• Pavel63

    Ahoj. Prosím o názor. Sada 105 5800 11sp. V krajních polohách (nejmenší a největší pastorek) tře řetěz o přesmykač. Na malém převodníku vnitřní strana (je tam teflonová vložka), na velkém převodníku vnější strana přesmykače. Dorazy jsou povoleny, tedy nic nedrží. Po přitažení lanka přestává třít malý převodník, ale tře více velký a obráceně. Není to teda silný kontakt, ale je slyšet a zastavuje kliky ( po protočení dozadu). Přesmykač je výškově nastaven dobře, z pohledu zhora jsem nastavil mírný sklon zadní části dovnitř (cca 1st). Zdá se mi to lepší. Nevím jestli řeším blbost a je to normální nebo je něco špatně. Děkuji za rady.

    0 0
    • Smazaný účet  

      A řadíš mezistupen?

      0 0
    • Pavel63  

      Používám krajní polohy. Jako kdyby byl rozsah indexu páky menší, ale to je asi blbost. Někde jsem něco pokazil, odpoledne to rozeberu a zkusím celé znovu od natažení lanka. Ten tlak není velký, řetěz ale „švitoří“.

      0 0
    • Pavel63  

      Ano. Prověřil jsem již včera.

      0 0
    • tromboonen  

      Pořádně to nastav, s přesmykem je někdy potřeba si pohrát, ale u 5800 musí chodit excelentně.. tohle je asi nejpodrobnější a přitom nejblbovzdornější návod, doporučuju udělat všechny kroky podle toho: https://vimeo.com/5780736

      .. a u 6800 smyku, který jsem nedávno nahodil místo 6700 mi dělalo problém, když byl blízko převodníků (posunutý dole na navářce), myslím, že to bylo těch cca 2–3mm nad velkou pilou jak je na té nálepce, ale taky to v krajních polohách nešlo moc vyladit řetěz se dotýkal toho náběhu, zkontroloval jsem jak to mám na druhém kole, kde fachčí skvěle, posunul o další mm až dva nahoru a super..

      Taky si zkontroluj, že je klec smyku rovnoběžná s řetězem, někdy je to malinko hnuté, nebo to blbě sedne na navářce (pokud máš navářkovou verzi), nebo křivě namontované na objímce.. na navářce s tím moc nehneš, ale stačí to vzít do ruky a „přihnout“..

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Nejdřív úplně povol lanko a zkus, jestli bude na malé zlobit i tak. Když ano, je problém v uchycení přesmykače a souososti. Podívej se, o co to vlastně škrtá, někdy pomůže lehké přizdvižení smyku nahoru, aby to nebralo vynášecí prolisy.

      Když to zlobit nebude, je problém v napětí lanka, máš je moc napnuté a pak se třeba ani nedocvakneš ke druhé horní poloze na velké pile, přestože doraz přesmykače máš správně.

      0 0
    • Pavel63  

      Díky za info. Udělám to celé znovu. Od lanka. Bude to nejlepší. Výška je nastavená dle šablony, možná nebude od věci to o 1mm zvednout. Trochu si s tím vyhraju.

      Hezký den.

      0 0
      • tromboonen  

        Jjo, vysku jsem taky mel podle te nalepky a nakonec se ukazalo, ze to chce vejs, mam teda 11s presmyk na 10s pace (protoze mnohem lip chodi), funguje to , ale mozna prave proto to chce o ten mm az dva vejs, tezko rict, ale kazdopadne to zkus i kdyz mas 11/11..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.