Tretry a vyzouvání paty, Prosím pomoc s výběrem!

15 nepřečtených
  • singa

    Ahoj, prosím o pomoc zkušené. Mám úzkou nohu č.40 a už dlouhou dobu vybírám tretry na mtb (tuhé, spíš vyšší řady). Vyzkoušel jsem už většinu dostupných značek a ve všech se mi vyzouvá pata. Sidi, Specialized, Shimano, Bontrager, Diadora. Najezdil jsem toho, že už bych měl za ten benzín snad dvoje :-)). Nemáte prosím někdo s tímto zkušenost, která značka by mi tu mojí zatracenou patu udržela? Díky moc.

    0 0
    • roza  

      Zdar, s tím jsem si užil hodně u normálních bot. Dříve jsem nosil jen vyšší boty (jako kotníkový). Možná by Ti to taky pomohlo, ale vysoký jsem viděl jenom zimní tretry. Co píšeš, tak Specialized Defroster by Ti mohl vyhovovat (jsou dost úzký), ale v létě teda nevím.

      0 0
    • gemini  

      Možnost utažení paty mají Sidi Dragon 2 ( píšeš, že jsi Sidi zkoušel, ale nepíšeš, jestli tento model – já vozím silniční modifikaci a fakt to funguje) a jakousi vychytávku proti vyzouvání má u svých vyšších modelů i Gaerne…

      Co se týče NW ( jezdím bikové Raptory), ty maj taky patu jaksi tvarovanou proti vyzouvání, ale oproti Sidinám to nemá takový efekt ( alespoň u mě )…

      0 0
      • singa  

        Sidi Dragon jsem zkoušel a utažení paty sice pomohlo, ale jen minimálně…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já jsem loni taky hodně vybíral a myslím, že Sidi byly v tomto ohledu fakt nejlepší. Nezkoušel jsem ale nejvyšší model Shimano, který se má nějak tvarovat podle nohy-asi jako na způsob lyžáků. Moc tomu nedůvěřuju, ale možná by to stálo za pokus.

          0 0
          • singa  

            No tu nejvyšší řadu od Shimana jsem taky ještě nezkoušel. Mají tam prý na patě i nějákou protiskluzovou látku. Zkusím je. Díky.

            0 0
    • makak  

      Mám MTB diadory, specialized a NW. K vyzouvání paty jsou nejnáchylnější diadory, u spešlů to nepozoruju, ale nejlíp mi příjde, že to mají řešené NW. Ani bych neřekl, že to je problém šířky boty, jako spíš tvaru paty.

      0 0
      • singa  

        Taky si myslím. Zkusím je, na obrázku mi právě připadá, že patu mají víc uzavřenou.

        0 0
        • ProtoolsTDM  

          Mám NW Aerlite a jsou to boty, co se nevyzouvají vůbec. Když by se ti podařilo sehnat správnou velikost (dělají i po půl číslech) měl bys být spokojený.

          0 0
        • jIrI___  

          Taky se přimlouvám za NW. Měl jsem Spešly Sport a tam se mi pata v prudkých tlačících stojkách vyzouvala. Teď mám už nějaký ten pátek NW Kameleon a žádné takové problémy nepociťuju.

          0 0
    • singa  

      Tak jsem vyzkoušel i ty NW. Strašně široký a vůbec nepadly. Ještě jednou jsem vyzkoušel Sidi Dragon se šroubkama na patě pro lepší fixaci a u mě vůbec nefungovaly. Vyšrouboval jsem je a po nazutí se stejně samy zaštlačily dovnitř. Jsou teda překrásný, ale co je to platné… Shimana jsem zkoušel také nejvyšší řadu SH-M310. Ty mě nebyly vůbec a protiskluz u paty taky nezafungoval. Nakonec jsem si zkusil ještě objednat Specialized PRO a tam jsem se konečně trefil do černýho! Přitom na první pohled vypadali jako široké. Je to opravdu spíš o tvaru té zadní části boty a ne různejma vychytávkama v patní části. Díky všem za rady.

      0 0
    • blisterexist  

      http://kola-sport.stratilek.cz/…M-P3827.html

      vozím tyto a jsou to naprosto luxusní papuče, naprosto dokonale mi sedly, a absolutně vůbec se nevyzouvají

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.