• Reed

    Rád bych vám ukázal malý projekt, který se zatím krůček po krůčku dere na světlo. Jedná se o výstavbu malého „cykloparku“ v naší obci na Moravě. Tento měsíc byly konečně vyřízena všechna povolení s vlastníky pozemků, byly dokončeny jednání se složkami ať už místní honitby tak výboru pro stavební záležitosti a životní prostředí. To co se ze začátku zdálo jednoduché naráželo na různé komplikace, připomínky nebo odpor. Nyní je vše požehnáno, povoleno a naše menší Bajkoviště má pro výstavbu zelenou. Vstřícnost obce nám byla velkou pomocí !Podívejte se na zatím pracovní webovky

    Bude se jednat o menší „singltrek“ o délce cca 3 km. Ten bude obsahovat podobné úseky, které všichni známe z Rychlebek nebo Pod Smrkem. Vše zaměřeno na širokou veřejnost, především děti a propagaci cyklistiky v našem okolí. Samozřejmě si užijí i zkušení rideři. Toto bude zpestření místní asfaltové cyklostezky, může být tréninkovým místem a zábavným parkem pro zmíněné děti. Nechci vůbec přirovnávat a ani se rovnat se Smrkem, Rychlebkama atd…, jen rozjíždíme v rámci možností projekt, který nám dá další bezpečné místo pro naši oblíbenou činnost. Věřím, že až bude vše hotovo, tak ti kteří si přijedou k nám nebo do našeho krásného okolí zajezdit budou odjíždět s dobrým pocitem. S pozdravem Vašek

    0 0
    • Smazaný účet  

      Zajimave. Dovolil bych si jednu poznamku. Podle fotek to vypda, ze cast stezek buyde vysypada ponerne hrubym kamenivem. Z mych zkusenosti vyplyva, ze se lepe jezdi po jemnem radne udusanem sterku. Pro deti na malych kolech by to bylo rovnez vhodnejsi. Pokud to ale takto zamyslite, tak jako bych nic nenapsal…:)

      0 0
      • Baba-Ji  

        ja myslím, že to hrubé kamenivo tam je zatím jen podklad pro tu asfaltovou cyklostezku, která povede kolem toho nového cykloparku ;)

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak ted aby se to nezvrtlo v tradicky bruslo-kocarko stezku:)

          0 0
          • Reed  

            Ta asfaltová cyklostezka je již hotová, její část bude sloužit jako vratka ze singlu na začátek.

            0 0
    • javormartin  

      Vypadáto pěkně, jsem zvědavej jaké tu bude. Mám to kousek, až to bude, dojedu se mrknout :)

      0 0
    • Reed  

      ano, s jemným štěrkem je samozřejmě na určitých místech počítáno. Část pozemku je na pískovcovém podkladu. Jak jsem psal, vše bude vybudováno tak, aby si zde užil jízdu jak zkušený biker tak mládež nebo rodinka, která sem zavítá ve volnem čase.

      0 0
    • mr.antik  

      Je to zajímavé asi pro vaši a okolní vesnice, zajímavější by bylo ještě nějaké ty další blbosti pro děti (hřiště, prolejzakčky, koupání), aby se tam vyplatilo jet na celé odpoledne.

      Pro dospělé to imho není vůbec, pokud to není napojené na nějaké jiné terény.

      Docela mě zajímá, jaký je rozpočet, vypadá to, že papírování muselo stát víc než celá realizace.

      0 0
      • Reed  

        ano, jak napovídá název a délka stezky, je to spíše zpestření cyklostezky, která zde vede a z které bude možnost sem si odskočit. Naše lokalita je v blízkosti Hostýnska a okolní lesy nabízí spoustu tras. Tyto ale nejsou zdolatelné pro menší děti či naprosté výletníky. Uvedenou asfaltovou cyklostezku a celou její trasu však tato skupina uživatelů začíná víc a víc využívat. Proto byl nápad jim tuto, pro nás nudnou :-) trasu trochu zpestřit, terén jim přiblížit, děti tím pobavit. Navíc v našem okolí to bylo jedíné, co nám bylo umožněno. Nikdy se nebude v tomto případě jednat o masovku, jen o místo, které tu v případě projíždky tudy pro všechny k zablbnutí bude. Sranda možná pro všecny bude, že zmíněné papírování zatím nestálo ani korunu, jen čas a energy. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja bych ten park videl jako idealni koutek nahrani pro deti a jejich tatinky…ale pobliz by muselo vyrust obrovske nakupni centrum, kde by mohly manzelky travit vikendy:)))

          0 0
    • rock  

      Vypadá to zajímavě. Umím si představit, že bych to zařazoval do trasy jako zpestření vyjížďky, kdybych bydlel poblíž. Ať se daří …

      0 0
    • radiator  

      takyto pocin sa mi paci a drzim palce!

      0 0
    • Slavoš  

      Díky za informaci,určitě se zastavím , až bude hotovo,kdy to asi bude ?

      0 0
      • Reed  

        Pevně věřím, že v létě bude vše hotovo :-) Ochotných lidí na práci je relativně mnoho, zdlouhavé jsou přípravné práce. Ještě jsem zapoměl napsat, že se samozřejmě počítá na určité části s malou " bike školou ". Malý plácek ( cca 50×30m ) kde budou pro děti udělány muldy, nízké lávky, balanční lávky – prostě taková jakoby pidi bikroska :-)Na stránky budou postupně přidávány novinky, jak tato celá věc pokračuje.

        0 0
    • Reed  

      Zdravím všechny, zde pro zajímavost nové fotky z prací na singlu, který u nás vyrůstá :-)

      0 0
    • scalar  

      Z mého pohledu absolutně nechápu smysl něčeho takového, MTB patří do volné přírody.

      0 0
      • Reed  

        smysl tohoto je přiblížit MTB např dětem, méně zkušeným bikerům a cyklistům. Ne každý má na to, aby zdolal prudkévýjezdy a technické sjezdy. Ne každé dítě zvládne dlouhé trasy v terénu :-). Navíc, i každý zkušený biker si chce někde zablbnout atd… Vše je samozřejmě individualní a každý má svůj názor na věc. :-)

        0 0
        • scalar  

          Neřekl bych, že něco z toho, co popisuješ zrovna kolem Zlína chybí.

          Musíme si hájit to, že ježdění ve volné přírodě je normální, ne zalézat někam do uměle vybudovaných „cykloparků“.

          0 0
          • notobi  

            čim víc lidí bude v bikeparcích, tim větší klid bude v lesích a horách

            0 0
        • kocka  

          Obávám se, že právě ti co na to nemají se budou raději plácat po asfaltových cyklostezkách a ti zkušení si raději užijí ty těžší, přírodní úseky, kterých je v blízkém okolí dost.

          Vidím zásadní problém v poloze – každý den jezdím přes Mysločovice na kole do práce a že bych potkával nějaké masy cyklistů se říct nedá.

          A že by si někdo třeba o víkendu udělal výlet kvůli poježdění na 2,5 km okruhu, který začíná a končí na asfaltové cyklostezce, no nevím…

          Každopádně Ti fandím a závidím to nadšení z toho pro ostatní něco udělat.

          A určitě si tímto singlem občas rád zpestřím cestu z práce, ale obávám se že nás takových moc nebude.

          Držím palce a třeba budu jednou čumět:-)

          0 0
          • Reed  

            cílem je, aby tohle bylo součástí cyklostezky, která touto lokalitou projíždí. Nabídnout zpestření ! Rád bych tu měl sing delší ale bohužel možností, podmínek a prostředků moc situace nenabízela. Jsem rád i za tohle a jsem hlavně rád, že okolí a lidé jsou pro tuto věc. Masy cyklistů zde určitě nenajdeš ale tendence jejich pohybu zde je stále větší a větší. Stávající asfaltová stezka je sem přivádí. Jak ale říkáš, spíš jsme nadšenci a zapáleni něco udělat a lidem dát. A těch cca 2,5 km nám tu radost určitě přinese. Počítá se s tím, že se přidá do této lokality nějaké bikoviště alá pumptrack a nějaký prolízačky pro prcky. Název to pak podtrhuje – Cyklopark .-)

            0 0
      • maajkee  

        Takže třeba Rychlebský stezky jsou podle tebe taky špatně?

        0 0
        • nox159  

          vzdyt ani poradneho bika nema a na crossu se mu v rychlebkach nebude jezdit moc dobre, takze na nic :D

          0 0
        • scalar  

          Nevím, nebyl jsem tam – jednoduše mne nepřilákaly.

          0 0
    • Haruky  

      Fandím :o)))

      0 0
    • Reed  

      Zdarec :-)

      Zde opět n nakouknutí, jak pokračuje budování singlu:

      http://cerit.rajce.idnes.cz/…vice5.5.12/

      0 0
      • neon  

        Krasny fotky. Drzim palce! Je pekny videt useky „s cervenou carou“ a hne po te uz useky upravene. Jen jednu vec: je tam fotka s nejakym prikopem – to bude „preskoc nebo koncis“ ? :D

        0 0
      • mr.antik  

        chce to aspoň nějaký vlny…

        0 0
        • Reed  

          Ten příkop bude přemostěn a vlnky již samozřejmě jsou a ještě přibudou. Bohužel během brigády fotím telefonem a tak vlny nejdou moc vidět :-)Ale vlny ještě přibudou.

          0 0
    • black.horse  

      Je to super, držím palce, jen drobný tip k tomu Vašemu webu… chybí mi tam to hlavní nebo-li KDE = rychlé určejí polohy → odkaz na mapy.cz/google mapu. Na první pohled drobnost, ale abych zjistil, kde se Vaše stezka nachází (a zda má smysl se o to zajímat protože je v mé blízkosti), musel jsem přepsat (přepsat, protože ani není nikde napsán název obce v prvním pádu, abych to označil myší a pravým tlačítkem vyhledal) název obce a vyhledat. Uživatelé jsou dneska líní a zhýčkaní, ideální by bylo dát nějakou lokalizaci – nejlíp obrázek s mapu a odkazem na mapy.cz/google.

      PS. máte popis lokality a název obce v prvním pádu v „novinky“ ale než jsem to našel.

      0 0
      • Reed  

        Děkuju za připomínku. Je to zatím pracovní web a díky takovým připomínkám ho budeme postupně dodělávat. Díky Vašek

        0 0
      • Gartik  

        Jj, taky jsem to na webu hledal a pak si to raději napsal do map sám ;)

        0 0
    • tonik666  

      Pěkné, pěkné. Chtělo by to napojit na další terén pokud možno.

      Díval jsem se na satelitní fotky a zajímavé by mi přišlo napojit to do toho lesa, co začíná na druhé straně asfaltové stezky (na východě). Aby tady biker začel, dal si to kolečko, a pak plynule pokračoval na druhou stranu do lesa :)

      0 0
    • Reed  

      I když dnes pršelo, postavili jsme most:-) Díky tomu propojen další úsek. Fotky zde

      0 0
    • Reed  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Reed  

      zde nové fotky z prací na našem singlíku v Mysločovicích. Více na www.cykloparkmyslocovice.cz

      0 0
      • scoty  

        Moc hezký to máte: singly, mechanizace, pěkné ženy…to je sen…:)

        0 0
    • Comp4X  

      musím dojet

      0 0
    • bathed  

      Stránky jsem prostudoval a SMEKÁM! Moc hezké! – sice je to kraťoučké, ale po práci navečer ideální! Možná by stálo za úvahu to poctivě naklikat na bikemap.net či něco podobného a vyvěsit profil tratě s její délkou. … Jsem sice dost vytížený a nemám moc času na brigády, ale myslím že bych mohl pomoct se značením (tabulky, banery, atp.) Když tak se ozvi.

      0 0
      • Comp4X  

        co jsem se já díval tak to kraťučké je, ale na začátek si myslím že to je víc než dost.tam by se dalo postavit těch tratí víc když sem viděl ty fotky z brigád. klidně bych i na nějakou brigádu dojel, mám to sice z ruky ale s tímhle projektem bych rád pomohl

        0 0
        • Reed  

          Kompletní okruh bude do jara hotový a ten by při normálním tempu měl trvat cca 12–15 minut. Jako oživení je počítáno i s výstavbou kratšího Pumptracku a na pár místech i s možností volby trasy po balanční úzké lávce. Bohužel větší možnosti nemám vzhledem k velikosti pozemku a s ohledem na životní prostředí, či místní mysliveckou honitbu. I tak jak píšete – na zablbnutí ideální. Hlavně bych chtěl docílit zaznačení do cyklomap jako součást či zpestření asfaltové cyklostezky, od které to bude začínat a na které to bude i končit. Zatím se ale daří a sám jsem překvapen, jak se k tomu perfektně postavila třeba obec a další partneři tohoto zábavného cykloparčíku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.