodně nedává.

    Jinak pak jsem viděl v Akci Brzdové páky Shimano XT 8000 za 1400,– (za obě) v kombinaci s těmi třmeny 675 by to rozhodně mohlo fungovat.

    Na tomto https://www.youtube.com/watch?… videu ten chápek říká, že ta páka 8000 chodí lépe než ta 785, ale také to nemusí být pravda. Pokud bych vyřešil ten problém s tou hadicí, tak za 2800,– bych mohl mít takové hybridní brzdy XT 8000 v ceně SLX 675 (samozdřejmě pokud si odmyslíme ty hadice).

    Prosím poraďte ohledně té hadice, pokud půjde upravit ta hadice od Tektra tak to udělám, pokud ne tak si asi koupím nejprve jen komplet přední brzdu SLX 675 (a závlačku se závitem do třmenu) za 1200,– Kč.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.