• TC

    Dokáže prosím někdo říc, čím se liší tretry Comp a Sport? Mimo té přesky. „Featury“ si dokážu na webu přečíst, ale co nějaký praktický rozdíly (tuhost, pohodlnost, životnost, já nevím co…) www.specialized.cz/new/doplnek.php?… www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

    0 0
    • prtavec  

      Od letosni sezony vozim ty Comp MTB. Rozhodoval sem se presne mezi temahle dvema a v kramu oboje zkousel. Prvni rozdil sem citil v pevnosti boty. Suchacem sem nebyl schopen tu Sport poradne utahnout. V tomhle pripade jednoznacne vyhraly ty Comp.

      Dalsi rozdil (ikdyz nevim do jake miry podstatny) je v moznosti pridelani hroty na spicku boty. Tuhle moznost ty Sport nemaj.

      Jinak co se tuhosti bodrazky tyce mi prisly oboje +/- stejne (Sport sem nemel moznost testnout na kole), jen na nohu mi vic sedly ty s preskou.

      0 0
    • kleinis  

      No rekl bych ze v tuhosti rozdil je, protoze compy majou celokompozitovou podesev a sporty jen plast, jinak matros se trochu lisi a preska je bezkonkurencni proti tem suchacum…takze jasna volba!:-)

      0 0
      • TC  

        Bezkonkureční ve významu pevnosti upnutí? Ale co třeba snadnost nazutí? Potřebuju tento úkon dělat rychle :)

        0 0
      • homat  

        nylonovou podrážku mají oba typy, carbon má až expert. Sport má starší typ podrážky u které se časem odlomují „špunty“ na okraji paty. Přezka je dobrá pro přesné nastavení upnutí boty, tedy pokud nemáš přes tretru návleky. Zbytek viz ostatní příspěvky.

        0 0
      • MlokCZ  

        Ta přeska je sporná. Mě třeba vůbec nesedí a absolutně ji nesnesu (odkrvuje mi nohy i když ji nedotáhnu moc). Ale i kdyby mě nevadila, tak nevidím ani jednu výhodu. Sucháče jdou utahnout dost a mám tu i jedny 7 let staré tretry na 3 sucháče, které lepí stále naprosto ok.

        Já kvůli tomu kupoval Spešly comp carbon 05, které ve slevě vyšly na stejně jako Spešly comp současný. Ale hlavně nemají přesku.

        TC: Rozdíl v tuhosti je velký, tedy minimálně mezi Sporty a Comb carbony 05 (oboje mám doma, takže přímé porovnání a rozdíl v tuhosti je hodně velký). Ale myslím, že letošní compy i když jsou o model nižší jsou tuhostí srovnatelné s těmi comp carbony. Do sportů bych už určitě kvůli tuhosti nešel. Tuhý jsou méně a přitom na chození je to stejný. Nechodí se v těch sportech lépe, je to stejný.

        0 0
        • vlk  

          To se ti u compů s tou tuhostí zdá díky té carbon podrážce.Klasické compy 05 a sporty 05 měli podrážky např. zcela stejné. Myslím, že nové compy na tom nebudou lépe.Co jsem ale slyšel o těch nových compech s přeskou-že se to někde trhá-špatně navrženo. Osobně bych dnes už vybíral mezi nějakými Sidi(bullet, dragon) a mezi comp carbon, případně comp expert.

          0 0
          • homat  

            problém byl minulý rok, letošní model je přepracovaný a trhat by se neměl

            0 0
          • MlokCZ  

            S těma compama je to možný, nejezdil jsem je, jen je měl v ruce a to se prd pozná. Ale lepší by to být snad mělo než ty starší, když jsou celé přepracované. Ale kdo ví. Já jdu příště do expertů (ty budou tuhý určitě minimálně jako předchůze comp carbony co mám a nemají přezky), s comp carbon 05 jsem maximálně spokojený. Nejlepší tretry, co jsem měl a jsou to moje 5-té. Jsem ale samozřejmě případ, komu sedí BG, což je u Spešlů rozhodující. Comp carbony už teď asi nikde moc nebudou, pokud ale ano a bude na ně ještě sleva, tak určitě bezva koupě.

            0 0
            • vlk  

              JJ BG mi také sedí.Jen jsem si říkal, kdybych si koupit příště třeba Sidi a dal do nich ty vložky ze Specialized, zda to nebude to samé.

              0 0
              • MARIN  

                no jo ale za cenu tech vlozek si koupis uz jednu novou botu :(

                www.bike-forum.cz/…7/forum.html#…

                0 0
                • TC  

                  A dávají prodejci možnost si tu vložku v botě vybrat? Jsem to podle papírovýho katalogu nepochopil.

                  0 0
                  • homat  

                    Dávaj, stoupneš si na podložku, ta ukáže jaou vložka je ideální a za cca 1,400 Kč ti jí prodejce dá :-)

                    0 0
                    • TC  

                      Nechápu, takže v tý botě je defaultně nějaká univerzální vložka a když chceš, můžeš si koupit jinou?

                      0 0
                      • homat  

                        je tam BG vložka pro normální chodilda, pokud máš plochý nohy nebo extrémě zvednutou klenbu můžeš dokoupit jinou vložku. V nabídce je i ta standardní, kdyby si jí potřeboval vyměnit nebo dát do jiných bot. Klenbu ti změří prodejce pomocí speciální podložky.

                        0 0
                        • TC  

                          kuji

                          0 0
                        • Misiak  

                          mne tie specialized vlozky velmi nesadli-stredovy vybezok ma nejakym sposobom nutil zle drzat nohu a kolena to velmi nemali v laske-dal som tam asolo z turistickej boty a je to o lepsie. bg asi nebude pre kazdeho…

                          0 0
                          • homat  

                            Myslím, že je BG bota citlivá na správné nastavení posedu. jezdím BG tretry na biku i silničce. Měl jsem tendenci mít sedlo výš než ne potřeba. Cítil jsem tlak v kolenu, jak se noha natahovala aby správně došlápla. Po všemožným nastvování kufrů jsem snížil trochu sedlo, problénmy s kolenem jsou pryč a líp se šlape do kruhu.

                            0 0
                            • Misiak  

                              s vyskou som dost dlho laboroval aj ja, zda sa mi ze teraz to mam nastavene optimalne, ale furt mi tam nieco vadilo, po vymene vloziek je to lepsie, tak z toho usudzujem ze asi nebudu uplne ok. kazdopadne musim spomenut ze som aj zmenil polohu kufrov-paty mam teraz viac k sebe-zvyknem totiz chodit spickami od seba (tvar pismena V)…

                              0 0
                • vlk  

                  To je pravda, jedině pak předělat ze starých bot. Ještě je otázka zda by nebyly dobré přímo ortopedické vložky, ty ti udělaj přímo na míru na tvoji nohu ne?

                  0 0
                  • TC  

                    Mám Formthotics, ty jsou ještě dražší.

                    0 0
    • zálik  

      Mám ty compy cca měsíc…Přeska stojí za ho..o…zasekává se, nejde vytáhnout a někdy nezabírá a naopak nejde utáhnout, zlatej sucháč. Navíc mě z nich bolej chodidla.....

      0 0
      • dancing dog  

        já mám tak plochý nohy, že sem letos u nás ve městě nesehnal botu se sucháčema, který bych zapnul,aby drželi a protže jsem je potřeboval polourgentně,tak jsem koupil jen na tkaničky- takže vlastně odpovídající tomu, co jezdim :-)

        0 0
        • MITY  

          Mám ty sporty a sem moc spokojenej, dávám jim slušnej záhul a drží skvěle. O nějaký tuhosti nemám páru. Jediný co mě štve je jazyk ty tretry, na jeho konci jsou nějaký vyražený větrací otvory a jeden se mi protrhl až na konec jazyku směrem nahoru.

          0 0
      • enjoy  

        nj,clovek by rad zafrajeril a pak zjisti,ze nejenomze za to vyplaznul vic,ale jeste je to o nicem:-).ja si vzycky vystacil se sportama.

        0 0
        • nobody  

          tak tak

          0 0
        • homat  

          dost často je model Sport modelem Comp z minulého roku :-), takže si tomu neutekl.

          0 0
        • zálik  

          Ne, to je tim, když zlomíš boty a dva dny před závodem sháníš rychle rychle nový…

          0 0
      • helmen  

        Kazdopadne co clovek, to nazor. Mel jsem i sporty a ted mam 3 mesice compy. Compy mnohem lip sedi a prezku si nemuzu vynachvalit… upnuti je rychly a stoprocentni, nejpohodlnejsi tretry co jsem kdy mel.

        0 0
    • Luka  

      mam comp a muz ma sport. Jsou to teda jeste verze se suchacema: rozdil: moje nemaj tak dlouhy zipy a jsou uzsi, a tolik se neroztahly, jako Habibovo sporty. Zase na druhou stranu se mi z nich pare takovy to okrasny obsiti spicky :)

      0 0
    • PetrLX  

      Jezdím už rok na COMP MTB a jsou super. Přezkou se dají přesně utáhnout jak potřebuješ. Někdo tady psal, že se zasekáva, ale já s ní nemám vůbec žádný problém.

      0 0
    • Garyk  

      Jezdím 4 roky MTB Pro model '03, což je na úrovni letošních Comp. Boty maj našlapáno přes 32 tisíc km a zatímco sucháče už držej jen silou vůle, přezky fungujou pořád jako nové.

      0 0
      • JSt  

        to je vono. vydrz komponentu nelze brat na roky, ale na ujete km. ja mam na starych diadorach najeto pres 25k km a suche zipy nedrzi uz ani silou vule. spesly kompy jsou ok, diky prazce a taky diky tomu, ze v rozmezi 5–7k km nafasuju novy – reklamace :-)).

        0 0
    • Attila  

      Compy mají letos lepší podrážku – tužší s možností montáže kolíků. Mají oplastovanou špičku proti okopání. Přezka. A jsou oproti loňským jinak šité(starší se občas na boku u špičky trhaly)

      0 0
      • frof  

        Mam Comp 05.Podrazka dobra.Suchace funguji perfektne. Na stazeni nohy si nemohu stezovat. Urcite zalezi na tvaru nohy kazdemu nemohou sedet. K vydrzi muzu rici. Ta spicka boty me taky zazlobila po 2letech pouzivani.Zrovna vcera jsem ji prelepil chemoprenem na boty.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.