• TommyLee1

    zdarec nasel jsem favorita na horske kolo, ale nevim jestli mam vzit 29 kola, dneska jsem ho byl zkouset, a jezdilo se mne na nem fakt dobre, ale zase to bylo jen na kostkach. Jinak jsem procital diskuse, a nekteri pisu, ze pokud nemam 190 cm tak 29 nebrat, ja mam 175 a pripadalo mne to fakt v pohode tak nevim. A chtel bych se teda zeptat na vas nazor na toto kolo, popripade jestli mate lepsi alternativy a jestli by jste s moji vyskou brali i 29. Diky moc

    http://www.trekbikes.com/…_race/cobia/

    0 0
    • WEGO  

      Taky se rozhlížím po novém kole a taky přemýšlím nad 29. Avšak mám 193cm/105kg. Vyzkouším si u kolegy 26 a 29'' palcové biky a na základě jízdy se rozhodnu. V tvém případě bych se 29 radši vyhnul, už jen z důvodu větší hmotnosti kola ( 175cm není zas taková výška aby ti 26 vyloženě ,,vadila'').

      0 0
    • RuXAc  

      když už 29 a Treka tak bych jen maličko připlatil a bral X-caliber, letos je v akci.

      Třeba tu http://www.cyklosauer.cz/shop/…

      0 0
      • TommyLee1  

        tak 29 neni uplne nutna, ale o 26 jsem si nejak moc info neshanel takze nevim, kdyby si mne mohl neco doporucit budu rad, diky

        0 0
        • Azmir  

          Nedal si cenu do kolika, to se pak těžko hážou nějaké tipy.

          0 0
          • TommyLee1  

            tak vice jak 25 000 asi ne max 27 000

            0 0
              • TommyLee1  

                jj diky moc a ty osobne by si sel do ktereho z techto tri?

                0 0
                • Azmir  

                  Já vbych si připlatil a vzal carbon na xt ale to jsi asi nechtěl slyšet. Z těhdle 3 je to těžké. Je to carbon vs 2 hliníky na lepší výbavě. Pokud bys chtěl raději pohodlí tak carbéon, ten rozdíl ve výbavě tam není až tak podtstaný. Pokud bys to pohodlí a carbon oželel a nemáš třeba chuť v budoucnu moc upgradovat tak bych si vybral mezi radonem a Hai RX 2011. Tady by výbava mluvila ve prospěch radona díky lepším klikám, brdzám (jak pro koho) a vidlici. A pak v první řadě je tu design :)) snad jsem aspon trochu pomoh. Jo mimochodem ten radon se dá obědnat jenom z Německa, ale je to ověřený shop a reklamace a vše řeší napohodu, takže netřeba se bát.

                  0 0
                  • Necris  

                    Nevybírat JEN podle parametrů na papíře, hlavně projet ! Chápu že cesty to celé prodražují, ale myslím že se to vyplatí.

                    0 0
                    • Azmir  

                      Tak já víc poradit nemůžu než co jsem napsal. Navíc, vím že se tu do mě všichni pustí, ale podle mě normálnímu hobíkovi pokud sedne velikost tak obvykle sedne i geometrie. Já jel na mnoho kolech i různých velikostí a pokud jsem si nastavil posed a kolo nebylo na mě opravdu moc velké nebo malé tak bych na něm dokázal jezdit i normálně.

                      0 0
                      • Necris  

                        To je právě nevýhoda fóra,že nevidíš jak to ten druhý myslí. Já jsem vůbec „nejebal“ do tebe, jen jsem to doplnil o mojí myšlenku.

                        Je důležité si to kolo projet. Teprve pak vybírám mezi kolama, která ti sednou třeba podle osazení nebo dalších parametrů, podle toho co preferuješ. Já když vybíral tak mezi jednotlivými modely byly takové rozdíly (a dokonce mezi prodejnami a jejich ochotou a cenami), že jsem se až divil ;)

                        0 0
    • Azmir  

      Na tvou výšku bohatě stačí 26, 29 kola jsou obecně dražší a tudíž za stejnou výbavu zaplatíš mnohem víc, takže pokud nemusíš tak neber a najdi si 26, která bude mnohem lépe vybavena za stejnou cenu ;-)

      0 0
    • martin_bakov  

      cau mrkni do profilu mam to kolo uz neco pres 2 roky, 178cm a v pohode. Ale kdyz je v akci ten x-caliber tak bych bral spis jeho ;) Ram je koneckoncu stejnej akorat sou lepsi komponenty.

      0 0
    • jpl  

      Normálně se do diskuze nezapojuji, ale teď mi to nedá.

      Sedm let jsem jezdil 26 full Gary Fisher Sugar, než mi ho loni ukradli. V červnu jsem koupil 29 ht Gary Fisher X-caliber a nelituji. Mám 175 cm a jezdím občasné maratóny. Rozhodně to není o výšce, jak píší někteří „znalci“ (kteří na tom určitě mají dost něco najeto). Mám velikost 17,5 a v pohodě (koupil jsem spíše menší kvůli obratnosti). Hmotnost 29, pokud nejsi závodník, tak neřeš. Kolo jede výborně, odsejpá to v terénu i po cestách a neohrabané to není (určitě ne nějak výrazně). Určitě jdi do X-caliberu, vyplatí se to, hlavně kvůli vidlici (RS Reba s geometrií G2) a kolům (TLR). Protože jsem byl zvyklý na celopéro a Sugara mi na podzim ukradli, časem asi budu řešit opět full, a rozhodně ve 29.

      0 0
    • Barberry.pha  

      Taky bych byl za to si priplatit za toho x-calibra, pokud ti ta cobie sedela, tak ten urcite bude taky, cim vice to tady zacnes resit tim pozdeji si nejake kolo vyberes :D

      Ja si napodzim poridil Trek Paragon 29 a max spokojenost, mam 186 a velikost 19.

      Jedine co mi tedka vrta hlavou je full (vysledek zimniho sedeni u pc a cteni na bike foru) samozrejme 29 , nasel jsem Trek Hifi Deluxe za prijatelnou cenu do 50 tisic.

      Ale asi si budu muset vystacit s tim co mam ;) Jediny duvod proc uvazuji o jinem je pohodlnejsi jizda na fullu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.