Trek Fuel ex8 vs. Giant Trance x3

14 nepřečtených
  • RadimMatera

    Můžu mít za podobnou cenu Treka fuel ex8 2008 nebo Giant Trance x3 2009. Co je dle Vás lepší? Zkuste to bez sympatií k určité značce.

    Trek

    Giant

    Jedná se mi o názor především na výbavu těchto kol. Ale srovnat kola jako celek můžete také.

     

    Dík.

    Anketa: Být tebou, jdu do:

    10x
    56%
    6x
    33%
    0 0
    • kopečák1  

      Výbavou bych řekl že skoro stejný (kvalitativně). Designem a brzdama u mě vede TREK.

      Ty páky hayesů mi hodně nesedly, když sem si na kolo sednul v krámě. Jezsil sem avidy jucy 7 a teď elixiry a nemůžu si je vynachválit. Tvar páky maj super. Takže ani ty 5ky nemůžou bejt špatný. Vidle super na obou kolech, tlumič taky. Ani jedno kolo sem ale nejezdil, takže nevím jak se chová zadní stavba…

      koukal si i na slevy u spešlů? původně slevili až 30%, což pak ale snížili na 20%, ale to se dá ukecat zpět na původní slevu…

      0 0
    • Oakey  

      Obě kola jsem viděl na živo a z hlediska úrovně zpracování obou kousků jednoznačně Giant.

      Když začnu u zpracování rámu, tak za ty sváry na Treku spolu s kvalitou použitý barvy by se zastydělo aj kolo za 15000. Oproti tomu Giant housenky jednu jako druhou, všechno pěkně začištěný a špicovní, souměrná kvalita barvy po celym rámu.

      A když ještě porovnám zpracování vahadel, tak u Giantu se mi zdálo, že to je čistší práce. O zpracování prachovek a viditelného zapozdření čepů ani nemluvě…

      Další věcí jsou komponenty. Bontrager naživo je to běs a hrůza, velebnosti: Na bílym představci jsou pod lakem bublinky a vypadá to, jako by to někdo natíral doma narychlo štětcem. Dál nezačištěný zdířky na šrouby. A ta stříbrná v jejich podání, za to by se nestyděli ledatak komponenty z Tesca, hrůza. Další je zpracování nábojů, který bych od pohledu dal na kolo tak za 10 000 a navíc volnoběžka nevydává žádnej zvuk, je absolutně tichá, což je hodně divný, když všechny high-end náboje cvrkaj jak podrážděný cvrčci…

      Nepopírám, že Trek může mít vymakanou geometrii a jízdní vlastnosti, ale kvůli tomu zpracování, který by mě sralo pokaždý, když se na to podívám bych volil z těch 2 Giant.

      0 0
    • R-B-2  

      Treka fuel ex8 2008 jsem měl půjčenýho na testování a spokojenost… Chtěl bych si pořídit Fuel Ex 8 letošní verzi, tedy 2009, ale známý, co dělá s kolama Trek, mi hlásil, že už v podstatě nejsou téměř k sehnání .. A ptal jsem se ho, jestli ještě někde není třeba ten loňský model, protože ten mi fakt sednul.. No tak říkal, že ty už tuplem nejsou… Máte někdo o tom nějaké info ?

      0 0
      • martinpav  

        Skus sa pozriet sem: evans

        Je to sice dovoz ale bez problemov (za 10 dni som to mal doma, nebral som trek). Cenu si prerataj sam, nechce sa mi hladat kurz :).

        0 0
        • martinpav  

          A sakra, pozeram ze s dorucenim bude mozno problem, maju tam pre trek-y len Ship 2 Store. Takze dorucenie do czk pada. Jedine ak by ti to niekto kupil a nasledne poslal/doviezol.

          0 0
    • RadimMatera  

      Treka maji v Ostrave v Mariankach v Yogi model 2008, v Lku tusim. V Ostrave v Yogi u Stodolni pak maji letosniho fuela. Giantu bylo dost v Havirove v Teamsportu.

      Nevim jak u vas, ale tady mi kola nedprijdou jako nedostatkove zbozi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.