Trek Fuel EX - rok 2012 - dotaz na funkci propedalu tlumiče

4 nepřečtené
  • om40

    Mám dotaz na Trek Fuel EX z roku 2012– konkrétně na jeho tlumič zadní stavby Fox Float RP3 s funkcí DRCV – viz foto.

    Máte ho někdo? Chová se 3-polohový přepínač propedálu tak jako ten, kterej teď obhlížím? Mezi jednotlivýma polohama a tedy nastaveníma je minimální rozdíl. Jsem zvyklý na to, že modrá páčka „zamyká“. V tomhle případě se kolo znatelně prohupuje ve všech polohách. Prodejce poslal tlumič na servis a vrátil se prý tak jak byl – že prý nastavení v roce 2012 bylo okolo 9% mezi jednotlivýma polohama.

    Byl jsem i v Atombiku a obhlížel Treka Remedy z roku 2013 s tlumičem taky s DRCV a ten „zamykal“ normálně, takže se po přitlačení rukou do sedla na krámě ani nehnul.

    http://atombike.cz/…-p-2599.html

    Máte teda někdo povědomí o tom, jak funguje propedal na treku z roku 2012? Díky.

    0 0
    • om40  

      mám tady přídavek. reklamační technik popsl věc takto. a do úvahy přichází tunění tlumiče, akorát prej na to nemá nic k dispozici. máte nějaký kontakt? díky

      0 0
    • MlokCZ  

      To nevyřešíš u tlumiče s boost valve. Tam jsou všechny 3 polohy vždy na sobě zcela závislé. Pro VTL + 200psi BV má technik pravdu, pro tohle nastavení to bude omezovat hrozně málo, ale zase otevřený bude aspoň citlivý.

      Pokud chceš, aby to opravdu hodně omezovalo při přepnutí páčky na tlumiči, tak bude třeba jak navýšit tlak BV (to by snad udělal i u Švece, jen to při servisu více nafouká), tak změnit nastavení VT (umí třeba v Bikelive).

      Tím sice dosáhneš většího omezení, ale zase tím zcela zabiješ otevřenou polohu, kterou to ovlivní úplně stejně jako ty ostatní.

      U Foxe to řeší až novější DPS tlumiče, kde třetí poloha firm je nezávislý kompresní okruh a tedy lze dosáhnout skoro locku a současně citlivé polohy open.

      0 0
    • om40  

      Diky za odpoved. Kdyby mi tohle nekdo vypravel tak neuverim. Na bajku z roku 2008 s fox float rp2.kterej mam doma.jedna poloha otevreno a citlivy je to dost a druha poloha slusne zavreno.

      Mit upgrade v podobe tlumice s trema polohama.mezi kterymi neni skoro zadny rozdil mi nedava smysl. To je tragedie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.