• blueandre

    Zdravím, chtěl bych svůj 20 let starý horský rezavý šrot nahradit něčím co trošku lépe pojede. Nic extra od toho kola vlastně neočekávám, akorát že mě povozí líp než to staré. Jezdím a budu jezdit málo, kolo určitě nenajede ani 1 tisíc km ročně.

    Kratší odpolední výlety, převážně zpevněná/nezpevněná cyklostezka. Původně jsem to viděl na treka, na naší obvyklé trase ale je na peší nezpevněné cestě dost děr a šůtrů, tak jsem začal spíš zvažovat horské. Mám 95 kg (někdy méně) a 188 cm a plánuju na tom kole vozit i dítě v sedačce (momentálně 18 kg). Někdy mě bolí záda, tak bych na tom kole nechtěl úplně ležet.

    Nechtěl jsem to extra řešit, vzít něco kolem 25k z decathlonu. Akorát si teď lámu hlavu nad tím, jestli teda trek nebo mtb a když, tak jestli xc nebo all mountain. Četl jsem spoustu vláken a článků, ale jsem z toho spíš jelen než chytrý.

    Co byste mi prosím poradili?

    trek: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329787?…

    xc:

    https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330101?…

    https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330066?…

    all mountain: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-331946

    0 0
    • bathed  

      Mě teda zaujala jediná věc: to fakt vozíš 4–5 leté dítě v sedačce?

      A jestli teda jsi rozhodnutý pro dekáč, proč se nezeptat přímo tam? Protože psát ti, že za ty peníze seženeš kvalitnější „skládačku“ na mnohem lepších komponentech, to je asi zbytečné :-)

      0 1
    • Tomcat  
      1. Horské kolo vybíráme pred trekem protože terén ale proto že při stejné ceně bude mít lepší osazení ,větší výdrž a nstejnou nebo dokonce i menší hmotnost.
      2. Bolení zad může být i při posedu ála za psacím strojem
      3. Většina dětských sedaček co jsi tak pamatuji tak na téhle té hmotnosti končí.
      4. Celkově jste na váhovém limitu hodně kol protože váhový limit je váha kola + váha zavazadel + váha jezdce

      Základ bude vypravte se do decathlonu a na to kolo si sedněte abyste si udělal představu o velikosti protože velikost kola není jen o tom jednom rozměru Jak je vysoký ale je to celá tabulka různých rozměrů může mám být to kolo krátký nebo dlouhý můžete se koupat Jak se říká kolenem o vidlici můžete přepadávat s tou sedačkou naopak dozadu pokud bude krátký.

      Jinak počítám že většina rámu tu dětskou sedačku pro tak velké dítě nevydrží

      0 0
      • bathed  

        Asi tak… V tomhle věku si už člověk děcko posadí na kolo a namontuje tyč, pokud teda chce aby jezdilo s ním. Všechny moje děti a to i ty co je jim teď 27 a 26 ve 4–5 jezdily. Po rovince se jelo podlemnich, do kopce jsem měl v kapse špagát a tahalo se..... A pokud jsme jeli teda ale fakt delší štreky s bývalou a dětma, tak jsme si půjčili vozíky (20 roků zpátky dost neobvyklá věc…). Sedačky jsme vozili tak do 3 let.

        1 0
        • blueandre  

          Jak jsem psal výše, děcku jsou 3. Tipují mu obvykle tak 5 let, jenže on nám prostě extra vyrostl. Že by ale uměl jezdit na kole jako pětiletý, tak to ne. Časem bude jezdit sám, ale zatím na to nemá. Standardní sedačky jsou do 22 kg, takže ta je v pohodě, limit rámu chápu.

          0 0
          • bathed  

            viz výše :-)

            0 1
          • Esi  

            Současný, milionkrát zeslabovaný hliníkový rám kde má sedlová trubka sílu asi jako plechovka od coly sedačku neudrží, spousta rámů to má v podmínkách zakázáno montovat, když to moc utáhneš tak se ta trubka promáčkne a můžeš ten rám vyhodit. Kup si kolo jaké uznáš za vhodné, ale na tu dětskou sedačku s nech tu plečku co máš teď, stejně s dítětem ujedeš tak 20km za celé odpoledne protože ho to delší dobu nebude bavit.

            0 0
            • TK75  

              Al rám bývá zeslabovany v místech kde to nevadí…zrovna sedlova trubka jak plechovka neni

              Ale i tak bych u kola s tímhle byl obecně dost opatrnej

              1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.