• Crouch14

    Ahoj uvažuji o koupě kola. Mám 196 cm, 90 kg. 40 let. Inseam 93 cm. Jízda převážně silnice, občas lesní a polní cesta, tak cca 10 %. Cca 2000 km za rok. Mám predvybrano Triban rc 120z Decathlonu. Tam bych dokoupil delší sedlovku 400 mm a mělo by to být v pohodě. Pneu 28 mm, možnost i větší. Rám má kratší sedlovku trubka pouze 53 cm. Jinak mi geo sedí a to z důvodu pohodlného posedu. Cena cca 13.000,– Kč. Další na výběr je Pells Brb comp, takový gravel s rovnými řídítky. To bych doplnil Sqlab rohy. Cena 21.000,– Kč. No a poslední na výběr je Merida Ride 100 ročník 2016. To je čistě silnice s 25 mm pneu a vel. 61. Cena 17.000,– Kč. Nevím jestli by zase ten rám nebyl moc velký? Zajímá mě váš názor. Uvítám rady a tipy. Děkuji moc. Tomáš

    0 0
    • FOSA  

      Proč ne RC500? Máš tam více převodů, Soru a ne řazení z decathlonu, rovnou pláště 28mm a nemusel bys přezouvat.

      Cenově furt níž než Merida a Pells…

      0 0
      • Crouch14  

        Ahoj díky za reakci. Rc 500 není v dostupné velikosti XL v prodeji. Mají bohužel vyprodané. Ta rc120 má taky 28 mm v základu:-)

        0 0
        • FOSA  

          Potřebuješ to hned teď? :-D Už je hnusně, třeba to počká :-))

          Já taky bral základní verzi kola, tedy základní na mé poměry, úměrnou k užívání a finančním možnostem, byl z toho Diverge za 25k a klasicky do toho další prachy cpu a upravuju dle svých představ. Takže kdybych hned na start koupil kolo za 50, tak bych na tom byl stejně. Ale samozřejmě předem jsem nevěděl, jak mě to chytne, kolik toho najezdím atd., takže bych příště postupoval stejně. Navíc měním co potřebuji a za co se mi líbí. :-)

          No tím jsem chtěl říct, že z RC120 bych časem přeskládal všechno a zůstal by snad jen rám, a to rám pro mě nezajímavý…u RC500 už bych asi přežil řazení, kliky, rám v černé matné jsem viděl naživo a vypadá to hezky… :-)

          0 0
    • vpa007  

      Co popisuješ, tak stejně jsem se rozhodoval sám a Triban byl taky ve hře. Nakonec jsem si něco poskládal sám, ale vlastně to je ekvivalent toho Tribanu. Na takový to výletový ježdění, dojíždění do práce a občasný švihy na splnění garmin výzev (třeba 100mil) je to naprosto ideální. S mechanikama nemám problém, jen jsem postupně přešel na trochu širší gumy 32mm, což je max, co do RB RX nacpu. A super, za mě skvělej univerzál.

      Takže v tvým případě bych nebral rovný rodla (Pells) ani čistokrevnou silnicu (Merida), ale univerzál Triban…

      0 0
    • Crouch14  

      Chlapi děkuji vám za reakci. Takže to vypadá na toho Tribana rc 120. Samozřejmě nepotřebuji hned teď. Vím, že bude zima. Ale i teď bude ještě pár dní hezky a pěkný počasí na kolo bývá i v prosinci, v lednu nebo kolikrát v únoru. A vzhledem k tomu, že mají poslední kus skladem, tak ho asi vezmu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.