• majklpajkl

    Ahoj,

    Zajímalo by mě, jak ostatní přistupují k nachlazení, když se zrovna třeba připravují na nějaký závod. Vysadíte úplně? Nebo jezdíte i tak, ale míň intenzívně? Nebo úplně normálně? Jasně, že když si tělo řekne, že to nejde, tak to nejde, ale já mám třeba takový stavy, kdy je mi sice blbě, ale ne zas tak úplně, prostě rýmička… Zajímalo by mě, jak to dělají ostatní.

    0 0
    • krabica  

      Jestli nejsi profesionální závodník, tak bych si dal pauzu, popřípadě jen lehké šlapání v teple na trenažeru.

      0 0
    • novas752  
      1. dělám všechno proto abych nenachladl
      2. Když cítim že na mě něco leze nebo to tak aspoň vypadá, dám si pár dní pauzu. Ono se to nezblázní a je lepší to případně zlikvidovat už v zárodku než to přechodit/projezdit a pak lehnout navtrdo na mnohem delší dobu.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • zacatecnikamater  

      Záleží co máš napadené. Pokud jen nos, tak se většinou po tréninku cítím daleko lépe.

      Pokud se ale přidává teplota a pocení, tak trénink rozhodně ne. V prní fázi tréninku by to asi bylo ok, ale pak by mi rychle došly síly, a dalších 14 dní bych lehnul.

      Jedu ale poctivou prevenci (strava, multivitamíny, otužování…)

      Jak se z toho co nejrychleji dostat? Na to mi pomáhá – Vypotit to, více pít, dvakrát deně horká sprcha, více spát.. Většinou do dvou až trí dnů mám pokoj.

      Nic horšího než rýmu jsem ale pár let neměl. Proti chřipce se nechám každý rok očkovat, a angínu nebo zápal plic jsem měl naposledy někdy na základce.

      0 0
      • AussigBiker  

        +1 Ze sportovani s teplotou muzou vzniknout trvaly chronicky problemy vselijakyho druhu. Zabranskyho to vyradilo z profi hokeje. Myslim, ze chvili pauza telu nemuze uskodit a nic neutece.

        Taky zalezi jaka rymicka. Ja mam chronickou od narozeni, nikdo nevi co s tim, sportovat se s tim da v pohode.

        0 0
    • plzakj  

      Pan Venkovan nedavno v koronavlakne popisoval hezkou zkusenost z JIP po jezdeni na kole (s covidem). A to ani asi nemel rymu :-)

      0 0
    • Japhy  

      Jestli umíš smrkat za jízdy po zednicku, nevidím problém. ;-)

      0 0
    • scota  

      Já bych ti doporučil čaj z černého bezu ;-)

      0 0
      • Breakpain  

        ;o)

        0 0
      • majklpajkl  

        Díky za radu. Překvapivě vím, jak řešit rýmu. Ptal jsem se, jak to dělají ostatní.

        0 0
        • zacatecnikamater  

          Čajem z černého bezu. Co nechápeš :D

          0 0
        • Breakpain  

          Přijde mi, že kdo má rozum (a seriózně nezávodí) tak se nejdřív uzdraví – trénink v době nemoci stojí za prd a spíš to člověka pošle ještě víc do kolen. Jsou výjimky, znám joudu, co i s chřipkou trénoval a za chvíli byl fit ;-) … ale většina lidí když tohle udělá, tak slušně lehne.

          Pokud Ti to zato stojí – vyzkoušej to a uvidíš. Když jsem marod, dám tělu oraz, ať se dá dřív do kupy a pak zase pokračuju ;-).

          0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • scota  

            Ten najdeš např. na Hřbitovním trailu – Singltreku pod Smrkem nebo u cesty na centrum U Kyselky ;-)

            0 0
        • Prazak0  

          Koukám, že jsem taky četl málo pozorně, asi jsem si dovolil poradit. Netušil jsem, že pán ví a jen chce vědět, jak to řeší ostatní.

          Jinak pokud třeba já něco psal, co zaznělo jako rada, tak zhruba tak to sám dělám. Pokud tedy rýmu mám, na nachlazení ap. moc netrpím.

          0 0
    • Prazak0  

      Rýma může být bezvýznamná, nebo někdo má chronickou, není tu celkové oslabení organismu. Jindy má člověk rýmu a je mu dost zle. V tomto případně nejezdit, v první klidně jezdit. To chce mít vypozorované. Pokud člověk jede a je to horší, tak radši se vyléčit. Pokud výkonnost nijak neklesá, není člověk po jízdě zničený, tak proč nejezdit.

      0 0
    • Delkim  

      Vynechat veškeré intenzity a pojmout to jako aktivní regeneraci.

      Vždycky se pak cítím lépe. Ale opravdu bez intenzit.

      0 0
    • majklpajkl  

      Díky všem za tipy.

      0 0
    • zdenal8  

      Řešíš rýmičku nebo něco na způsob chřipky. Jestli rýmičku, tak se vůbec nedivím, že si z nás pak ženský dělají prdel kuli rýmičce.

      např. Mužská smrtelná nemoc na 7?

      Jinak nachlazení teplota, kolo vynechat. Rýmičku neřeším, ráno cestou do práce to vychrchlám.

      0 0
    • Delkim  

      aktuální video na toto téma

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • jonti  

      Dovolím si tvrdit, že je to spíš problém amatérů a výletníků, než někoho, kdo cíleně trénuje. Pokud cíleně trénuješ, viš, že cokoliv hořší než jemné nachlazení prakticky znemožní kvalitní trénink a jen se zbytečně unavíš, nebo onemocníš. Často to nejde pořádně odhadnout, ale stačí jet první interval a víš, kde jsi.

      V poslední době jako výletník jsem to taky podcenil, měl jsem konečně delší volno od ženy i dětí, domluvené běžky, ignoroval jsem slabé nachlazení a skončil další den s teplotou a na týden doma.

      0 0
      • Prazak0  

        To je věc zkušeností, umět odhadnout, jestli to je vážnější nebo naopak to „nic není“. Občas se člověk trošku netrefí, ale lety člověk má zkušenost a lépe to odhadne. Zas nemá smysl být superopatrný, v zimě vůbec nejezdit, venku jezdit až od dubna a končit v říjnu.

        0 0
    • Gwaihir  

      Každý to má jinak. Já mám chronickou rýmu a neřeším to. Na druhou stranu, když je mi blbě, tak raději den doma a vynechám i práci než to týden přecházet. Pokud tvoji rýmičku za den či dva vyležíš, je to určitě lepší, než si hrát na hrdinu a pak skončit na dlouho doma nebo ve špitále. Tohle asi řeš se svým obvoďákem nebo sportovním lékařem – tvoji rýmičku na dálku nikdo neumí vyšetřit.

      0 0
      • Prazak0  

        Chronická rýma, tady záleží u rozsahu. Taky záleží, čemu všemu se bude říkat rýma. Nos se normálně zvlhčuje, má to svoji funkci. K zvýšené sekreci dochází za určitých situací, u krájení cibule je celkem jasné, že to není nemoc. Asi by v nose neměla být zduřelá sliznice. Do nosu se vidí hůře, na rozdíl od krku, kde se člověk podívá sám. Chronická rýma může ubírat sil, nebo být naprosto bezvýznamná.

        Akutní rýma je spíše záležitost na týden. V mnoha ohledech dokáže být horší než nějaké škrábání v krku a zarudlý krk. Mnohdy to pak přejde, začne akutní rýmou, později je z toho typická respirační infekce – nachlazení. Rýma může být ze začátku bez teploty, ale i tak může dosti oslabovat.

        Zkrátka rýma je určitý projev, příznak který odpovídá více nemocem. Může jít o bezvýznamnou věc, ale i infekci, kdy je záhodno ležet na neschopence, ne jezdit nebo chodit do práce.

        Určitá malá nachlazení kupodivu nijak neoslabují, to musí mít člověk vypozorované. Příznaky pak odejdou během dvou, tří dnů, jezdit jde. Stejně tak, kdo má alergii, tak může i závodit, i když rýma může být docela prudká.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • dr nick riviera  

      Rýma, tj. postižení nosu a nosohltanu bez dalších příznaků – lehká intensita možná.

      Bolesti svalů/kloubů, zvýšená teplota – kašlat na to a ležet.

      Inidkátorem může být klidová tepovka, pokud ji dotyčný/á zná. Když je vyšší, tak bych odpočíval.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.