"trénink" (záměrně v uvozovkách)či spíše udržení kondice před závodem-4 dny bez kola

6 nepřečtených
  • jesperx

    Ahoj, rád bych se zeptal na Váš názor.Chystám se na sobotní P50,ačkoliv typ a profil závodu asi nebude úplně šitej pro mně,takže bez přehnaných ambicí a napoprvě na čas tak kolem 2:10–2:15(asi).Minulou sobotu jsem byl v Řeži i s tím závodem tak 60 km,pak ale už jen pondělí a úterý do práce a zpět (což je tak 40 km denně).Od té doby nic a to jsem ještě až do pátku do večera na školení,kde bajk pochopitelně nemám.Cítím se tak trochu nesvůj,protože ten pohyb na kole mi chybí.Myslíte,že to má vůbec smysl abych to na téhle úrovni řešil nebo ne?Nebo si mám alespoň vyrazit do lesa zaběhat,dát na pokoji pár kliků a dřepů pro klid:-)?Ta absence cyklošlapání mně nějak pocitově znervózňuje,je to snad má nejdelší proluka od května..

    0 0
    • pelhrimov  

      Pokud máš natrénováno a žádné zkušenosti, tak odpočinek před závodem (odborně gaučing) je v Tvém případě největší jistota, že si formu moc nepokazíš. POZOR! Budeš odpočatý, tak nepřepal začátek závodu.

      0 0
    • Fuglsang  

      gaučing to jistí.. lepší je být nedotrénovaný než přetrénovaný

      0 0
    • Schuminier  

      Shodou okolností jsem jel taky Řež a taky se chystám na P50. Pokud celý týden neděláš nic, jen odpočíváš, tak se to na formě už lehce projeví, aspoň u mě to tak je. Ve středu 3 dny před závodem si klidně dávám ještě ostřejší trénink, protože za čtvrtek a pátek naprosto v klidu zregeneruju. Den před závodem ti toho asi už moc neporadím, ale pro příště doporučuju před závodem se aspoň do půlky týdne hýbat a klidně i trénovat.

      0 0
    • o.1  

      Ak mas cas v sobotu pred zavodom sa trochu rozjazdit, tak tri dni oddychu ti len prospeju. Ale par klikov a drepov + strecing si tiez mozes dat, ale len tak na zobudenie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse