tretry + pedály na horské kolo na silnici

19 nepřečtených
  • cancerr

    Zdravím nikdy jsem neměl nášlapné pedály a letos to chci zkusit kvůli bolestivému kolenu z běhání. Nehodlám jezdit nějaký šílený terén hlavně asfalt. Na ceně úplně nezáleží ale více jak 5000 kč bych do toho asi dát nechtěl.

    Je blbý nápad objednávat to na internetu bez zkoušení?

    Za každou radu budu vděčný. Díky.

    0 0
    • LM  

      Nechceš nejdřív zkusit bezřemínkové klipsny na širších pedálech?

      Nepotřebuješ k tomu tretry a můžeš během delší vyjížďky měnit polohu nohy na pedále. Noha z toho jde vyndat snadno.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nášlapy Shimano 520 a tretry si vyzkoušet musíš, to jinak nejde. Já sice taky vzal z netu ale spíš jsem měl jen štěstí.

      0 0
    • skaj  

      Mozna to chapu blbe, ale tebe boli koleno a chces prejit na naslapy? Dost casto se tenhle problem resi prechodem opacnym smerem. Kazdopadne si kup do zacatku kufry/pedaly, co umozni vetsi volnost pohybu. A pohraj si s jejich umistenim na boty a celkovym posedem (videi je na youtube spoustu).

      Jinak – je to stejne blby napad, jako je pro tebe blby napad objednavat jakekoliv jine boty po netu. Nekdo to nezvladne, jiny s tim nema problem.

      0 0
      • cancerr  

        No není to pro to tělo lepší když budu mít souměrný pohyb díky těm pedálům? Takto jsem nad tím uvažoval. možná špatně no.

        0 0
        • skaj  

          Spousta lidi tvrdi, ze si naslapy naopak kolena nacala… Ale tohle muze byt hrozne individualni, souviset i se spatnym nastavenim kufru, posedu, obecne citlivosti atd. (Me osobne treba na silnicce kolena boli, pokud nemam zvyseny q-factor podlozkou pod pedal – a staci ten 1cm abych to poznal; nekdo jiny zas sedne a jede a nemusi resit nic). On soumerny, porad stejny (ale pritom blby) pohyb neni zadna vyhra.

          Abych byl pochopen – nerikam, ze to tak musi byt, nerikam, ze to je pravidlo. Jen na to upozornuji jako na moznost.

          0 0
          • Janes  

            Spousta lidi tvrdi, ze si naslapy naopak kolena nacala..,

            No tak to byli opravdu líný, nebo nešikovný, si to správně nastavit. Když jsem s tím začínal, seděl jsem několik jízd co pár kiláků na nějaký mezi se sundanýma tretrama a ladil a ladil. Byl jsem tak zvyklý ze silničky, kde se taky k dokonalosti ladí každý úhel rodel, sedla, brzd… Nejde koupit a jezdit tak, jaks to koupil z krámu..

            0 0
            • skaj  

              Tys to zvladnul nastavit, ja taky (ale jak pisu vyse, bez podlozek na q-factor bych to na silnicce vubec nedal – a tohle nastavovani je uz trochu vyssi divci; sam jsem to absolvoval, protoze jsem vedel jak na to z biku), spousta lidi tvrdi ze ne. Jedna se o vysoce individualni zalezitost (zvlast pro poskozena kolena) a tvrdit, ze byli liny nebo nesikovny je hloupost a zahledeni se jen do vlastni zkusenosti. Spousta lidi v mem okoli s dojebanymi koleny treba z lyzovani to nastavit nezvladne. Zkouseli i profi ladeni posedu a obetovali tomu dost casu a smula. Jejich kolena tuhle zatez nedavaji a potrebuji si obcas uhnout. Bez naslapu jezdi v pohode dal.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Mě teda kolo a nášplapy na bolest kolena pomohly. Ale chce to taky aby nebyl utažené natolik aby neměla nohy šanci se hnout.

        0 0
        • Janes  

          Přesně…

          0 0
        • cyklista86  

          Cim vic utahnes naslapy tim min se ti bude hybat noha? Co to je za nesmysl. Vule v pedalu je stejna. Pouze se meni napeti pruziny, takze je tezsi vycvaknout.

          0 0
    • milan.v  

      Plus je tu celkem dost témat k této problematice začínajících s našlápnými pedály…

      0 0
    • cyklista86  

      Kupovat tretry bez vyzkouseni je stejny nesmysl jako kupovat boty bez vyzkouseni. Jsou tretry, ktere jsou spis pro sirsi nohu, pak pro uzsi nohu. Dale je dulezity jak ti bude sedet ten system utahovani. Ja si treba koupil „na blind“ na netu specialized recon 1.0 a zjistil jsem, ze mam asi tak vysoky nart, ze ta preska na suchy zip drzela poue na te spicce cca 1cm.. Takze poslat zpet a musel jsem koupit s boa koleckama, kde je to utahovaci lanko dostatecne dlouhe a ta moznost utahnuti podle svych potreb je uplne jinde nez u presky.. Dalsi vec je cislovani nema kazda znacka stejne. Treba shimano je potreba kupovat o cislo vetsi. Specialized mam 45 a shimano jsem mel 46.. Proste projdi cykloprodejny kolem tveho bydliste a vyzkousej, ptej se a pak se rozhodni ktere vemes. Jak uz vis velikost a model, tak muzes objednat na netu jestli budou levnejsi tam…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.