Trek Rumblefish - dotazy / zkušenosti

80 nepřečtených
  • Seky

    Čas dozrál a přišla doba, kdy chci pořídit nového koně do stáje. Stařičkej Sugar 3 půjde brzo na bazar, tak vybírám nového nástupce. Zatím to vypadá, že zůstanu „věrný značce“ a poohlížím se po Rumblefish . Už mám domluvenou testovačku a zatím čekám až bude kolo k dispozici. Už jsem měl možnost projet HiFi takže tuším, že geometrie asi bude sedět a to, že chci 29“, vím 100%. Zajímají mě hlavně názory ostatních na technickou stránku kola a spíš na věci, který jen tak nevyměním, tedy hlavně rám, vidle, tlumič. Rád bych znal i zkušenosti jiných uživatelů s DRCV tlumičem, třeba ti co mají Trek EX. Dál mě zajímá co obnáší ABP patka. Vzhledem k tomu, že konkrétně u tohoto modelu někoho napadlo tam místo X12, dát obyčejný rychloupínák, zajímá mě jak moc složitý bude v budoucnu překopat to na X12 (to, že budu muset dát nový záplety je mi jasný a do budoucna se s tím počítá, spíš mi jde o rám). Předem díky za všechny rady a názory.

    0 0
    • JFtryall  

      Cena docela vysoka, 3×10 zbytecnost, vidle a tlumic funguji. Seriove to ma vzadu r.u. pokud vidim, mela by jit jednoduse vymenit patka na pevnou osu. Desitkova x.7 je takova nevyrazna, brzdy ok. Vymen kliky za 2×10 a zaplety za rychlejsi a bude to fajn kolo.

      0 0
      • Seky  

        Díky. Za ceníkovou cenu to kupovat nebudu. Cena bude dostatečně nízko na to, abych vyměnil celej pohon na plánovanou 2×10 v XO a možná ještě i na záplety, celkem bych se pak dostal jen malinko přes ceníkovou cenu. U tý patky, ten kit na výměnu za X12 dodávaj v krabici s kolem, nebo se to pak musí dokupovat zvlášť?

        0 0
        • JFtryall  

          To nevim presne, urcite zalezi na prodejci. Cena snad bude rozumna, kdyz ti ji neda zdarma. Kliky dej X.9 a usetris na zaplety. Sloz neco na ZTRkach plus Hope naby.

          0 0
          • Seky  

            Kliky mám v plánu Race Face Turbine černý 26–38T, záplety se uvidí, až to bude k tomu asi oslovím Hnoje. Zvažuju FREQUENCY i23 29 , nebo Flow EX Rim , dráty něco od Sapimu, náby netuším možná Hope, ale radši bych něco levnějšího. No a zbytek bude XO řadící páčky, smyk a šaltr Type2.

            0 0
            • kubad  

              dávat dražší ráfky než náby nemá logiku, Hope nejsou nijak drahé kvalitní a vydrží

              0 0
              • Seky  

                Máš pravdu, že ta cena není zas tak nepřekousnutelná, ale červíček hlodá, to víš. Já notorickej kolenovrt :-) Ale tohle je zatím daleko, nejdřív musím koupit novej bajk a když se povede prodat starej, tak bude na upgrade toho novýho.

                0 0
        • bluma  

          X12 osa v balení není, musí se dokoupit sada s novýma patkama a pak ta osa od RS, ale každý prodejce Trek by ti ji měl být schopen zajistit. Nebo najít někoho, kdo si koupil třeba karbon EXo s X12 a konvertoval na klasický RU, protože tam je sada na RU přibalená. ABP patka neobnáší nic speciálního, když ji ohneš, tak musíš koupit ABP patku jako ale u jakékoliv jiné značky. Nicméně je docela masivní. DRCV tlumič – otázka jak jezdíš, jestli hodně prasíš a skáčeš, tak budeš dost na dorazech, je dělaný spíš na normální XC, ale otázka, jak je u Rumblefishe dělaná zadní stavba, mě na Remedy chodí celý zdvih a to jezdím pomalu a nízko.

          0 0
          • Seky  

            Moc díky, tohle jsem přesně potřeboval vědět. Žádný velký skoky nedávám, na to nemám mentálně. Spíš to chci na pohodový brouzdání krajinkou a občas nějakej ten hravej singlík.

            0 0
      • Necris  
        1. Desítková x.7 se zatáhne když se zajede. Mám jí, teda

        vlastně měl.

        1. 3×10 je v podstatě příprava na 2×10. Já si třeba takhle kolo zatím

        občas přehazuji a zatím se mi 3×10 na maratony jeví použitelně…

        0 0
    • kubad  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • jonti  

      Nevidím důvod překopávat to na X0, ta X7 bude fungovat dobře a pro nezávodní ježdění je 3×10 taky ok.

      Asi bych jen vyměnil kola za ZTR Flow s Hope.

      Zvažoval bych taky teleskopickou sedlovku.

      0 0
      • Seky  

        Minimálně XO řadící páčky, to funguje úplně jinak jak X7 :-) A 3×10 je na 29" fakt krávovina, ono už to tady někdo psal a podpořil to i výpočtem. Že systém 2×10 na 29" má skoro stejně poskládaný převody jako 3×9 na 26". Už jsem 29" s 2×10 jezdil a vyhovuje mi to, takže, když budou prachy tak to asi překopu. Tak nějak nevidím využitelnost převodu 22–36, když v současnosti mám problém najít využití pro převod 24–32.

        0 0
        • Milvus888  

          nevím proč chceš kupovat tak drahý kolo (za ty prachy aspon fox vidlice v předu) a překopávat celej pohon .. radši se poohlídni po něčem jiném jako 29 kola,2×10 pohon a full susp..

          podle mě je blbost kupovat tohle když chceš uplně něco jinýho..

          0 0
          • Seky  

            No cena bude rozhodně jinde než je ceníková a de facto po výše popsané přestavbě bych se dostal tak na tu ceníkovou cenu. Jinak myslím, že Relevation není zas tak špatná vidle. problém je, že na ty vyšší modely nedostanu takovou cenu a stejně mi na tam vadí hromada věcí (stejně nejsou 2×10), takže finančně úplně jinde. A co se týče volby jinýho kola nejsem proti, zkus nahodit něco. Moje požadavky jsou 29" full, 120/120, 2×10 ideálně na Sramu, cena cca do 60.

            0 0
            • Pac029  

              +/- Kona Satori, Transmission, Salsa, …?

              0 0
              • Seky  

                JO, jo, cekem dobrý tipy, už to studuju. Zvlášť ten Transition vypadá dobře.

                0 0
                • Pac029  

                  Nojono, ty jmena me delaj nejak problem ;o(. Jo Trans je i dost dobre hodnoceny, ale u nas vyjde trocha draz. Jinak Salsa H kdesi vyhrala jako best kauf, je to tusim na webu Santy C :o).

                  0 0
                • Danikklotz  

                  hlavně u nás Bandita 29 neseženeš…Psal mi dovozce, že v USA mají Mko skladem všechny barvy a lze objednat. testovačka ani náhodou, leda na EUROBIKU. Taky po něm pokukuju. Má fakt dost dobrý recenze. Další v hledáčku je Yeti SB 95, ale ta cena :(

                  0 0
                  • Seky  

                    Jo kdyby mě netrápila cena tak taky pokukuju po něčem jiným. Jako třeba Ibis Ripley.

                    0 0
                    • Danikklotz  

                      ale ten transition neni zase takovej ranec…je to celkem dobre osazene a dovozce psal neco ve stylu – predobjednavka-sleva :)

                      A co rb iq 29?

                      0 0
                      • Seky  

                        Jezdil jsem to a nějak mě to nechytlo. Jó vypadá to pěkně zvlášť v surovým hliníku, ale nejede to tak jak bych si představoval.

                        0 0
            • Milvus888  

              ty jo si náročnej :D je to fakt těžký dobrých 29 fullu není moc..

              me se líbí http://www.specialized.com/…perfsrcomp29#…

              ale taky to není žádná bomba za ty prachy .. pokud bys měl fakt dobrou cenu na trek tak asi jo no :D ten spešl má 2×10

              foxe 130/130 , sram a 29 kola .. možná bych počkal na výprodeje ..

              http://www.teamsport.cz/…-model-2012/

              taky giant nevypadá špatně:

              http://www.mojekolo.cz/…hem-x-29er-1

              0 0
            • Dorsiflex  

              Ahoj, nechci z tebe mámit moc podrobnosti, ale tu slevu o které mluvíš, jak si k přišel? To kolo byla testovačka nebo máš známého v prodejně Treku? Podle toho co píšeš bude asi slušná a získat jí v průběhu sezóny na aktuální model je kumšt. Samozřejmě ale chápu, že se ti o tom nemusí chtít psát.

              0 0
              • Seky  

                Tohle ti klidně napíšu až to kolo koupim, teď, ale o koupi zatím jednám s prodejcem. Zatím to je na dobrý cestě a pokud se rozhodnu tak do konce měsíce bude.

                0 0
              • Seky  

                Možná jen trošku naťuknu. Přišel jsem k týhle nabídce tak trochu jako slepej k houslím. Byla to celkem náhoda, že slovo dalo slovo, že já jsem zrovna mluvil o tom, že bych něco novýho chtěl a protějšek mi nabídnul zrovna takovou super cenu. Jo to kolo je letošní model a je mírně jetý. Řekněme tak 50 km, taková testovačka, na který se někdo jednou projel.

                0 0
          • Seky  

            Jo ono se mnou je to těžký, aspoň si myslím, že mám celkem jasnou představu co chci, (aspoň rámcově) Problém ale je, že nikdo takový kolo nevyrábí, takže buď zakázková stavba, nebo přestavba. Tady u toho mám výhodu, že když vezmu toho Rumblefishe tak mám celý kolo na kterým můžu jezdit a vyměňovat věci postupně, když budu něco skládat tak za ty prachy koupím jen rám, v lepším případě rám s vidlí.

            0 0
            • bluma  

              Nějak bych to nedramatizoval, rám s vidlí je v pohodě, ten zbytek když potuníš tak jak jsi psal, tak za tu cenu i tak paráda. K vidlici, to že tam není Fox může být naopak výhoda, jednak levnější servis a osobně jsem byl s Revelationem spokojenej daleko víc než s Floatem.

              0 0
              • Seky  

                Přesně na to sázim, servis u Švece je drahej jak fena, takže Relevation s Dual-air bude OK. A když to nebude chodit podle představ tak snad bude dohoda s Milanem na nějakým tom tuning testu.

                0 0
                • bluma  

                  Oboje to jsou teda zkušenosti z 26", ale Revelation mi přišel citlivější a líp využíval zdvih než Float 32. Díky 20mm ose bude taky tužší. Pokud to osázíš jak jsi psal, tak i hmotnost bude velmi příjemná a bude to na celodenní loudání, jak píšeš výše, parádní kolo.

                  0 0
    • kubad  

      cyklobazar

      jeden se na bazaru povaluje, výhodnost nedokážu úplně posoudit, ale kandidát na přestavbu by to být mohl

      0 0
        • marco  

          Doufejme že si to majitel hned registroval na doživotní záruku na rám i když ten je to poslední co odchází jako první. Cena je na úrovni výprodeje testovaček u firem prodávající TREK.

          0 0
          • Johnnyxjr  

            S tím klukem na cyklobazaru jsem mluvil a je ochotnej jít ještě s cenou trochu dolů jinak původ toho kola je přivezený z Kanady

            0 0
      • Seky  

        Jo vypadá to pěkně, ale já pokukuju spíš po 17,5" a tohle je 19". Taky to co mám v pácu by bylo ještě o chloupek levnější a s plnou zárukou. Ale jinak fakt pěkný.

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Já jezdím na tomhle a je to pecka.

      0 0
      • Seky  

        Superfly je super, akorát já tak nějak přemýšlím jestli těch 100 mm není málo a vím, že bych si to vyčítal, že jsem nešel to těch 120. Jinak, když jsem byl na různejch testovačkách tak Superfly my vyšel vždycky jako kolo, na kterým se mi nejlýp jezdilo. Jediný co mi na Treku vadí jak ty kola vypadaj, nic moc pěknýho to není, ale dle osobních pocitů to jezdí o třídu líp než cokoliv jinýho.

        0 0
        • Johnnyxjr  

          Presne tak mel jsem volbu mezi epikem a superfly nakonec vyhralo Sko mam ho mesic a zatim jsem na nej nedam dopustit jak na cestach tak v terenu se chova perfektne spolecne s xt pred tim jsem jezdil stumpjumpra ht 29 nebylo to spatny kolo ale osazeny avidama ty mi uz nesmej nikdy do baraku a ve stoupani v terenu se taky zvedalo zadni kolo na tom esku vsechno drzi perfektne stopu

          0 0
          • Hynas  

            Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat.

            :o)

            0 0
            • Seky  

              Bittnera nebrat. Co ty? Jezdil si něco s vyším zdvihem, než co máš v profilu. Nějaký zkušenosti? Jinak hádám, že Treka 29 by si doporučil, co? Nebo nějaká změna? :-)

              0 0
              • marco  

                Hynas 29" nebere ale občas dá dobrou radu i k těm 29"

                0 0
                • Seky  

                  No právě! Čekám na radu právě od něj :-) Mě je jasný jak to svoje 29" NEBRAT myslí.

                  0 0
                  • Hynas  

                    Dobré rady nedávám, beztak jsou 29tky jenom módní výstřelek a věc na tahání peněz z lidí…všechny bych je zakázal!

                    0 0
                  • Hynas  

                    Dobré rady nedávám, beztak jsou 29tky jenom módní výstřelek a věc na tahání peněz z lidí…všechny bych je zakázal!

                    0 0
    • tm  

      Tak mam Rumblefisch Elite 2012 – zatim najeto 2000 km

      • Elite ma obe pevne osy v zakladu, bylo to jedno z kriterii vyberu – promne jednoznacne prinos
      • 3×10 (Shimano) – bylo tam + funguje bez vyhrad = zustalo tam
      • DRCV uprava pruzeni – dost zlepsuje progresivitu, Rumblefisch je vzadujinak prepakovany nez Remedy, takze tlumic nadoraz jsem dostal jen parkrat a tovetsinou po akcich, ktere jsem ani tak v planu nemel…
      • to kolo ma trochu nadvahu. Ja ale taky, takze je prinosnejsi odtucnovat drivjezdce nez kolo

      Srnuto:

      vyborny stroj na celodenni brouzdani krajinou cestou necestou, pricemz to „necestou“ mu jde lip

      maraton na nem lze odjet velmi pohodlne, kdo si koupi tohle kolo vetsinou neaspiruje na top ten

      vyjezdy – jak vysoko: je to 29, takze jsou spis limitem sily jezdce, nez ze to klouzne nebo se postavi na zadni. Jak rychle: normalne, ale zapomen ze v pulce krpalu nastoupis skupine k uniku. Nastoupis, ale nezrychlis ani neujedes, jen se rozhoupes

      Moje osobni doporuceni: pokud nemas za barakem vysoke kopce plne tezsich trailu, nebo mas ambice obcas rychleji objet nejaky zavod, bude bohate stacit Superfly.

      0 0
      • Seky  

        Super, moc díky za zhodnocení. Spíš si mi potvrdil, že to kolo je přesně to pravý pro mě. Žádný velehory sice v okolí nemám, ale posázaví taky není zrovna placka a místní singlíky si rád hledám. Cyklostezky nejsou nic pro mě, respektive po těch jezdím, když chci něco natrénovat a na to mám pana Ridleyho. Závody nejezdím a pokud někdy v budoucnu mě někdo ukecá, tak to stejně bude bez ambicí jen pro radost.

        0 0
        • tm  

          Z posázaví říkáš? V pátek pojedu na kole z Prahy tím směrem a pobydu tam celý víkend. Se můžem někde srazit a kolo si můžeš testnout. V pátek jedu Praha – Čerčany, pak budu tam a v neděli z5.

          0 0
          • Seky  

            To by bylo super, sice pokukuju po menší velikosti (17,5), ale vzhledem k mý výšce 176 cm, která je přesně na rozmezí mezi 17,5 a 19 tak je mi to celkem jedno. Superflye jsem jezdil jak v 19 tak v 17,5 a neměl jsem problémy ani s jedním jen to menší bylo trochu hravější. Já jsem z Týnce takže do Čerčan kousek. Čas mám jen v pátek, nebo v neděli. V sobotu jedu do Brd na testovačku Santa Cruze, jak je tady v kalendáři bike akcí. Každopádně za půjčení budu rád, když budeš mít v pátek, nebo v neděli čas na nějakou tu vyjížďku budu moc rád.

            0 0
            • kubad  

              při té velikosti bych se osobně vysral na 29" s tímhle zdvihem

              a pořídil 26"

              0 0
              • Seky  

                To víš, ale ten marketing je silnější :-) a já jsem psychicky slaboch. Né teď vážně. Už jsem celkem dost 29" projel a myslím si, že vím co je, jejich slabina a kde jsou silný. A pocitově, mi na to moje ježdění sedí víc 29". A co se týče toho zdvihu, tak je to spíš o pohodlí a o takovým tom houpavým pocitu ve sjezdech. Se současným bikem využívám celej zdvih, takže si myslím, že je třeba posunout to malinko dál. A další věc je to spíš o tom, že si chci udělat radost, to asi pochopíš. Každopádně zítra si to projedu a hned budu moudřejší, jestli je to cesta správným směrem, nebo jestli to budu přehodnocovat.

                0 0
          • Seky  

            Jesltli si pořád ochotnej mi toho Rumblefishe půčit na projetí, písni mi na mail co mám v profilu, ať na sebe máme nějakej kontak a můžeme se domluvit. Písnul bych tobě, ale v profilu nemáš maila. Díky.

            0 0
      • MaPa  

        řešili jsme s kámošem na jaře tu nadváhu elitu a v podstatě za to můžou kola+pláště. ani vstřícný postoj prodejce nepomohl, protože ty lepší firemní záplety jsou o pár desítek géček lehčí. pomohl nám hnoj – i přes montáž reverba jsme z toho kola dostali nepříliš těžce přes kilo dolů.

        0 0
        • tm  

          jak se jmenuji ty zazrace zaplety? a vydrzi tolik co ty originaly?

          0 0
          • Seky  

            Hnoj je místní guru v oblasti zapletených kol. Dělá zakázkové záplety a vzhledem k tomu, že tomu rozumí dovede s tím poradit, a udělat ti to co přesně chceš.

            0 0
            • Danikklotz  

              +1, dělal mi už dvoje kola. Vstřícné ceny i přístup…Občas je trošku zaneprázdněn, ale snaží se :)

              0 0
            • tm  

              Hnoje znam, mne slo o specifikaci tech zapletu.

              0 0
              • Danikklotz  

                Já vždy volím kombinaci ZTR ráfků a HOPE nábojů. Náboje nejsou úplně nejlehčí, ale parádně servisovatelné a variabilita os :)

                Ráfky mám na fullu ZTR FLOW – super tuhé a drží i přes prasení…

                Na 29" mám ZTR Arch, což není až tak pevné, ale zase lehčí o 100gr.

                Teď mají nové modely EX – takže pouze zvolit dle určení :)

                Dráty tuším Sapim Race…

                0 0
              • MaPa  

                ideální kontaktovat přímo jeho. můžeš si zvolit kombinaci jaká je ušitá na tvoje ježdění/finance. my dávali hope pro II a frm333

                0 0
    • Seky  

      Tak Rumblefish už je doma. Dneska jsem si ho přivezl. Jak ho zprovozním a trochu potuním tak hned přidám do našich bajků, cca někdy o víkendu. Určitě velký díky tm za možnost otestovat toho jeho, pak jsem měl ještě půjčenou testovačku z Brettonu v 17,5“ a to byl slušnej vrak, za těch slibovanejch 42 to bylo příšerně drahý, hodně štěstí tomu chudákovi co si ho koupil. Nakonec jsem vzal 17,5“ úplně novou za skoro stejný prachy. Někde na fóru jsem četl, že už má tm nový záplety, docela by mě zajímalo jak to jede, jestli opravdu o tak moc líp jak si myslím. Každopádně díky všem za rady a pomoc s výběrem.

      0 0
      • tm  

        Kola jsem zatim nechal puvodni, zdarne prosly testem Rychlebek a Koutu. Jestli budu porizovat novy, tak maximalne na jare.

        0 0
        • Seky  

          Někde to psal Danikklotz, no možná jsem to blbě pochopil. Každopádně Rumblefish je super. S tou testovačkou jsem se vydrápal na Kleť 1084 m.n.m. Ten sjed dolu byl pak masakr, po turistický mezi kamenama :-) 8 km dolu s převýšením 600 metrů, kotouče trochu zasmrděly a změnily barvu :-D ještě, že to byla testovačka a né moje kolo :-)

          0 0
      • Hynas  

        Není zač.

        0 0
        • Seky  

          No bez tvý rady bych se neobešel :-) (nemýslím to nijak zle).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.