• m1ch3l

Dobrý den všem,

prohledal jsem poslední témata a nenašel jsem téma, které by mi zodpovědělo mé otázky.

Po 15 letech mého trekového kola hledám nástupce a už bych rád koupil něco „lepšího“ přiměřeně užitku.

Nejdříve obecně výška 175 cm, váha 99 kg. Kolo zatím převážně na vyjížďky s dětmi 20–40km. Spíše asfalt, zpevněné cesty, občas polňačka a lehký terén.

Požadavek co mám já je možnost instalace dětské sedačky, resp. adaptéru Hamax a rád bych měl odpruženou přední vidlici a možnost mtb pedálů a klasických (2v1)

Jsem výběrem takového kola zcela nepolíben, takže si rád nechám poradit, případně doplním. Děkuji všem za rady.

0 0
    • virten  

Odvětví trekových kol už je dávno mrtvý ne?

1 0
    • m1ch3l  

Nosiče určitě ne.

Buď něco jako Cube Nature SLX graphite´n´fossil

nebo

Radon JEALOUS AL 9.0

0 0
      • Vilém  

Radon je normalni 29" kolo. Osobne bych se vydal spis timto smerem a dal pripadne nejake jezdivejsi plaste.

Trekove kolo je navrat do minulosti.

2 0
        • LTZ1000  

Jo, na horské kolo se klidně mohou dát menší gravelové pláště.

0 0
    • m1ch3l  

Rád bych jen do vysvětlil – pod pojmem trekové kolo jsem měl na mysli právě kolo jako je Radon nebo Cube Nature SLX graphite´n´fossil

Nemusí být značky Trek :-)

0 0
      • virten  

Ten Radon, co jsi poslal, je klasický MTB HT a touhle cestou bych se vydal. Jak už jsem i já psal. odvětví trekových kol umřelo už před 10 lety.

1 0
        • LTZ1000  

Treková / krosová kola se furt tak nějak prodávají… Ale já bych si ho nekoupil. Nevím, zda by ho měl někdo kupovat. Ale faktem je, že rám je dělaný na menší pláště, takže se tam vejde dvojpřevodník např. se 46 a 30 zuby.

https://www.merida-bikes.com/…-subcategory

Nelíbí se mi tam např. náboje s rychloupínáky.

0 0
    • gravelista  

Zmíněná Merida nabízí nově i flatbar gravel Speeder (kdysi fitness-kolo s plášti 32–35 mm, nyní prostor pro pláště 50 mm). Než mít odpruženou vidli nízké kvality na trekovém kole, je možná už lepší mít pevnou karbonovou.

Akorát ty rychloupínáky, jestli se dobře dívám…

Případně ještě Kross

0 2
    • scalar  

Ideální bude 29" MTB. Průměr ráfků stejný jako u trekového/kro­sového kola, takže volba obutí je široká (hlavně nevěřit tomu, že nějaké trekové pláště budou mít menší valivý odpor než 29" MTB jen kvůli tomu, že jsou užší).

Výhodou bude kvalitnější robustnější (a lehčí) MTB vidlice, na 99kg se bude tužší vidlice hodit a díky jejímu většímu zdvihu a lepšímu chodu bude pohodlnější celé kolo.

A je otevřená cesta do budoucna, hodně lidí začne na kvalitním kole jízda v terénu bavit a přestanou se omezovat jen na rodinné vyjížďky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.