• Kolista29

    Sháním trekové kolo pro kamarádku. Nebraní se bazaru. Stavba s rozpočtem do 11 000 Kč by asi neměla cenu co? Odkazy z cyklobazaru nemusíte posílat to už mám zkouklé. Dík.Já osobně jsem pro MTB, kdyby bylo nějaké zajímavé MTB za ty peníze, zkusím ji přesvědčit ať jde do toho a obuje kdyžtak pouze tenké pláště.

    0 0
    • Jakobo  

      Co neco takoveho Ta vidlice je des, ja vim, ale za tu cenu fakt moc nic nevymyslis. Casem by byl navic problem s upgrade na lepsi vidlici, dnes uz prakticky dostupny jen low-end Raidon. Razeni Alivio/Deore, kliky Acera jsou bezproblemove, snad o neco tezsi.

      Pak tam ma panske se vzduchovou a kotoucema, je mnohem lepsi, ale velikost 17" bude imho pro ni velka.

      Stejne, klasicke MTB pri teto cene bude mit nejlepsi pomer cena vykon. Pak tu jeste nedavno kdosi daval navrh kola z Decathlonu , koupis v CR v Decathlonu, sice vidlice XCR, ale s kotoucema, casem snadny upgrade na Epicon apod.

      0 0
      • Kolista29  

        Těch 11 000 Kč je pro ni max. To kolo z Decathlonu je mi zdá za ty prachy supr. Nevíte za kolik se prodává v ČR? Ona tu vidlici stejně nepozná (bude jezdit hlavně silnici). Je otázky jak budou ty mechanické kotoučovky brzdit? Jak je na tom Sram 5 bude to dobře fungovat?

        0 0
        • Jakobo  

          Nejlepsi bude zavolat primo do Decathlonu, zjistit dostupnost a cenu. Sram X5 je jak Alivio, Deore, takze OK, brzdy nejak fungovat budou.

          Ale jestli bude jezdit spis po silnicich, obcas pole, tak proc ne nejake fitness kolo? Treba Trek FX 7.2 wsd Sam jsem toto kolo mel, casem mi teda zustal jen ram a razeni, ale bylo to super kolo. Jezdil jsem na nem i po horach, procestoval pulku Norska, jezdil dene do prace, byl to nejvetsi pracant, jaky jsem kdy mel. Bezproblemova montaz nosice i predniho, blatniku, uzsi 29" plaste naprosto bez problemu (aspon panska vetze, tato damska pocitam bude totez). Zkusit nekde ukecat slevu na 10000 Kc, za tolik jsem taky kupoval. Hned vymenit brzdy Koolstop, povolit konuse naboju a super kolo.

          0 0
          • Krutas  

            Soulas, jestli bude jezdit po ceste tak vetsi sluzbu ji udela pevna vidlice.

            0 0
        • Kolista29  

          Jaj. Myslel jsem si, že jsou to dolary a ony jsou to Libry, takže to zas tak dobře nevychází.

          0 0
    • Meluzina  

      Se svou výškou 163 cm jsem naprosto již několik let spokojená s Trekem 4300…ale mám prcka – vel. 16,5

      0 0
      • Ruprt2  

        hehe, když pominu to, že máš velké kolo, tak on neshání Treka, ale treka :-)

        0 0
        • Meluzina  

          tyjo, překuk:-) mea culpa, mea maxima culpa

          0 0
        • Lišák  

          Já osobně jsem pro MTB, kdyby bylo nějaké zajímavé MTB za ty peníze, zkusím ji přesvědčit ať jde do toho a obuje kdyžtak pouze tenké pláště.

          Možná shání opravdu Treka a ne treka, jen o to ještě neví ;-)

          0 0
          • Ruprt2  

            Leda tak, ale čtyřková řada, co radí Meluzína je jenom šestadvacítka ;-)

            0 0
            • Kolista29  

              Možná by pro tak malou žábu byly lepší 26", kdyby náhodou někdy vjela do terénu, než se prát s 28".

              0 0
              • Ruprt2  

                JakeF říkal, že šestadvacítka je nesmysl.

                To už si prej dneska nikdo nekupuje.

                0 0
                • Kolista29  

                  Ja bych si to nekupil, pro mě je 29 jasna volba, bo mam 2 metry, ale pro robu okolo 160 to vidím jako ideální volbu. Jinak jezdim na stare 26" a furt to jede :-)

                  0 0
    • Kolista29  

      Napadá mě další otázka. Pojede se jí na silnici na MTB kolo s cestovními plášti výrazně hůř než na trekovém kole? Moje myšlenka je taková že kdyby náhodou měla občas jezdit po terenech, koupi s terenní pláště a má univerzální kolo. Stejně u ní vidím nájezd do 500 km za rok.

      0 0
      • oddie  

        Ne.

        0 0
      • Dave-geo  

        Přesně tak, určitě nepojede.

        Navíc MTB za ty peníze seženeš v zajímavější výbavě a bude asi i lehčí. Po nasazení jezdivých lehkých plášťů z toho bude dost dobře raketa i na silnici :)

        0 0
    • Kolista29  

      Co říkáte na tohle? http://mikebike.cz/…e-modry/4012?…

      0 0
      • Jakobo  

        Cele je to na starem Deore, coz by nevadilo, teda snad na kliky s octalink osou. A taky asi nepodstatne, ale nemoznost vymeny za lepsi vzduchvou vidlici, je to na Vckach, to je dnes smutny fakt, ze lepsi vidle uz jen na kotouce tzn. brzdy, brzdove paky, snad i razeni a hlavne nove kola.

        Jinak slusne kolo, me se libi. Ale ted to hlavni, ja nevim, jestli ji velikost 17" nebude velka, chce to zkusit. 164 cm tak 16", delka horni trubky kolem 550–560 cm.

        Co ten Trek 7.2? Sice to vypada, ze za ty penize min muziky a bez odpruzeni, ale byla by to dobra volba, urcite by nelitovala.

        0 0
        • Kolista29  

          Konečné rozhodnutí bude na ní, určitě jí ho navrhnu. Můj názor je, že kvůli univerzálnosti bude ideální nějaké MTB, klidně na Véčkách, ale se slušným řazením a ježdění po silnici doladit úzkými plášti. V tom, že to nepůjde vylepšit máš pravdu ale myslím si, že by se do ničeho takového nepouštěla. A co jsem čet tak ta vidlice v téhle cenové kategorii je přijatelná.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.