Trasy východní Krkonoše - Trutnovsko

17 nepřečtených
  • Fana.A

    Podělte se o nějaké trasy ve východních Krkonoších a podhůří.Pec, Trutnov apod.

    0 0
    • Fana.A  

      Tak , že by se tu nenašel „podkrkonošák“?

      0 0
      • Bunda  

        Řekni konkrétně, gde budeš ubytovanej. Pěkně se dá kolem Černý hory, tak je tras dost, v Peci nahoře už je problém. Proto doporučuju Rýchory nebo Jestřebí hory…

        0 0
        • Fana.A  

          Jsem trutnovák, tak bych chtěl poznattřeba něco nového.

          0 0
          • Bunda  

            Tak si zajeď na Dvoračku, dej si pivo a uvidíš, co dál :-) Pěkná cesta je Petříkovice – přechod do Polska, tam je mapa s několika trasama, přijede se většinou zadem do Lubavky přes Špičák nebo kolem Špičáku, jak je libo. Moc pěkný a hlavně klid…

            0 0
        • Pi†el  

          Proc by mel bejt problem v Peci nahore ? Je pravda, ze je tam par nevyjizdnejch a nesjizdnejch cest, ale vetsina se da nejak objet..

          0 0
    • Greyhound  

      V Krkonoších jsem byl teď v sobotu, možnosti legálního ježdění v horních partiích jsou silně omezený, ale z Pece můžu doporučit tento technicky absolutně nenáročný okruh s parádními výhledy:Pec-Lučiny-po červený přes Černou horu, po nádherný vrstevnici po modrý přes Zrcadlovky zpět na Lučiny – Tetřeví Boudy – cyklotrasa 18 (začátek po zelený) – na křižovatce s asfaltkou doprava a přes Rennerovky na Výrovku – zpátky do Pece. Já si to ještě protáh do Strážnýho (sjezd 80km/h:-),pěkným lesním sjezdíkem po žlutý do Vrchlabí, nahoru na Žalý, přes Mísečky na Vrbatku a Medvědín, dolů do Špindlu a zpátky do Strážnýho. Tuhle část ale můžu doporučit jen skutečným milovníkům jízdy do kopce páč z Vrchlabí na Zlaté návrší je to z těch asi 24km tak 21 do kopce a hlavně červená ze Strážnýho na Výrovku je dost vražedná…

      0 0
    • JJ  

      Ja letos absolvolal prejezd po polsky strane Krkonos a musim rict, ze je to tam nadhera a uplne jiny hory, nez z cesky strany

      0 0
      • Fana.A  

        Zkusím asi to Polsko.Už jsem taky slyšel že je to dobrý.Jinak Trutnov-Pec-Výrovka-Rozcestí-Strážné-Svatý Petr-Špindl-Vrchlabí-Hofmanky-Trutnov je pěkná trasa už jsem si to taky dal je to kolem 100 km.Slušnej vý­let.

        0 0
        • Bunda  

          Uff. Ale od Špindlu už to bylo po silnici, ne?

          0 0
        • dydy  

          Vrchabí – Hoffmanky – neni špatný odbočit na konci Lánova (u betonárky) doleva – je to sice asfalt, ale bez aut, vede to do Černýho Dolu nad Lom a jemusíš kus po frekventovaný silnici.

          0 0
          • Fana.A  

            Jo, tak z toho Špindlu to byl už opravdu asfalt, na Hofmankách vpravo a vyjedeš nad Bukama u golfového hřiště.Taky už byla žízeň a na ionťák to nevypadalo.Z toho Lánova to neznám. Dík.

            0 0
      • honzarb  

        Muzes doporucit nakou peknou trasu? Ja se chystam na Maly Staw, ale tam to bude asi dost po asfaltu…

        0 0
        • Fana.A  

          Polskou stranu zatím vůbec neznám. V tom jsem zatím zelenáč, ale chci letos ještě něco zkusit. Potom se ozvu.

          0 0
        • JJ  

          My tam byli s bagazi, takze zadny velky tereny. Ale libily se mi lesy kolem Karpacze a Kowaru. Na stawy jsme nejeli, bylo moc horko:) Jinak je docela i husta sit cyklostezek, ktere vedou hodne casto krasnym terenem bez asfaltu. No a nejlepsi na Polsku jsou Polky:) Ale uz to asi nebude tak pekny jako ty kratoucky sukynky v lete:)

          0 0
    • Standa  

      Tras je opravdu hodně.Hezká z Trutnova je na Dvoračku-vebrovku-babí-okolo bunkru na RýchorskouTam se rozhodneš zda doleva na Rýchorskou boudu a odtud buď přez Bystřici zpět do Trutnova,nebo z Rýchorský do Maršova-těch cest je spousta-okolo studánky(je zákaz,ale nepotkáš tam živou duši),nebo rovnou dolů.Na opačnou stranu od Rýchorský jedeš směr Lysečiny a pomezní boudy.Po této trase se zase můžeš rozhodnout pro několik variant.Dá se sjet z Lysečinský do Maršova,nebo za Lysečinskou na cestníku doleva po vrstevnici do Maršova-tato cesta je zakončená asfaltkou,ale zase se to tam rozjede na 90 takže taky zábava.Pokud seš na tom technicky dobře odboč před Lysečinskou do Polska-úzká cestička-Vyjedeš na hřeben a dál až na pomezky.Cesta je to nádherná vyjedeš za celnicí na polský straně.Odtud máš zase několik možností.Buď přez polsko-na Lubawku-pře přechod v petříkovicích+kou­sek po asfaltu,nebo třeba na Jelenku a Lví údolí.Tam už je ale asfalt.Nebo jak už tu někdo psal z Trutnova po tur.trase nad Bukama ,přejedeš hlavní na vrchlabí a pojedeš na Hofmanky.Na Hofmankách 100m doleva po asfaltu a pak hned doprava.Po 1km vyjedeš na asfaltku na Černou horu.V první ostrý pravotočivý zatáčce se můžeš rozhodnout zda doleva přez Zrcadlovky,nebo dál po asfaltce na černou.Jeden úsek se jakštakš dá vyjet pod lanovkou.Z černý máš zase další možnosti jak dál.Nejlepší je,když se domluvíš s něakým místňákem a uděláš si na týden dovču.Vyhneš se tak všem asfaltům a poznáš pěkný stezky.

      0 0
      • Fana.A  

        Taky není špatná cesta za Lísečinskou na rozcestníku vlevo do Spálenýho mlýna, směr Pomezky, asi po 100 metrech vlevo na Pěnkavčí cestu vyjedeš na Portáškách, nad nima první odbočka vlevo a potom jedeš sešup a vyjedeš ve Velký Úpě.Tam se dá jet buď Pec, Světlá hora, nebo dolů na Maršov.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.