• ondys82

    Zdarec bikeri-bikerky,budu ted dcl dlouho v okoli Chocerad a chtel bych doporucit nejake trasy nebo mista,kam se zajet podivat.Mam zatim v planu Blanik,Sazavu a neco za Benesovem.Mam bike i silnici,takze muzou byt jakekoli trasy od 40–80 km.Pokud by nekdo mel i neco ulozene v mapach,tak prosim sz.Dekuju za ochotu.

    0 0
    • BabbaJagga  

      Český Šternberk, Kácov. V mapě nic uloženého nemám, byl jsem tam pěšky a moc se mi tam líbilo.

      0 0
    • Bndrej  

      Rozhledna Špulka u Lbosina, občerstvení Baštírna u řeky mezi Hvězdonicema a Ctyrkolama, na silničce super ze Sázavy nahoru na belokozly a dál na Český Šternberk, na oběd nejlepší Sokolovna v Pyšelích a na benešovský pivko za lidovou cenu hospoda v Nespekach!

      0 0
    • Mustafa  

      Ad. Blaníky. Malej OK – je lepší ho jet z té jihovýchodní strany, od Býkovic po červené, to se nechá vyšlápnout. Druhá strana bude kus tlačení. Velkej Blaník…jel jsem tam na kole na podzim a už tam nepojedu, vyjet se to nechá ale moc lidí. Byli jsme tam jediný dva cyklisti a asi milión pěchoty – nebaví mě jet stylem, kdy mi každých 20m musí někdo uhýbat. Možná tam standardně tolik lidí nebývá, byl to snad poslední víkend kdy byla otevřená rozhledna.

      Posázaví moc neznám, jezdil jsem před 10ti lety od Týnce po Sázavu a po břehu a pak ty kopce zatím – Podveky, Rataje, Šternberk ale opět…podél Sázavy strašně moc lidí. Možná se to od tý doby změnilo, nevím.

      Osobně jezdím od Benešova spíše na jih – např. do Heřmaniček vlakem a odtamtud přes Miličín, Větrov nad Voticemi, Džbány, Postupice . Ofc, ty lesy jsou teď celkem utrpení. Link.

      Nebo vlakem do Tábora a přes Polánku, skz les nad Vožicí na Blaník a pak po červené na Postupice. Tady je případně gpx ale neznali jsme to tam, takže je pravděpdobné, že někdo lokální bude znát lepší trasy, trasu jsme plánovali tak aby jsme se maximálně vyhnuli silnici.

      Co je užasné na bikování ve středních Čechách je, že není problém ujet třeba 70km a potkat tak dva cyklisty :), předpokládám, že to se na horách nepoštěstí. Negativum je, že tady tedy není nic moc zajímavého.

      0 0
      • ondys82  

        Super tipy,diky moc

        0 0
      • zdenek  

        S těma lidma souhlas. Velký Blaník má smysl jedině v pracovní den. Podobně podél Sázavy. Nedávné Čerčany – Chocerady bylo o víkendu otravné. Spousta lidí (pěších i cyklistů) nekouká před sebe, natož aby někomu uhnuli ke straně.

        0 0
    • kerim  

      Na biku Krásná Hora u Čerčan,hvězdárna Ondřejov, Voděradské Bučiny, v Choceradech krčma U Žraloka, na silničce z Marjány na Samechov – krásná stěna :-), Sázava, Rataje… je toho mraky..

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chocerady jsou ideální výchozí bod. Nejde udělat chybu a na každou stranu se dá něco najít. Stačí vzít mapu a jet po TZ. Silnice s rozumným provozem a i povrch se za poslední roky dost zlepšil. Po vodě jsou trasy do Prahy k Vltavě, proti vodě Štemberk, Kácov. Nahoru Voděrady, Kostelec, Č. Brod. Dolu Konopiště. Taky třeba Slapy… Občerstvoven dostatek, hlavně přes léto:-).

      0 0
      • ondys82  

        Slapy mam projete,tak zkusim smer Praha a C.Sternberk.Diky

        0 0
        • Smazaný účet  

          Do Prahy MTB pěkná trasa po červené do Kamenného přívozu. Pak do Pikovic to je místy spíš pro pěší, ale krásný výhledy z výšky na řeku. Raději jezdím přes Žampach – po žluté unikátní viadukt Žampach (kousek na morál, ale asfalt) a kolem Jílového na hlavní silnici Jílové – Davle, nebo pěkná je modrá Libeř – Davle. Z Davle po cyklo 8234 – 8226 do Oleška (kousek kopeček:-) a po červené sjezd do Vraného. Z Vraného už cyklo do Prahy (Zbraslav a dál…). Zpátky v nejhorším případě vlak:-).

          0 0
      • kerim  

        A super je, že se vždycky vracíš po rovině nebo z kopce , pokud teda zrovna nebude bydlet na Hrádku :-)

        0 0
    • iceduck  

      Jezdit TT z Chocerad do kopce na Ondřejov či k hrádečku ;) Segment “power, power, power“ u dálnice také stojí za to :)

      Tam a zpět, 3× a máš vystaráno…

      Studuješ Aj? ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.